06-25-2012, 13:18 | #1 |
28 Şubat'ın YÖK Ayağına Operasyon
28 Şubat'ın YÖK ayağına operasyon
28 Şubat soruşturması, emekli ve muvazzaf askerlerin ardından sivillere uzandı. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, aralarında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün de bulunduğu 4 kişiyi ifade vermeye çağırdı. Gürüz ile Erdoğan Öznal, Ankara'daki adreslerinde bulunamadı. Polis, YÖK Yönetim Kurulu üyeleri emekli Tuğgeneral Kenan Deniz ile Serdar Arıtürk'ü İstanbul'daki ikametgâhlarında gözaltına aldı. Ankara'ya getirilen iki şüpheli savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildiler. Kenan Deniz tutuklanırken, Arıtürk serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan Kenan Deniz ile Serdar Arıtürk, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildiler. Adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen Deniz ve Arıtürk, polis aracıyla adliyeden ayrıldılar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından havayoluyla Ankara'ya gönderilen zanlılar, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Deniz tutuklanırken, Arıtürk serbest bırakıldı. İkâmetgâhlarında bulunamayan Gürüz ile Öznal'ı arama çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre zanlılar,28 Şubat sürecinde Genelkurmay Karargâhı'nda illegal bir şekilde kurulan BÇG'nin yasa dışı uygulamalarını üniversiteler bünyesinde koordine etmek ve uygulamakla suçlanıyorlar. Soruşturma kapsamında elde edilen belgelerde Gürüz'ün bilgisi dahilinde YÖK'ün bazı öğretim görevlilerini fişlediği ortaya çıkmıştı. Gürüz ve ekibinin, BÇG'nin talimatları doğrultusunda üniversitelerde öğretim görevlilerini fişledikleri belirtiliyor. Mahkeme kararına dayanılarak hazırlanan gözaltı müzekkeresinde ise "hükümetinin görevini yapmasını engellemek ve darbeye teşebbüs" suçlaması yer aldı. 'Kemal Gürüz yurtdışında, ifadeye yarın gelecek' Kemal Gürüz'ün Ege Üniversitesi (EÜ)'nde görev yapan kardeşi Prof. Dr. Yüksel Gürüz, ağabeyinin yurt dışından yarın döneceğini söyledi. Yüksel Gürüz, "Kemal Gürüz, gemiyle bir haftalığına tatil için yurt dışına çıktı. Tatilini gemiyle gezerek yapıyor. Şu anda Hırvatistan civarlarında diye biliyorum. Kendisi pazar günü Türkiye'ye dönecek ve ifadesini gerekli cumhuriyet savcılığına verecek." dedi. Kaynak Samanyolu Haber 23.06.2012
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|