![]() |
#1 |
![]() Türk mühendisler tarafından üretilen özgün eğitim uçağı niteliklerine sahip Hürkuş'ta son hazırlıklar tamamlandı. Hürkuş bugün hangarından çıkarılarak semalardaki yerini alacak.
Savunmada yerli rüzgarı esmeye devam ediyor. Semaların Hürkuş'u hangarından çıkarılıyor. TUSAŞ'ta görev alan Türk mühendisler tarafından 2006 yılında çalışmalarına başlanan Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı (Hürkuş) bugün semalara salınıyor. Hürkuş'un tasarımında 50 mühendis, seri üretim safhasında ise 50 mühendis ve 350 teknisyen çalışırken, uçak özgün bir tasarım olarak kendini gösteriyor. Öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturabildiği eğitim uçağı hem gece hem de gündüz görev yapabiliyor. Ters uçuş kabiliyetine sahip olan Hürkuş'ta, farklı fiziksel boyutlardaki pilotlar için tasarlanmış ergonomik kokpit bulunuyor. Kuş çarpmalarına karşı güçlendirilmiş kanopinin yer aldığı Hürkuş, askeri eğitim uçaklarına özgü yüksek şok dayanımlı iniş takımlarına sahip. Kaynak http://www.buyuyenturkiye.com/haber/...arin-semalarda
![]() Konu JonTurk tarafından (06-27-2012 Saat 01:29 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|