09-10-2012, 03:17 | #1 |
Başbakan Erdoğan: CHP, PKK'yı Direnişçi İlan Etti
Başbakan: CHP, PKK'yı direnişçi ilan etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İl Başkanları Toplantısı'nda terör örgütü ve son saldırılar hakkında konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu. - Gerek dağın, gerekse meclisteki uzantısının onurlu bir duruşu yok. Bunlar onursuzdur. - Kalkacaksın teröristlerle kucaklaşacaksın, onlarla sarmaş dolaş olacaksın, sonra diyeceksin "e bir merhaba dedik." - Terör örgütünün uzantıları için parlamento olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Çünkü parlamento yol geçen hanı değildir. - Terörün enstrümanlarını tek tek elinden alıyoruz. - Kimin teröre destek verdiğini milletim çok iyi görüyor. Millet, en iyi hakemdir. - Diyorum ki, ey CHP, ey MHP. Sivas'ın ötesine geçin. Halkla bütünleşin. Bu işi sadece AK Parti'ye bırakmayın. Ama yapamıyorlar. - CHP genel başkanı diyor ki, biz teröre ortak bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Ama gelmiyorlar. Katılmıyorlar. - CHP, terörle mücadele diye 10 maddelik öneri getirdiğini söyledi. Getirdikleri öneri falan değildi; tespitti. - Biz hep dedik ki, terörle aranıza bir mesafe koyun. Sorunun değil, çözümün bir parçası olun. Bu siyasi parti, terör örgütünün güdümünde hareket etmeyi tercih etti. Bu parti, isminin aksine, barış için çalışan değil, barışı sabote eden parti haline geldi. Silahların gölgesinden çıkamadı. Silahlı efendilerinin hizmetlerinden çıkamadı. Silahlı efendilerinizin hizmetinden çıkamayacaksanız, hiç kusura bakmayın, istediğiniz yere kadar yolunuz var. - Biz tehditler karşısında doğruları söylemekten çekinmeyeceğiz. Bunların barış anlayışı tehdit etmek - Eğer güneydoğu, eğer doğu bir hizmet aldıysa, AK Parti iktidarıyla almıştır. Sadece eğitimde, sağlıkta, tarımda, ulaşımda değil, haberleşmede değil, bütün kültürel alanda ret politikaları bizim iktidarımızda ortadan kalmıştır. Asimilasyon, inkâr politikaları bizimle ortadan kalkmıştır. - AK Parti'nin Kürt kardeşlerimle bir sorunu yok ki. Onların Kürtlerle sorunları var. Kendisine tâbi olmayan Kürtler'i kaçırıyorlar işte. - AK Parti'nin Yüksekova teşkilatını tahrip gücü yüksek bombayla bombaladılar. Koca binayı âdeta yıktılar. Aynı şeyi Hakkâri'de yaptılar. Orada AK Parti yer kiralamak istiyor. Bakıyorsunuz, birinin kiraya vereceklerini duyuyorlar, hemen tehdit ediyorlar. Ya sizin barış anlayışınız bu. - Er veya geç, bu ülkede hak kazanacak, halk kazanacaktır. Hiç şüpheniz olmasın. Yeni eğitim sistemi çağın bir gereği - Bu yıldan itibaren ilk ve ortaöğretim sistemi zorunlu olarak 12 yıla çıkarıldı. Çok sayıda seçmeli dersin okullarımızda okutulmasını sağladık. Yeni eğitim sisteminin adımlarını böylece atmış olduk. - Mecliste yeni eğitim sistemi görüşülürken, hatırlarsanız, CHP gerçeklerden kopuk, köhne eğitim sisteminin değişmemesi için, şiddet de dahil olmak üzere her türlü yöntemine başvurdu. Kademeli eğitim sistemi konusunda da şu âna kadar sadece şunu söyledi: "Bir pedagogla konuşun." CHP genel başkanının yeni eğitim sistemi konusunda başka bir lafına rastlayamazsınız. CHP genel başkanına asıl kendisinin bir uzmana görünmesini tavsiye ediyorum. - Bugün değişen Türkiye'nin bir gerekliliği olarak biz 6 yaş uygulamasını başlattık ve inşallah başarıyla da devam edeceğiz. - Bu yıl bizim için bir geçiş dönemidir. 2013-2014 yılları inşallah sistem oturmuş olacak. Dersanecilik merdiven altı bir sistemdir - Değerli arkadaşlarım, dersanecilik olayını kaldıracağız. Bu benim vatandaşımın ortak talebidir. - Vatandaş soruyor, okul niye var? Okul varsa dersane niye var? - Biz iktidara geldiğimizde çok ilginç bir şey vardı. Üniversite sınavlarının müfredatı, ortaöğretim müfredatına göre hazırlanmıyordu. Neye göre hazırlanıyordu biliyor musunuz? Dersanelerin müfredatına göre hazırlanıyordu. Bunu biz değiştirdik. - Ey dersaneciler, bu ülkede eğitim öğretim hizmeti sunacaksanız, gelin okullaşın. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de eğitimden kurtulursunuz. Bakıyorsunuz, hiç de güzel bir teklif demiyorlar. Neden? Çünkü diğer sistem daha tatlı. Orada âdeta bir merdiven altı sistem var. Biz buna son vereceğiz. - 10 yılda kazandırdığımız derslik sayısı 181.316'ya ulaştı. - Yarın 40 bin kadrolu öğretmenin atamasını yapacağız. - Bu ülkede ne zaman hayırlı iş yapsanız ellerine matbaa çıktılarını alanlar meydana çıkarlar. Bunlara bakın, hep aynı tiplerdir. Memlekette ne zaman hayırlı bir iş olsa bunlar karşı çıkarlar. - Bunlar bu ülkede, bu köprülerin yapılmasına da karşı çıkan insanlardır. - Dün orada 2.025 metre uzunluğunda bir tünelin açılışını yapıyoruz. Bugünkü gazetelere bakıyoruz, doğru düzgün göremezsiniz bunu. Ya bir teşekkür yok mu? Koy işte manşete. Yapamazlar. Çünkü bunlarda "marifet iltifata tâbidir" diye bir anlayış yoktur. - Bugüne kadar okullarda Siyer-i Nebi dersi yoktu da, kaç kişiyi aya gönderdiniz. - Demir ağlarla ördük diyorlar. Neyi ördünüz ya? Neyi ördünüz? - Geçen gün bir metro hesabı yapmış İzmir belediyesi. Ya buna kargalar bile güler. Yapamadınız işte, yıllardır açamadınız. İzmirli kardeşim bunu görüyor. Ucuza mâl ettiklerinden bahsediyorlar. Ya metroyla hafif metronun maliyeti bir olur mu? - Bak, Kadıköy'de senin belediyen var, Kartal'da senin belediyen var. Ama biz oraya metro yaptık. Açılışını yaptık. Çok güzel oldu. Git bir bak oraya, gez. Medeniyet nasıl olur gör. - Bunlar 1940'lara takıldılar, gelemediler bugüne. Böyle bir zihniyetleri var. Bunlar biliyorsunuz, yıllarca Kuran-ı Kerim'i yasakladılar. Kısa bir süre de olsa, "Tanrı uludur" diye millete çağrı yaparken, Menderes'le millet tekrar "Allahu ekber"i duydu. Bunlar şimdi aya insan göndermekten bahsediyor. Kılıçdaroğlu PKK'yı direnişçi ilan etti, yazıklar olsun sana! - Kılıçdaroğlu Afrika'daki Enternasyonel toplantısına katıldı. Orada 32 başkan yardımcısından biri oldu. Kongre kaç kişiden oluşuyor biliyor musunuz? 161 üyesi var. Burada 32 başkan yardımcısından biri oldu. Tebrik ediyoruz. - Sosyalist Enternasyonel, Esed'in uyguladığı şiddeti kınadı. Kılıçdaroğlu, bizdeki terörü başka ülkelerdeki direnişle aynı kefeye koyan bir bildiriye imza attı. Yazıklar olsun sana! Böyle bir şeye nasıl imza atarsın sen. - Bu bildiri ve altındaki CHP genel başkanının imzası, iki yüzlülüğün bir kanıtı olarak tarihe geçti. - Hele hele Türkiye'deki terör meselesini Filistin'in haklı direnişiyle aynı kefeye koymak; basiretsizliktir, pervasızlıktır, kendi ülkesine, kendi milletine çok ağır bir hakarettir. Kaynak Haber 7 09.09.2012
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-10-2012, 03:18 | #2 |
|
|
09-10-2012, 03:45 | #3 |
|
|
09-11-2012, 22:23 | #4 |
Etro Kemal'in CHP'nin başına gelmiş geçmiş en kötü ve en beceriksiz genel başkan olduğunu boşuna söylemiyorum. CHP'nin başına Etro Kemal'den önce gelmiş olan hiçbir CHP genel başkanı CHP'yi Etro Kemal kadar rezil ve perişan etmemişti.
Konu Cihannur tarafından (09-11-2012 Saat 22:32 ) değiştirilmiştir.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|