AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-29-2012, 21:36   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Emekli Orgeneral Aytaç Yalman: Darbe Plânlarını Gördüm
Emekli Orgeneral Aytaç Yalman: Darbe planlarını gördüm



Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün, 'Ayışığı ve Yakamoz' darbe plânlarını kendisine gösterdiğini belirterek cuntayı doğruladı. Yalman, "Plânı okuyunca kendimin de bu plândan dışlandığıma muttali oldum." dedi. Yalman'ın Ergenekon savcısına verdiği bu ifadeler, Balyoz darbe plânı davasının delilleri arasına da girdi.

Kara Kuvvetleri eski komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Ergenekon soruşturması çerçevesinde savcılığa verdiği ifadede darbe plânlarını doğrulayan açıklamalar yaptı. Yalman, 'Ayışığı ve Yakamoz' darbe plânlarını 2004 baharında dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün kendisine gösterdiğini ve plânlardan bu şekilde haberdar olduğunu aktardı. Darbe plânlarını kabul etmeyen Balyoz sanıkları, ısrarla Aytaç Yalman'ın ifadesine başvurulmasını istiyorlardı. Yalman'ın Balyoz davasının delilleri arasında da giren ifadeleri, sanıkların savunmalarını da çökertmiş oldu.

Balyoz darbe plânı davasına bakan İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi, delillerin toplandığını son duruşmada sanıklara bildirdi. Dün Star gazetesinde yayımlanan habere göre söz konusu deliller arasına giren en önemli ifade, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'a ait. Yalman'a yöneltilen soruların tamamının, Deniz Kuvvetleri eski komutanı Oramiral Özden Örnek'in yazdığı öne sürülen günlüklerdeki iddialar ve Ergenekon yapılanmasıyla ilgili olduğu görüldü.

Savcının, "Ayışığı, Sarıkız ve Yakamoz adlı darbe plânlarından haberiniz var mı? Plânların hazırlanmasında rolünüz ne oldu? Kimler hazırladı? Ne gerçekleştirmeyi plânlıyordunuz?" sorusuna Yalman şu cevabı verdi: "Ayışığı ve Yakamoz adlı darbe plânlarını Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, 2004 bahar aylarında odasında bana gösterdi. Bilgimin olup olmadığı soruldu. Ben de bilgimin olmadığını söyledim. Bunun üzerine kendisi de, 'Ben de öyle tahmin etmiştim.' dedi. Esasen bir slayt sunumu şeklinde öğrendim ben de bu plânların ne olduğunu. Plânı okuyunca kendimin de bu plândan dışlandığıma muttali oldum."

Özden Örnek'in günlüklerindeki, "16 Mart 2004'te Genelkurmay başkanını görmeye gittim. Şener'in yaptıklarının yetkisini aştığını ve birçok şeyden haberi olduğunu söyledi. Ben de KKK'ya gittim bunu anlattım ve Hava Kuvvetleri Komutanı'yla ikisini durdurma karar aldık." ifadesi de sorulan Yalman, "Özellikle MGK'daki görüşmelerde bazı komutanların aşırılıklarından rahatsız olduğumu ve Hilmi Özkök'ün de aynı fikirde olduğunu zannediyorum. Darbeyle ilgili hiçbir düşünceye katılmam mümkün değil." karşılığını verdi.

Yalman, Kıbrıs sorunuyla ilgili Hilmi Özkök'e sunulan ve altında 4 kuvvet komutanının imzasının yer aldığı bildiriyi, Özkök'ün 'muhtıra' olarak niteleyip altındaki 3 imzayı çıkarttırdığını anlattı. Yalman'a, Şener Eruygur'dan ele geçen ve Hilmi Özkök'ü istifaya zorlamak amacıyla sanki alt düzey subaylar yazmış gibi gönderilen istifa içerikli mektuplar da soruldu. Yalman, "Ben de komuta heyetini zan altında bırakacak içerikte imzasız mektuplar aldım. Aynı mektupların Özkök'e gönderildiğini tahmin ediyorum. Ancak bu mektupların kimler tarafından organize edilip gönderildiğini bilmiyorum." diye konuştu.

'ÖZKÖK'ÜN YERİNE YALMAN GETİRİLECEK' İDDİASI

Aytaç Yalman'a, Şener Eruygur'da ele geçirilen belgelerdeki Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı zehirleme plânları da soruldu. Yalman, bu konuyu basından duyduğunu, bir bilgisi olmadığını dile getirdi. Yalman'a, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'da bulunan 'opera-son' adlı belgedeki, "Özkök istifa ettirilip yerine Yalman getirilecek." iddiası soruldu. Bunun üzerine Yalman şu açıklamayı yaptı: "Özkök'ün ifadelerinden bu bilgiye muttali oldum. Bundan haberim yok. Bu bilgi benim göreve başladığım günlerdeki bazı bilgilerle örtüşmesinden calib-i dikkattir. KKK görevine başladığım ilk haftalarda Ali Er adlı Kurmay Albay bana, 'Siz birinci yılın sonuna kalmadan istifa edecekmişsiniz, bu konu her tarafta konuşuluyor.' dedi. Tabii benim için çok ciddi bir şok oldu. Bunu takiben bir hafta sonra bir gazetede, 'Aytaç Paşa sağlık nedeniyle istifa edecek' diye bir yazı çıktı. 'Opera-son' isimli dosyadaki istifa etmem veya ettirilmem konusuyla bu yaşadığım olay arasında anlamlı bir ilişki var."

Kaynak

Zaman 28.03.2012

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-29-2012, 22:10   #2
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
BaL Gibi Balyoz Darbe Planı işte... !
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2012, 22:12   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
BaL Gibi Balyoz Darbe Planı işte... !
Aaaa olurmu ama onlar harb oyunu
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2012, 22:21   #4
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Birilerinin pek hoşuna gitmeyecek bu haberler...

Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2012, 23:06   #5
Kullanıcı Adı
TYH
Standart
Alıntı:
Birilerinin pek hoşuna gitmeyecek bu haberler...
http://en.wikipedia.org/wiki/Calibri
http://www.habervitrini.com/haber/ba...olgesi-595259/
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2012, 07:46   #6
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Nice şeyleri yok saydılar şimdi varlıklarını söylüyorlar.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım