AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 10-06-2007, 20:36   #1
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart 'Cumhurbaşkanı'nı halk seçmezse her seferinde bu oyunlarla uğraşacağız'
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''(11.Cumhurbaşkanı halk oyuyla seçilir) ifadesini, referanduma esas olan anayasa değişiklik paketinden çıkarmak bizim görevimiz'' dedi.

Bakan Çelik, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''kendilerine atılan çelmelerden kurtulmanın vakti geldiğini'' belirterek, bazı kişilerin ''mahalle baskısı var'' şeklinde söylemlerde bulunarak, kendilerini mahallenin bekçileri olarak gördüklerini söyledi.

10.Cumhurbaşkanı seçimlerinde kendisinin Ahmet Necdet Sezer'e oy vermediğini belirten Çelik, ''Bunu açık ve net bir şekilde belirtiyorum. Daha önce de birkaç yerde belirtmiştim'' dedi.

Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Çünkü her seferinde mecliste bu oyunlarla uğraşacağız. Yarın 462 şartının çıkarılmayacağını kim garanti ediyor. Cumhurbaşkanını 5 5 ile hak seçsin dedik. Bir de geçici maddeler var. (11. Cumhurbaşkanını halk seçer) dedik. Anayasada (11.Cumhurbaşkanını halk seçer) ifadesi, önümüzdeki günlerde yapılacak 2. oylamada, referandumdan önce, bu metinden çıkarılmış olacak. (11. Cumhurbaşkanı halk oyuyla seçilir) ifadesini referanduma esas olan anayasa değişiklik paketinden çıkarmak bizim görevimiz. Sizin göreviniz ise 21 Ekimde referanduma katılmaktır. Referandumda (evet) oyu vermek önemlidir. Bu aslında şu demektir. (Ben bu ülkenin devlet başkanını seçiyorum. Bu konuda söz sahibi olmak, bugüne kadar yaşanan krizlerin tekrar yaşanmamasını istiyorum) demektir.''

-''BU MİLLETİN MESELESİDİR''

Partililerin referandum çalışmalarını, genel ve yerel seçimlerdeki gibi yürütmesi gerektiğini ifade eden Çelik, ''Bu milletin meselesidir. Halkımızın yüzde 80 çoğunlukla (evet) demesi gerekiyor. Bu kimsenin şahsi meselesi değildir. Bu millet ve memleket meselesidir'' dedi.

Türkiye'nin gerçek anlamda demokrasi cumhuriyeti olması için yapılacak anayasa değişikliklerinin, herkese kucak açan ve bütün hayat tarzlarına saygı duyan bir anlayışa sahip olması gerektiğini bildiren Çelik, ''Bu referandum, bundan sonraki anayasa değişikliklerinde bizim için yol gösterici olacak. Buna karşı çıkanlara mesaj vermesi açısından son derece anlamlı olacaktır'' diye konuştu.

AA

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-06-2007, 20:47   #2
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart 'Cumhurbaşkanı'nı halk seçmezse her seferinde bu oyunlarla uğraşacağız'
paylasim icin tesekkurler ;)
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2007, 21:27   #3
Kullanıcı Adı
Meftun
vallahi ya her seçimde 367 gibi birşey bulup tahakküm yaparlar...bunlardan beklenir...sizinle mi uğraşacağız...paşa paşa kendimiz seçeriz!!!
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)