AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-10-2012, 23:37   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 12 Eylül Bir Nesli Heder Etti, Yapanlar Hesabını Vermeli
12 Eylül bir nesli heder etti, yapanlar hesabını vermeli

12 Eylül darbesinin hemen ardından gözaltına alınan isimlerden biri de Yozgatlı Feriz Ünaloğlu'ydu. Aradan 32 yıl geçmesine rağmen cezaevinde gördüğü işkenceleri unutamadığını söyleyen Ünaloğlu, "İntikam değil adalet istiyoruz. Bir nesli heder edenler bunun hesabını vermeli." diyor.

Şartların olgunlaşmasının ardından yönetime el koyan Kenan Evren ve arkadaşları, 32 yıl sonra darbenin hesabını veriyorlar. 12 Eylül davası, darbe sürecinde gözaltına alınan ve işkencelerden geçirilen yüzlerce hatta binlerce mağduru da umutlandırdı. Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, dünkü yazısında kendisinin de o dönemde yaşadığı işkenceleri yazdı. Dumanlı'nın ismini zikrettiği isimlerden biri de komşularının oğlu Feriz Ünaloğlu'ydu.

Şu anda Yozgat'ta yaşayan evli ve 4 çocuk babası Mühendis Ünaloğlu, 18 yaşında düştüğü cezaevinde gördüğü işkenceleri unutamadığını söylüyor. Askerler gece yarısı 02.00'da evlerini basıyor. Ailesi çok telaşlanıyor. Gelen askerlere izzet ikramda bulunuyorlar. Ünaloğlu'nu alıp gidiyorlar. O dönemde gözaltına alınanlar kayboluyor. Dışarı çıkan bir daha dönmüyor. Bu yüzden babası arkasından günlerce dua okuyor. Sorguda işkenceye başlıyorlar. Feriz Ünaloğlu, "Sözde bizim silahlarımız varmış. Film gibi, silahların nerede olduğunu soruyorlar. Tabi ki öyle bir şey yok. Ayaklarımız kasatura darbeleriyle yara almış. Kelepçe ile tuvalete gidiyoruz. Kelepçe açılıyor tuvalete giriyoruz, çıkıyoruz tekrar takılıyor, koğuşlarımıza gidiyoruz." şeklinde konuştu.

İŞLEMEDİĞİMİZ SUÇLARDAN SORGULANDIK

Gözaltına alındıklarında üsteğmen odasında suçların sayıldığını anlatıyor. Ayhan adındaki arkadaşlarına ise hakaret edildiğini ve kafasının duvara vurulduğunu söylüyor. Ünaloğlu, "İsimlerin karşısına suçlarını(!) yazmışlar. Ben de Çorum olaylarına katılıp, silahlı darp suçu işlemişim! O zamana kadar Çorum'a hiç gitmedim. Sadece adını biliyordum. Suçlar sadece yakıştırmadan ibaretti. Bir nesil mahvedildi. İnsanlar birbirleriyle çarpıştırıldı. Yeni nesillerin de benzer acı yaşamaması için darbeciler en ağır cezaya çarptırılmalı." ifadelerini kullanıyor.

Feriz Ünaloğlu yıllardır darbecilerin yargılanmasını beklediğini anlatıyor: "Bu bir intikam duygusu değil. Darbecilerin yargılanmasını intikam için istemiyoruz. Bu dava ders olmalı. Artık hiç kimse darbeyi düşünmemeli. Birçok genç benim yaşımda tutuklanmış, 3 sene sonra 21 yaşında idam edilmiş. 12 Eylül darbecilerinin yargılandığı mahkemeye müdahil olmak istiyorum. 30 yıldır bugün bekliyordum. En ağır cezayı aldıklarını ölmeden kulaklarım duysun, gözlerim görsün yeter."

Kaynak

Zaman 10.04.2012

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-10-2012, 23:40   #2
Kullanıcı Adı
ern1402
Hükümetimizin de 12 eylül işgencecilerine hesap sorma adımları yavaş yavaş ilerliyor ... Geçen bir internetten okuduğum haberde yapılan işgenceleri düşününce gerçekten insanlıktan utandım , ne acılar çekilmiş , ne canlar yanmış.
ern1402 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2012, 00:00   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
ern1402 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hükümetimizin de 12 eylül işgencecilerine hesap sorma adımları yavaş yavaş ilerliyor ... Geçen bir internetten okuduğum haberde yapılan işgenceleri düşününce gerçekten insanlıktan utandım , ne acılar çekilmiş , ne canlar yanmış.

12 Eylül darbecilerinin en büyük kötülüklerin başlarında
yaptıkları işkenceleri gelir. 12 Eylül'ün zalimleri pek çok insana insanlık dışı işkenceler yaptılar. 12 Eylülcüler işledikleri suçların hesabını adalete vermeliler.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2012, 00:02   #4
Kullanıcı Adı
ern1402
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

12 Eylül darbecilerinin en büyük kötülüklerin başlarında
yaptıkları işkenceleri gelir. 12 Eylül'ün zalimleri pek çok insana insanlık dışı işkenceler yaptılar. 12 Eylülcüler işledikleri suçların hesabını adalete vermeliler.
Kesinlikle katılıyorum.
ern1402 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)