03-15-2012, 13:31 | #1 |
Türkiye'nin yeminsiz vekili: bir garip Merve Sefa
Tarihimizde hatırlamak istemediğimiz, hatırlayınca bugün olmuşcasına gözlerimizin dolduğu tarihler eminim herkezin vardır. 2 mayıs, 28 şubat gibi.... Ben ise 2 mayıs 1999 gününü hiç unutamıyorum. Çocuktum o zaman 10 yaşındaydım. tv yi açtığımızda eski başbakanlardan Bülent Ecevit kürsüye çıkmış, önünde yazılı olan kağıdı sinirli ve titrek bir dille okuyordu. Tabi çocukluğumun vermiş olduğu merakla izlemeye koyuldum. Kanalların hepsi son dakika gösteriyor, bazı kanallarda programlar düzenleniyor," şeriat isttemiyoruz" adı altında. Şaşırdım... Yıllar sonra bu tarihi derinlemesine incelediğimde ne kadar aklı boş insanlar tarafından yönetildiğimizi anladım. 94 de Leyla Zana'nın kürtçe yemininden sonra, 2. arbedeye yol açan olay Merve Sefa'nın yemini. Daha doğrusu yemin edemeyişi. Düşünüyorum da, bu Kürtçe gibi şiddetli tartışmalara yol açacak bir şey değilki..Sadece başörtü. Allah'ın emri ....
Aynı ayrımcılık yıllar önce, Abd ülkesindede olmuştu, biliyorsunuz. Fakat bugün ki Abd başkanı Barack Obama, yıllar önce itilen ecdadın torunu... Akp hükümetinde , üniverstelerde ki ayrımcılığa bir nebze de olsa son verilse de, bazı yargıları kırmak , zor olacak... Yıllar sonra bir Merve Sefalar'ın, Nuray Bezirgan'ların, Nurulhak Saatçioğul'ların ( kendisi rahmetle anıyorum) bu ülkeyi yöneteceğini sabırsızlıkla ve kararla bekliyorum.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|