AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-07-2012, 15:50   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Darbeciler Sakallarını Tek Tek Yoldular
Darbeciler sakallarını tek tek yoldu



İzmir'de CHP üyesi Ziya Özdemir'in darbecilere, “Atatürk düşmanıdır.” diye ihbar ettiği Mehmet Uysal'a görülmemiş işkenceler yapılmış. 12 Eylül sonrası terzi dükkânından alınan Uysal'ın sakallarını yolmuşlar. İşkenceciler, anam diye bağırınca annesine, Allah diye bağırınca da Allah'a küfretmişler. Uysal diyor ki, “Bir daha Allah diye bağırmadım; sabrettim ki küfretmesinler diye.”

Her fırsatta “12 Eylül'ün en büyük mağduru biziz” diyen bazı CHP mensupları, darbe ortamını fırsat bilerek dindar kesime yönelik cadı avı başlatılması için yoğun çaba harcamışlar. Cuntanın muhbirliğine soyunan bazı CHP'liler, mütedeyyin insanlara iftira atmışlar. 12 Eylül askerî darbesinin liderleri emekli Orgeneraller Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya hakkında açılan tarihî davaya bakan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müdahillik talebinde bulunan Mehmet Uysal, o dönemde emekli Maliye memuru ve CHP üyesi Ziya Özdemir'in kendisine attığı iftira yüzünden yaşadığı zorlukları Akit'e anlattı.

‘ATATÜRK VE EVREN'E KÜFRETTİ' DİYE İFTİRA ATMIŞ

Cunta yönetime el koyduğunda Milli Görüşçü olduğunu ve merhum Necmettin Erbakan'ın kurduğu MSP'nin İzmir Konak teşkilatında yöneticilik yaptığını belirten Uysal, CHP'li Özdemir'in kendisini “Dükkânında Atatürk'e ve Kenan Evren'e küfrediyor. Şapka Kanunu'na, 19 Mayıs'a karşı çıkıyor. Dinî propaganda yapıyor. İş yerinde bunları herkese anlatıyor.” diye ihbar etmesi sebebiyle 19 Mayıs 1983 tarihinde terzilik yaptığı dükkânda gözaltına alındığını söyledi. Darbe mağduru Uysal, kendisini şikâyet eden CHP üyesi Özdemir'in mahkemeye şahit getiremediği için beraat ettiğini kaydederken, aradan geçen 5 aylık süreçte ağır işkence ve hakarete maruz kaldığını ifade etti.

SARIK SUÇ ALETİYMİŞ!

Namaz için dükkânında bulundurduğu sarık ve takkelere suç aleti muamelesi yapıldığını dile getiren Uysal, “Konak polis karakoluna götürüldüğümde, daha kapıya vardığımda Altay isimli bir komiser sakallarımı yoldu. Bana ağır küfürler etti. ‘Suçum ne?' dedikçe, ‘Sen bilirsin suçunu seni gidi Atatürk düşmanı demeye başladılar. Sonra beni nezarete attılar.” dedi.

İşlemediği bir suçu üstlenmeye zorlandığını vurgulayan Uysal, şöyle konuştu: “Beni sadece iç çamaşırla bırakan polislerden saatlerce dayak yedim. Arada bir durup, ‘Bu suçları kabul et, o zaman kurtulursun buradan' derlerdi. Biraz dinlenmek için ‘Tamam' derdim, kendime gelince ‘Hayır bunları yapmadım' derdim. Tekrar başlardı dayak. Öyle ki takatim kesilince ‘Durun, tamam' derdim. ‘Nasıl anlatayım bilmediğim bir suçu' diyerek anlatmaya çalışırdım. Fakat anlamaz, devam ederlerdi. Hatta biri kulağıma gelip, ‘Hoca seni kurtaracağım, imza at' diyordu. Doktora götürürken de sivil polisler beni ‘İşkenceden bahsedersen tekrar götürürüz siyasi şubeye' diye tehdit ediyorlardı. Sağlam raporu alınmasını istediler. Doktor ‘Şikâyetin var mı?' deyince mecburen ‘Yok' cevabını verdim.”

İşkencecilerin mukaddesata ağır küfürler ettiklerini anlatan Mehmet Uysal, “Acıya bayağı dayandım. Ama neticede insanız. Ayaklarım çok kötü ağrıyordu, ciğerlerim yanıyordu. İster istemez bağırmaya başlar, ‘Allah, Allah' diyordum. Bunun üzerine polislerden biri ‘Senin Allah'ını...' diye küfretti. Bir daha ‘Allah' demedim. Sabrettim ki ‘Allah' deyip de küfür etmesinler diye. ‘Anam' diyordum, anama küfrediliyordu. Bütün değerlerime küfür ettiler vicdansızlar.” ifadelerini kullandı.

SOLCU VE ÜLKÜCÜLERİN DUA TALEBİ


Uysal daha sonra askerî cezaevine gönderildiğini belirtti. Mehmet Uysal, cezaevindeki ilginç bir anısını ise şöyle aktardı: “Beni Yeşildere'deki askerî cezaevine götürüp 19. koğuşa koydular. Koğuşun bir köşesinde solcular, bir köşesinde sağcılar, biz İslamcılar ise ortada, tampon bölgedeydik. Namaz kılınca solcular, ‘Hoca bize de dua et' diyorlardı. Ülkücüler de aynı talepte bulunarak, ‘Hoca bize de dua et' diyorlardı. Ben de onlara ‘Vaktiniz var, gelin siz de kılın' diyordum.”

SAVCI: ARAPLARI SEVİYORSUN, EVREN'İ SEVMİYORSUN HA!

Mahkeme sürecinde de kötü muameleye maruz kaldığını vurgulayan Uysal, şunları anlattı: “Askerî mahkemeye çıkarıldığımda savcı bana ‘Dükkânın adını önce Akıncılar Terzisi, sonra Hicret Terzisi olarak neden levhalara yazdın?' diye sordu. Ben de ‘Halkın dikkatini çekmek için yazdım. Soranlara da açıklama yapabilmek için' dedim. Bunun üzerine savcı ‘hicretin' anlamını sordu. Ben de ‘Hicret, insanların bir yerden başka yere göç etmesidir. Bir diğer anlamı da Peygamber Efendimizin, kâfirlerin eza ve cefasından dolayı Mekke'den Medine'ye göç etmesidir' dedim. Savcı, ‘Sen demek Arapları seviyorsun. Buradaki Atatürk'ü ve Kenan Evren'i sevmiyorsun ha' dedi. Ben de ‘Kendi atalarımı niye sevmeyeyim?' karşılığını verdim. ‘Hem bir Müslüman olarak Peygamber Efendimizin hicretini, Mekke'yi, Medine'yi, Arapları sevmek suç mu?' derken, dinleyici sıralarında oturan görevlilerden biri kalktı ve ‘Arapları çok seviyorsanız defolun gidin Arabistan'a' dedi.' Son duruşmada suçsuz olduğunun ortaya çıktığını ve beraat ettiğini belirten Uysal, o günlerin hiçbir zaman aklından çıkmadığını kaydetti.

Kaynak


Haber Vaktim 17.05.2012

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-07-2012, 23:21   #2
Kullanıcı Adı
barayev
Standart
Türkiyenin BAASÇILARI da bu Darbeci, Balyozcu ZALİMLERDİR ..
Fırsat bulsunlar Türkiyeyi Suriyeden BİN BETER edecekler hafizanallah.
barayev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
12 eylül 1980, chp zihniyeti, darbeciler, diktatörlük, işkence, işkenceciler, kenan evren, zalimler, zulüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım