10-06-2007, 16:17 | #1 |
çocukluğumuzda yaptıklarımız:)
-Bakkaldan eve gelene kadar ekmeğin bütün kıtır yerlerini koparıp yemek.
-Ağzını tıka basa leblebi tozuyla doldurup karşındakinin yüzüne yaklaşarak ''papaz'' demek. -Demir parmaklığı olna evlerin önünden geçerken eldeki çubukla parmaklıktan tırrrrrrrrrrrrrrrrrkkk sesleri çıkarıp ev sahiplerini rahatsız etmek. -Perdeden perdeye uçarak tarzancılık oynamak ve kopan korniş yüzünden anneden hafif yollu sopa yemek. -Masanın altına uzak gemisi Atılgan'ı çizip uzaycılık oynamak,çiğnenmiş ekmekiçiyle sivri kulak yapıp Mistit Sıpak olmak. -Bozuk para,düğme,inci gibi şeyleri yutmak ve anne gözetiminde onları lazımlığa şa'apana kadar evden dışarı çıkmamak. -''Hadi beni cennete götür'' deyip namaz kılan anneannelerin,dedelerin sırtına atlamak. -Karlı havalarda sınıfa gizlice kartopu sokup ön sırada oturanların önlüğünden içeri kaydırmak -Kertenkele yakalamak ve boynuna ip bağlayıp arkadaşlarının yanında gezdirerek hava atmak. -Küçük yeşil kurbağayı kibrit kutusunun içine koyduktan sonra paketleyip kızlara hediye etmek. -Evin içine çadır kurup kızılderilicilik oynamak. -Buzdolabının ışığının dolap kapalıyken de yanıp yanmadığını anlamak için bıçakla dolap kapısının lastiklerini sökmek. -Oluklu saçtan çatısı olan çay bahçelerinin çatısına taş atıp taşın çatıdan yuvarlanırken çıkardığı sesleri dinlemek. -Mutluyken Şarlo veya penguen gibi yürümek.Hatta orangutan takliti yapmak. -Kalkıp gitmelerine yakın misafirlerin papuçlarının bağcıklarını kör düğümlemek. -Yanlış numara çevirip arayanlara ''yanlış numara'' demeyip sesini kalınlaştırarak ''Buyrun,ben Ahmet''diyerek karşı tarafla dalga geçmek -Apartmanların kapı zillerini veya taksi duraklarının elektirik direklerindeki çağrı zillerini çalıp kaçmak. -Pizzacıları,kebapçıları arayıp komşunun adına siparişte bulunmak. -Kedinin dört ayak üstüne düşüp düşmediğini görmek için kediyi balkondan atmak. -Dişleriyle gazoz açmak,kolayı çalkalayıp ona buna püskürtmek. -Tuvalete gitmeye üşenip odada bulunan en yakın saksıya işemek. -Kafayı balkon demirleri arasına,parmakları şişeye veya musluğa sıkıştırmak. -Aynjı anda çekirdek yiyip çiklet çiğnemek ve çürüdükten sonra sakızı onun-bunun saçlarına yapıştırmak. -Balkona gizlenipgelene geçene su tabancasıyla su püskürtmek veya nişan alıp tükürmek.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-06-2007, 16:22 | #2 |
bnde küçükken namaz kılcaz yaa sureleri bilmiyorum annem mesela fatiha suresini okurdu bnde;
Allah'ım annemin dediklerinden aynısı.. derdim..rukuya eğilirdim çocukluk işşte : |
|
10-06-2007, 16:23 | #3 |
ben bide yoğurt aldığımızda parmaklardım onu
bide karınca savaşı yaptırıdık :-[ bide fare kovalardık : bide geceleri arkadaşlarla sokakta toplanıp kafadan korkunç şeyler anlatıp sonra evlerimize girmeye korkardık :D aslında yaptığımız çok şey varda işte çocukluk ne yaparsın |
|
10-06-2007, 16:31 | #4 |
Ben kibritlerle oynarken evin bir bölümünü yakmıştım
|
|
10-06-2007, 16:34 | #5 | |
Alıntı:
bende koltukta oturup önümden emekleyip geçen çocukların saçına yapışır evirip çeveririmişim nasıl bişe olucam ordan belli olmuş |
||
10-06-2007, 16:37 | #6 |
İlkokuldayken falan 5-10 arkadaş yan yana geçip, 'önümüze geçene yüz tekme' diye bağırır,millete tekme atardık
|
|
10-06-2007, 17:11 | #7 |
çocukluğumu hatırlattı bunlar ya.. :-\ yaşlanıoz mudur nedir :S
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|