AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-31-2012, 18:08   #1
Kullanıcı Adı
Harzemşahlı
Standart MKE'den tarihi rekor !


Türkiye, savunma sanayisinde yerli üretimini geliştirmek için yaptığı Ar-Ge çalışmalarının meyvesini almaya başladı. Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), 2011 yılındaki net karını önceki yıla göre yüzde 180 oranında artırarak 165 milyon liraya çıkardı.

Yapılan önemli Ar-Ge yatırımlarıyla birlikte Türkiye'nin en seçkin 28 üniversitesiyle işbirliği yapan MKEK, geçen yıl gerçekleştirdiği ihracatla tarihinin kar rekorunu kırdı. Panama'dan Filipinler'e, İsviçre'den ABD'ye toplam 29 ülkeye silah ve mühimmat satan kurum, halen Milli Tank Altay, Modern Milli Piyade Tüfeği, Modern Makinalı Tüfek, Keskin Nişancı Tüfeği, Havadan Taşınabilir Obüs, Nüfuz Edici Bomba projelerinin de aralarında bulunduğu toplam 127 ARGE projesi ile ilgili faaliyetlerini sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket ve patlayıcı madde ihtiyacını karşılamak üzere görevlendirilen kurum, 2010 yılında 650 milyon lira olan satış rakamını, geçen yıl 850 milyon liraya çıkararak tarihinin kar rekorunu kırdı. Sürdürdüğü Ar-Ge projelerine 283 milyon lirayı bulan bürçe ayıran kurum, yaptığı çalışmalarla savunma alanında Türkiye'nin geleceği için umut veriyor.

Savunma alanında büyük ölçüde dışarı bağımlı olan Türkiye'yi bu bağımlılıktan büyük ölçüde kurtaran MKEK'nin, Milli Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatından aldığı siparişlerin toplamı da 350 milyon 832 bin liraya ulaştı.

2011 yılında 630 milyon liralık da ihracat sözleşmesi imzalayan kurumun, en fazla silah ve mühimmat sattığı ülke 44,6 milyon lira ile Suudi Arabistan oldu. Suudi Arabistan'ı 17,2 milyon liralık ihracat ile Bahreyn, 7,1 milyon lira ile Umman izledi.

Kaynak ;

http://www.buyuyenturkiye.com/haber/mke ... rihi-rekor

 

Harzemşahlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-31-2012, 18:21   #2
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Kendi etnik zümrelerimize karşı kullanmayız bunları umarım.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım