AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-11-2012, 00:33   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Darbecibaşı Kenan Evren: "Ölseydim de Bugünleri Görmeseydim"
Kenan Evren: "Ölseydim de bugünleri görmeseydim"

Kenan Evren'nin yakınlarına, "Keşke Allah bu kadar yaşatmasaydı. Ölseydim de bugünleri görmeseydim." dediği öğrenildi.

Sözcü'nün haberine göre, 12 Eylül 1980 darbesinin Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Kenan Evren, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya ile yargılandığı davadaki gelişmeleri televizyondan izliyor. Evren, müdahil avukatlarının, Sanıklar kafese konulup yargılansın." sözlerinden hayli etkilenmiş. Bu sözler üzerine Evren, yakınlarına, "Çok yaşamak da iyi değil. Keşke Allah bu kadar yaşatmasaydı. Ölseydim de bugünleri görmeseydim. Çok yaşamak iyi değil." demiş.

EVREN'İN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Kenan Evren sağlık sorunları nedeniyle üç yıldır Ankara Gazi Orduevi bünyesinde bulunan konutta ikâmet ediyor. Kenan Evren'in en büyük yardımcısı ise Mihriban hemşire. Yıllardır Evren'in yanında görev yapan Mihriban hemşire, onun sağlık durumunu da en yakından bilen birisi. Evren'in kemik erimesinden dolayı sık sık düştüğünü ve kırıklar oluştuğunu belirten hastane yetkilileri, Evren'in sağlık durumunu şöyle anlattılar: "Kenan Evren, 7 yıl önce bağırsak tıkanması nedeniyle hastanemizde büyük bir ameliyat geçirdi. Bağırsaklarının önemli bir bölümü alındı. Önceki yıl da yine sağlık sorunları nedeniyle bağırsaklarının yine bir kısmı alındı. Bağırsakları olmadığından devamlı sindirim sistemi rahatsızlığı var. Buna bağlı olarak tansiyon düşüklüğü, beslenme güçlüğü yaşıyor. Kemiklerinin de yaşlılığa bağlı olarak direnci azalmış durumda. Bu yüzden düşmemesi gerekiyor. Kalp damarında stent var. Beyne giden ana damarlardan birisinde kireçlenme var. Bu durum Evren'in ayağa kalktığında düşmesine ve bayılmasına neden oluyor. Yürümeye bile takati kalmıyor."

İFADE İÇİN TELEFONLA ÇAĞRILMIŞ

Evren'in ifadesinin alınması için başlangıçta cumhuriyet savcısı tarafından ifadeye adliyeye telefonla çağrıldığı öğrenildi. Ancak, Evren'in yanında bulunan bir görevli, "Savcım, cumhurbaşkanlığı yapmış olan, üstelik yürümekte bile zorlanan bir kişinin adliyeye çağrılmasını takdirinize bırakıyorum. Evinde ifade alırsanız kendisi de memnun olur." dedi. Bunun üzerine cumhuriyet savcısı, Evren'i adliyeye getirmedi; ifade için evine gitti.

EVREN'İ KAHREDEN SÖZLER

Hakkında açılan dava ile ilgili olarak basına açıklama yapmak istemeyen Kenan Evren, davanın gelişimini televizyon haberlerinden öğreniyor. Kendisiyle ilgili haberlere zaman zaman öfkelenen Evren, özellikle 'Kafese konulup yargılansın' sözüne isyan etti. Geçmişte kendisine yakın bazı isimlerin yorumları da Evren'i kızdırdı. Bazı yazarların 12 Eylül harekâtından sonra yazdıkları ve daha sonra yazdıklarını içeren kitabı getirten Evren, bunlarla ilgili pasajlar okudu. Evren'in genel sağlık durumunun iyi olmadığını, ancak güçlü bir hafızaya sahip olduğunu belirten bir yetkili, "Evren'in hesap vermekten değil, yapılan hakaretlerden dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu." söyledi.

EVREN'İN GENELKURMAY BAŞKANI OLUŞU İLGİNÇ

Darbenin lideri Evren'in, Genelkurmay Başkanlığı'na gelişinin de iyi bilinmediğini belirten, bir dönem çok yakınında olan bir isim şunları anlattı: "Kenan Evren emekliliğe hazırlanıp Narlıdere'de bir ev almıştı. Onu yerleştiriyordu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 1. Ordu Komutanı Orgeneral Adnan Ersöz'ün, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Olcay'ın, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Fethi Esener'in isimleri geçiyordu. Fakat üçü birden 29 Ağustos'ta emekliye ayrıldı. Kadere bakın ki, sivil hayata uyum sağlamaya çalışan Kenan Evren, üç komutanın birden emekliye ayrılması nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildi. Ardından da Genelkurmay Başkanı oldu."

Kaynak

En Son Haber 07.04.2012

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-11-2012, 00:37   #2
Kullanıcı Adı
ern1402
Sen insanlara işgenceleri yap yap sonra Allah keşke yaşatmasaydı de .! Öbür tarafa gitmenin gereği şimdi mi aklına gelmiş acaba bu zaatın ? İlk önce burada cezanı çek ondan sonrası taktir Allahındır .
ern1402 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2012, 00:38   #3
Kullanıcı Adı
NûN
Artık dava sona erse ah etmem, bunu gördüm ya, ölsem de gam yemem
NûN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2012, 00:43   #4
Kullanıcı Adı
ern1402
Ayrıca bu işgencelere maruz kalmış dönemin sağcı yada solcu vatan evlatlarıydı, bu işgence süreclerinden gecen ve daha sonrasında kurtulan insanlar ,hayatlarının devamında kurulan pkk terör örgütüne de katılmıştır...

O dönemde 45 yaşında olan bir vatandaşın işgence gördükten sonra ki 2012 açıklamasında ; - Ben o zamanlar genç olsaydım kesin dağa çıkardım ..! demişti.

Buradan şunu görüyoruz ki o dönemde işgence gören insanların artcı depremlerini hala yaşıyoruz ve yıllardır ülkemiz şehitler veriyor .
ern1402 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2012, 00:44   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
NûN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Artık dava sona erse ah etmem, bunu gördüm ya, ölsem de gam yemem
Dertlere Derman AK Parti.
Alt 04-11-2012, 00:56   #6
Kullanıcı Adı
onurcan
bana bu yeter yargıya çıkması,cezası önemli değil,
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2012, 13:47   #7
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dertlere Derman AK Parti.

) Abi bu yorumundan ötürü seni kutluyorum

İnsanoğlu bir dönem zalimlik rolü üstlenir elden ayaktan düştükden sonra af bekler.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2012, 13:54   #8
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Yaşarken bugünleri görmek, Öldükten sonra dünü görmekten daha evla..
şükretmesi lazım...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2012, 13:56   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
) Abi bu yorumundan ötürü seni kutluyorum

Sağolasın Hakan. AK Parti sayesinde darbecilerden hesap sorabiliyoruz şükürler olsun.

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)