03-07-2012, 02:33 | #1 |
Zalim Suriye Ordusu'ndan Kopmalar Artarak Devam Ediyor
Suriye Ordusu'nda kopmalar artarak devam ediyor
Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler 11'inci ayını geride bırakırken ülkedeki şiddetin boyutu giderek artıyor. Suriye Ordusu birçok şehirde operasyonlarını sürdürürken, çok sayıda üst düzey subay ve asker ordudan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na katılıyor. Son olarak bir teğmen, birliğiyle birlikte muhaliflerin safına geçtiğini ve rejim askerlerine karşı savaşacağını açıkladı. Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde, üst düzey subayların yanı sıra onlarca askerin ellerinde silahları ile Özgür Suriye Ordusu'na katıldıkları görülüyor. Askerler, Beşşar Esed rejimini düşürene kadar mücadele edecekleri yönünde yemin ediyorlar. Son olarak Suriye Ordusu'nda Mühendis Teğmen Hamza Fethallah, bölüğüyle birlikte Suriye Ordusu'ndan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını bildirdi. Teğmen, kendi komutasındaki bölükle Suriye Ordusu'na karşı mücadele edeceğini söyledi. Teğmen Hamza, "Ben Mühendis Teğmen Hamza Fethullah. 43. Tugay'a tâbi olan 9. Manga'dan. Tank Tamiri Sınıfı komutanıyım. Bu da benim askerî kimliğim. Bir grup askerle beraber Esed'e bağlı Suriye Ordusu'ndan ayrıldığımı ve Özgür Suriye Ordusu'na tâbi olduğumu ilan ediyorum. Bundan sonra Suriye Halkını korumayı sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz. Sivil halka saldıran Esed birlikleri de hedefimizde olacaktır." dedi. Öte yandan üç gün önce Alevi mezhebinden olduğunu belirten Albay Salih Habib Salih, Suriye Ordusu'ndan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını ilan etmişti. Kaynak Zaman 05.03.2011
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|