03-03-2012, 15:03 | #1 |
Erdoğan'a 'Gülen'in ağzıyla konuş' akılı !
Sabah yazarı Nazlı Ilıcak yazısında Başbakan Erdoğan'a akıl verdi. Necip Fazıl üslubunun gerginlik çıkardığını belirten Ilıcak 'Fethullah Gülen, Mevlana ve Yunus'u işaret etti...
28 Şubat’ta askerin ağzıyla atılan manşetleri savunur hale gelen Nazlı Ilıcak bugünkü yazısında Başbakan Erdoğan’a akıl vererek, “Necip Fazıl’ın değil, Mevlana'nın, Yunus'un, Fethullah Gülen’in üslubunu tercih et” dedi. Başbakan Erdoğan'ın, geçtiğimiz günlerde AK Parti İstanbul Gençlik Kolları kongresinde yaptığı konuşmada Necip Fazıl'ın Gençliğe Hitabesi'nde geçen ""Dilinin, dininin, ırzının, evinin, kininin davacısı bir gençlik" satırlarını okumuştu. Bu sözlerindek, "kinin" kelimesi etrafında dönen tartışmaya, Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak bugün farklı bir boyut kazandırdı. Ilıcak, Erdoğan’a nasıl konuşması gerektiğini örnekleriyle sundu. İşte Ilıcak’ın o satırları: Tayyip Erdoğan'ın Necip Fazıl Kısakürek'ten naklen söylediği cümleler, hayli yankı uyandırdı: "Dilinin, dininin, ırzının, evinin, kininin davacısı bir gençlik"... Buradaki "kin"lâfının "öfke"anlamına geldiği de, Necip Fazıl'ı iyi tanıyanlar tarafından belirtildi. Ama ne olursa olsun, bir öfkenin takipçisi olmak, sonuç itibariyle "kin duymak"anlamını taşır. Meselâ, Tayyip Erdoğan'ın sık sık referans yaptığı Yunus ya da Mevlana'nın dilinde böyle bir öfke mevcut değildir. Aksine, hep hoşgörü mesajları verilir. Fethullah Gülen'in de, Yunus ve Mevlana çizgisinde olduğunu görüyoruz. Şu sözler Gülen'e ait: "...Hz. İsa taş atana taş atmamış, sövene sövmemiş. Her zaman taşlayan insanlar olacaktır. Ama ben daima şu sözü tekrarlayacağım: Dövene elsiz, sövene dilsiz. Kıranlara bile gönülsüz. Lütfun da hoş, kahrın da hoş Allah'ım..." Türkiye'de bu gerginlikler son bulsun isteniyorsa, Necip Fazıl yerine, Yunus, Mevlana ve Gülen üslûbu tercih edilmeli.
Konu Yıldırım tarafından (03-03-2012 Saat 15:23 ) değiştirilmiştir.. Sebep: mesaj sahibinin isteği doğrultusunda ikon değiştirilmiştir. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-03-2012, 15:06 | #2 |
nazlı ılıcak gibilerinin aydın diye ekranlara çıkartıldığı memleketimizden manzaralar
|
|
03-03-2012, 16:20 | #3 |
Nazlı Ilıcak ne diyeceğini şaşırdı...
Necip Fazılla kıyaslama yapmak ne haddine bu zatı muhteremin... cemaat üzerinden prim yapmaktan vazgeçmeli!.. zaten tereddütteydim, bu sözünden sonra kitabını okumaktan vazgeçtim... para vermek istemiyorum kitabına... |
|
03-03-2012, 16:34 | #4 |
balkon konuşmasında mevlanadan bahsediyorsan yunustan bahsediyorsan % 50lik oy vermeyen kesiminde başbakanım diyorsan söylenenleri dikkate almalısın..
|
|
03-03-2012, 16:46 | #5 |
Oldu olacak Kısakürek'i de ötekileştirelim sırf başkalarına yalaklık yapmak için tam olsun öyle mi Herkeste olduğu gibi bizde de öfke sinir kin nefret cart curt duyguları hakim peygamber değiliz ki la.
''Hep kuşum aydın gibi takılın'' deseymiş bari Ulan bir bir yana başbakanın anasına küfür eden lavuğu kaç defa eleştirdiler ? Manşet bile yapmadılar üstünü kapadılar. |
|
03-03-2012, 16:53 | #6 |
mevlena ve yunus gibi olmayı kuşum aydınla eş değer görüyorsa yanlışın var kardeşim...
|
|
03-03-2012, 16:56 | #7 |
Eş tutma yok orada alaycı yaklaştım olaya
|
|
03-04-2012, 03:20 | #8 |
Orda Necip Fazıl'ın sözlerinden çok kinine sahip çık ibaresi benimde hoşuma gitmedi...yani bunu dillendiren bir yazar bir şair değil bir ülkenin başbakanı...
Başbakan diye sürekli hoşgörülü ve dilsiz olsun demiyorum...bilakis gereken yerde gerektiği gibi cevap versin ermelide..ama bu kelime farklı kesimlerce yanlış anlaşılmaya müsait bir söylem.. |
|
03-04-2012, 03:20 | #9 |
Orda Necip Fazıl'ın sözlerinden çok kinine sahip çık ibaresi benimde hoşuma gitmedi...yani bunu dillendiren bir yazar bir şair değil bir ülkenin başbakanı...
Başbakan diye sürekli hoşgörülü ve dilsiz olsun demiyorum...bilakis gereken yerde gerektiği gibi cevap versin vermelide..ama bu kelime farklı kesimlerce yanlış anlaşılmaya müsait bir söylem.. Konu Gönülden tarafından (03-04-2012 Saat 03:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
03-04-2012, 03:38 | #10 |
kolay güdülebilecek itaatkar ritüelleri kuralları hiyerarşileri sorgulamadan benimseyecek bir gençlik ideali bulunanlar , öfkesinin davacısı bir gençlikten hoşlanmazlar. O gençlik onların en büyük korkusudur.
Bir gençlik bir gençlik bir gençlik Davar gibi güdülmeyen bir gençlik. Düşünen sorgulayan ritüelleri katı kuralları red etmiş ve kendisini adaletsizliğe karşı savaşa adamış bir gençlik. Taassuptan arınmış, kendisini özgürce ifade edebilen , dar kalıplara sıkıştırılmamış , tek tip kitaplara mahkum edilmemiş bir gençlik. Kavmiyetçilikten uzak mezhepçilik belasını reddetmiş din bezirganlarına prim vermeyen bir gençlik. Tinerci gençlik |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|