AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-10-2012, 00:13   #1
Kullanıcı Adı
depare
Exclamation Elazığ'da hortum 6 ölü 7 yaralı..!
Elazığ'da hortum can aldı..!

Elazığ'ın Maden İlçesi'nde meydana gelen hortum ve şiddetli fırtına karayolları işçilerinin kaldığı şantiyede, konteynır ve araçları havalarda uçurdu. Şantiyenin harabeye döndüğü faciada yaklaşık 100 metre sürüklenen konteynırda bulunan ve 4'ü bugün işbaşı yapan 6 işçi yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı.

Elazığ'ın Maden İlçesi'nde bugün saat 18.30 sıralarında meydana gelen hortum faciaya neden oldu. Hortum ve fırtına, Maden'e 5 kilometre mesafade bulunan ve karayolları yapım çalışmalarını sürdüren işçilerin barındığı şantiyeyi savaş alanına çevirdi. Aniden bastıran hortum ve şiddetli fırtına işçilerin kaldığı ve o sırada yemek yediği plastik konteynır ile traktör başta olmak üzere diğer araçları havalarda uçurup, yaklaşık 100 metre kadar sürükledi. İşçilerin içinde bulunduğu konteynır, kayalıklara çarparken, araçlar Maden Çayı'na uçtu.

Fırtınada konteynırda bulunan işçelerden 4'ü olay yerinde 2'si ise hastaneye kaldırılırken, yolda yaşamını yitirdi. Yaralı 7 işçi ise Maden ve Elazığ'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

VALİ: 12 İŞÇİNİN BULUNDUĞU KONTEYNIR SÜRÜKLENDİ

Elazığ Valisi Muammer Erol, olayın ardından Maden'e giderek, hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Vali Erol, olayın saat 18.30 sıralarında meydana geldiğini ve hortumun 12 işçinin yemek saatinde konteynırı uçurduğunu söyledi. Erol, "Hortum koyteynırı alıp bir kaç araç ve traktörün üzerine sürüklüyor. Koytenır içerisinde 4 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Daha sonra 2 işçi de ambulansın içerisinde yaşamını yitiriyor. Olay sonrasında yolda herhangi bir göçük sözkonusu değil. Ancak bölgede 10, 15 evin çatısının uçtuğu yönünde bilgiler geliyor" dedi.

ÖLEN 4 İŞÇİ BUGÜN İŞBAŞI YAPMIŞTI

Maden'deki hortum faciasında ölen işçilerden 4'ünün bugün işbaşı yaptıkları öğrenildi. İşçilerin, başta savcılıktan sabıka kaydı olmak üzere aldıkları evrakları tamamlayarak, taşeron firmaya teslim ederek işe başladıkları belirtildi.
Faciada hayatlarını kaybeden 6 kişinin kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: habertürk

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-10-2012, 01:00   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Doğa afetlerinin getirisi acı malesef..Rabbim rahmet eylesin

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 01:02   #3
Kullanıcı Adı
onurcan
Allahn rahmet eylesin, üzücü bir durum
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)