10-04-2007, 21:09 | #1 |
Bunları Biliyormusunuz
BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ? ( Avcıların dikkatine ) 3 yıl Avlanma yapılmazsa ...! 1 Geyiğin..........................8 1 Çulluğun....................190 1 Kekliğin......................489 1 Tavşanın....................470 1 Balığın .............. 200.000. Adet olacağını. Peki; Boş boş otururken canınız sıkıldığında kitap okumanız gerektiği halde, bir işe yaramaz diye buruşturup attığınız 1 ( Bir ) kâğıdın Ülkemiz genelinde günde 40.000.000. adet, Yılda 14.000.000.000. Adet olduğunu ve bu miktarında 60 (Altmış) Top sahası büyüklüğümde bir ormanın yok olması demek olduğunu. ! Daha çapıcı bir örnek...! Ülkemiz insanlarının her birinin, ömür boyunca kişi başına 10 ( On ) fidan diktiğinde 700.000.000. Ağaç ettiğini. 700.000.000. Ağacın Güneydoğu Anadolu Bölgesine yakın toprağın ormanla kaplı olabileceğini. Bu kampanyanın 10 yıl süre ile devam ettiği bir düşünülecek olursa...! Saygı ile tüm okuyuculara sunarım. Ağacın feryadını dinlemek ister misiniz ? Dalımı kırmayın, Beni yakmayın. Sizden başka şey istemem. Ben; Size hayat veren, Okullarda çocuğunuza masa, elinizdeki kalem, Oturduğunuz sandalye, değilmiyim? Dallarımın altında, Piknik yaptığın, ben değilmiyim? Ya teneffüs ettiğiniz temiz hava.!Nereden geliyor sanıyorsunuz? Ne kötülük ettim ki size, Beni kırar yakarsınız? Sanki bana su verdiniz, Sanki bir tohum attınız, Yâda yanıma kardeş bir fidan diktiniz. O halde; Ne hakkınız var beni kesmeye, yakmaya, beni yok etmeye? Bir gün gelir, bensiz hayat bulamazsınız. Çocuğunuz yazamaz, okuyamaz olmaz mı? Peki bensiz, Bunaltıcı sıcaklarda nerede piknik yapacaksınız? Kağıt yerine ne kullanacaksınız? Dilim yok ki konuşayım, Elim yok ki mücadele edeyim, Dilim, elim yok diye benim canım yok mu sanıyorsunuz? Kestiğin zaman çıkan damlacıklar benim gözyaşım değil mi? Peki; Nasıl anlatırım size Bastığın dalı kesiyorsun diye?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-04-2007, 21:14 | #2 |
Bunları Biliyormusunuz
paylaşım için teşekkürler ahmike
|
|
10-05-2007, 21:11 | #3 |
Bunları Biliyormusunuz
paylaşım için çok saol ilginç...