AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-03-2012, 17:48   #12
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
werret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sünniliği direkt olarak aşalıyan bir konuşmayı çoğunluğu sünni olan Türkiye'de yaşadığı için zaten yapamaz. Bunu Kenan Çamurcu da yapmıyor zaten.

Nureddin Şirin'in son zamanlarda iyice çirkinleşen bir şekilde İran-Şia progopandası yaptığı barizdir.

Bu adamın Suriye konusundaki tutumu bunun en açık delillerindendir. Nureddin Şirin editörlüğünü yaptığı velfecr.com'da sürekli Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejiminin progopandasını yapıp Suriye Devrimi'ni karalamaya çalışmaktadır.

Bu adamın Suriye Devrimi'ne karşı aldığı bu mezhepçi tutum da Safevi-İran rejiminin Suriye devrimi'ne karşı aldığı mezhepçi ve menfaatçi tavırdan kaynaklanmaktadır.

Bu adam hapis yatmış diyorsun... Bu adamın yattığı hapis beni ilgilendirmez.. Her hapis yatan iyi insan olacak diye bir kural mı var?

Kaldı ki hapis cezası aldığı için bunun yaptığı mezhepçilikleri ve İran-Şia progopandalarını görmemezlikten mi gelmemiz gerekir? Yani ''bu adam hapis yattı; bu yüzden ne yapsa yeridir..'' dememizi mi bekliyorsun?

Ben Suriye Devrimi'ne karşı İran'ın ve Türkiye'deki İran-Şii lobisinin aldığı tavrı görmeden önce İran'ı böyle eleştirmiyordum. Hatta bazı yerlerde İran'ı savunmuşluğum bile vardı...

Ama İran'ın ve Türkiye'deki İrancıların, Suriye Devrimi'ne karşı aldıkları tavrı görünce İran'ın ne kadar mezhepçi bir devlet olduğunu ve sürekli şiiliği güçlendirmeye çalıştığını anladım.

Irak'lı şiilerin dini lideri ''Büyük Ayetullah'' Ali Sistani, ABD'nin Irak'ı işgali ve işgalci ABD askerlerine karşı savaşılmaması yönünde fetva vermişti... İran da Afganistan'da sünni Taliban'a , Irak'ta da sünni direnişçilere karşı ABD ile işbirliği yapmıştı... Sen Nureddin Şirin'in, Ali Sistani'yi ve(ya) İran'ı eleştiren bir yazısını gördün mü hiç?

Suriye Devrimi'ni ifitiralarlarla karalamaya çalşan bu adam işgal fetvası veren Sistani'yi neden eleştirmiyor?!

Ben bu konunun açılışındaki haberin linki ile bir başka linki Nurettin Şirin'in editörlüğünü yaptığı velfecr.com'a yolladım. Ve ''eğer gerçekten bahsettiğiniz gibi haysiyetli ve adil iseniz bu haberleri bu sitede yayımlarsınız'' diye yazdım. Ama bu haberleri o sitede yayımlamadılar... Hatta yolladığım bu yorumum bile yayımlanmadı.. O sözde vahdetçi Nureddin Şirin'in sitesinde...

Tekfircilik derken? Benim, Nureddin Şirin'i ve Kenan Çamurcu'yu tekfir ettiğim bir yazımı gösterebilir misin?

şia propogandası yaptığına şahit olmadım...
mezhepçi bir bakışla değil politik düşünce farklılığından ötürü bizimle aynı çizgide olmadığını düşünüyorum şu durumda...
saadet partisidemi şii bir parti sence ?
çoğunlukla tabanının irana ve şiaya karşı görüşü seninle aynı olan bir partidir ama esadla el ele resim çektirdiler onlarda mı şii ?
yada olayların arkasında emperyalizmin olabileceğini düşünen atasoy müftüoğlu hocadamı şii ?

yada devrimi sadece iran karşıtlarımı destekliyor ?
hakan albayrak,adem özköse,fatih tezcan bu adamların ağzından humeyni aleyhinde söz duyabilirmisin ?
ali şeriati aleyhinde mesela ?
bülent şahin erdeğer sıkı bir ali şeriati hayranıdır ayrıca mir müseyin musaviyide destekler...
suriyedeki devrimi destekleyen,devrim mitingine destek olan akabe camiasını düne kadar irancılıkla suçlamıyormuydu insanlar ?

sen daha önce bu olaylar başlayana kadar nureddin şirini tanımıyordum dedin daha fazla konuşma bence...
sadece hapis yapması değil bugüne kadar yaptıkları referanstır...
suriye devriminin en ateşli taraftarı adem özköse tartışma programından sonra o samimi bir müslümandır kimseye ezdirmem demedimi ?
devrimin en ateşli savunucularından hakan albayrak ebuzer kitabında ona alıntı yapmadımı ?
o kenan çamurcu gibi bir çırpıda sokaklardaki insanları hiçe saymıyor hemde...
adem özköseyle yaptığı programda bunu dile getirmedimi zaten ?

velfecr benimde yorumlarımı yayınlamıyor.Sen ne zannediyorsun nureddin şirin eline bir laptop alıp yorum onayı falanmı veriyor ?
adam kimbilir nerede programda,mitingde,seminerdedir oturup yorummu okuyor sence ?

Daha önce şiayla ilgili yorumlarını yazdın,e bu adamda şii olduğuna göre sana göre sapık...

Ümmete kendilerini zor affetirecek hatalar yapıyorlar...
despot iran hükümeti ve özellikle nureddin abi.
mahalli,çamurcu onları zaten affedeceğimizi sanmıyorum...
bunun hesabını bize zor verecekler...
ama Allah şahit ben bu olayların içinden sizin gibi adamların mezhepçilik çıkarmasına izin vermeyeceğim...

çok düşünüyorsunuz mazlumları neden bahreyn,suudi arabistan ile ilgili bi tane konu açmıyorsun ?
ırakta 3 günde yüzlerce şii öldü bombalı saldırılarla neden konu açıp yorum yapmadınız onunla ilgili ?
çünkü amacınız üzüm yemek değil...
ölen şii olunca suçludur size göre...

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)