AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-25-2012, 19:14   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Katil Esed, Halep'i Jetlerle Bombalıyor
Katil Esed, Halep'i jetlerle bombalıyor



Suriye'de muhalifler ile Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı güçler arasındaki yeni cephe olan Halep'teki çatışmalar giderek şiddetlendi.

Cuma günü başlayan çatışmalar, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Mirası seçilen yerler arasında bulunan şehir merkezindeki Eski Kent'in girişine kadar ulaştı. Çatışmalar Halep'in Sahur, Sukeri, Salahaddin, Arkub, Haleke ve Şeyh Firas bölgelerinde yoğunlaşırken, Suriye Ordusu'na bağlı jetlerin dün şehrin doğu kesimlerini bombaladığı bildirildi. Bombardımanda ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Jetlerin ayrıca Ürdün sınırındaki Dera kentini de bombaladıkları ifade edildi. Savaş uçaklarıyla Halep ve Dera'nın bombalamasının ardından Şam'ın Kıbrıs Büyükelçisi Lamia el-Hariri, rejimden ayrıldığını açıkladı. Halep'te helikopter ve havan topları kullanan rejimin ilk kez savaş uçaklarını devreye sokması, şehirdeki mücadelenin şiddetlendiğini gösteriyor. Esed rejiminin Rus MİG-21 tipi savaş uçaklarını ülke dışına kaçma ya da yönetimin merkez binalarına saldırma riskini göz önüne alarak kullanmama siyaseti güttüğünü iddia eden muhalifler, Halep'in jetlerle vurulmasını 'rejimin tüm riskleri göze alarak son kartlarını oynaması' olarak değerlendiriyorlar. Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Halep'in muhaliflerin eline geçmesinin, Esed yönetimine büyük darbe vuracağı belirtiliyor. Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin Halep'teki operasyonlarında çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu duyurdu. Örgüt, onlarca evin yıkıldığını, halkın çatışmaların yaşandığı bölgelerden kaçmaya çalıştığını aktardı. Bazı bölgelerde Özgür Suriye Ordusu'nun nizami ordu karşısında ilerlediği ve bir helikopteri düşürüp çok sayıda askerî aracı imha ettiği dile getirilirken, şehrin kuzeyindeki Musalmiye bölgesinde bulunan topçu okulunun da ele geçirildiği iddia edildi. Okulda bazı Esed yanlısı subayları tutuklayan Özgür Suriye Ordusu güçlerinin, mühimmat depoları ve zırhlı araçlara da el koydukları kaydedildi. Halep'in kuzeyinde bulunan bir cezaevinde ise önceki gece ayaklanma çıktığı, isyanın Esed'e bağlı birlikler tarafından bastırıldığı açıklandı. Muhalifler, 15 mahkûmun öldürüldüğü hapishanede yargısız infaz yapılmasından endişe ediyorlar. Başkent Şam'da ise nizami ordunun muhaliflerin bir hafta önce aldığı Meze ve Barze mahallelerinde kontrolü yeniden sağladığı ifade edildi.

HAMA'DA CAMİ BASKINI: 30 ÖLÜ

Suriye askerleri ve Şebbiha milislerinin Hama şehrine bağlı Şeria köyünde dün teravih namazı için camiye girmekte olan Suriyelilerin üzerine açtığı ateş sonucu en az 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Olayda çok sayıda kişinin de yaralandığı, ölü sayısının daha da artabileceği kaydedildi. Bu arada Suriye yönetimi, geçtiğimiz hafta Esed'in 3 güvenlik kurmayının öldüğü Şam'daki patlamadan sorumlu olan kişiyi tutukladığını iddia etti.

Kaynak

Zaman 25.07.2012

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
bombalıyor, halep, jetler, katil esed, savaş uçakları, zalim suriye ordusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım