AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-21-2012, 15:56   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Kaderin müthiş cilvesi

Camileri bombalayıp, Türk jetlerini düşürerek Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini yaptığı Ak Parti hükümetini zorda bırakmayı ve ardından darbeyle yönetime el koymayı hedefleyen Balyoz Darbe Planı davasında mahkemenin nihai kararını açıklayacağı haberleri bugün gazetelerin 1.sayfalarında yer alıyor.

Haberlerin detaylarına bakınca davada bir numaralı sanık olarak yer alan Eski 1.Ordu Komutanı emekli Org.Çetin Doğan'ın, savunmasının sonunda sözlerini "Vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olsun" diyerek bitirdiği de yazılı.

(Sanıkların son sözlerini bitirmesinin ardından mahkeme başkanı Ömer Diken, esas hakkındaki kararı vermek için duruşmaya ara vermiş. Mahkeme heyetinin yaklaşık 7,5 saat süren toplantısından sonra salona gelen Diken, sanık sayısının fazla olmasını gerekçe göstererek hükmü tamamlayamadıklarını belirtmiş. Esasa ilişkin kararın bugün saat 14.00'te açıklanacağını duyurmuş. Bu açıklama üzerine salonda bulunan sanıklar ve sanık yakınları ile izleyiciler alkış tutmuş.)

Şimdi gidelim tam 10 yıl önceye yani 21 Eylül 2002 tarihli Hürriyet gazetenin manşetindeki habere…



KOMUTANDAN BÜYÜK JEST

Paşanın eşi Sezen'i izledi
Kürtçe şarkı söyleyen Sezen Aksu'yu dün gece İstanbul'daki konserinde 1.Ordu komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi de alkışladı.

30 Ağustos Sitemi
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'un, 30 Ağustos gecesi Kürtçe şarkı seslendiren Sezen Aksu'ya konser tarihi için sitemde bulunmasının ardından, “Bu Genelkurmay'ın görüşü mü?” soruları sorulmuştu.

Askerin cevabı
Asker, dün gece Sezen'e jest yaparak bu soruya açık cevabını verdi. 1.Ordu komutanı Org. Doğan'ın eşi Nilgün Doğan ve kızı Pınar'da Açıkhavadaki konseri izleyenler arasındaydı.

Sezen'e karşı değil
Böylece askerler, Kürtçe şarkı söyleyen sanatçı Sezen'e değil, sadece öncü niteliğindeki konserlerin ilkinin 30 Ağustos'a denk gelmesine karşı oldukları mesajını verdiler.

Resim altında da: 1.Orda komutanı Çetin Doğan görevde olduğu için Sezen Aksu'ya dinlemeye gelmedi. Ancak Paşa'nın eşi Nilgün Doğan ve kızı Pınar, Açıkhava'daki konserdeydi. Nilgün Doğan, “Kültür mozaiğimizi gösteren bu konser tek kelimeyle mükemmeldi…”

Haberin 5.sayfadaki detayında ise, şöyle deniliyor:
“30 Ağustos'ta Efes Antik Tiyatrosu'nda Kürtçe ve Ermenice şarkı söyleyen Sezen Aksu'ya, Ege Ordu Komutanı Hurşit Tolon, ‘‘Böyle bir konser için bugünü mü buldular'' diye sitemde bulunmuştu. Tolon'un sitemi, askerin görüşü olarak yorumlanmıştı. Ancak, tatbikatta bulunduğu belirtilen Orgeneral Doğan'ın eşini konsere göndermesi, Ege Ordu Komutanı Tolon'un sözleri üzerine doğan gergin havayı yumuşattı. Nilgün Doğan'ın konseri kızı Pınar ile birlikte izlemesi askerlerin Sezen Aksu'ya karşı olumsuz görüş içinde bulunmadığını ortaya koydu.”

Acaba gecenin bir saatinde Sezen Aksu'yu açıkhava konserinde alkışlayanların bazıları tam 10 yıl sonra aynı tarihin gecesinde bu defa bir mahkeme salonunda sanık yakınları olarak alkış tutacakları hiç akıllarına gelir miydi?



GÜNLER DÖNDÜĞÜNDE

O günlü gazetenin sürmanşetinde ise, Balyozcuların darbeyle devirmeyi düşündükleri hükümetin başına 6 ay sonra geçecek AK Parti lideri Tayyip Erdoğan hakkında YSK'nın “son kararı” ile ilgili haber vardı.

Haberin alt başlığında "YSK: Erdoğan milletvekili de Başbakan'da olamaz" deniliyordu.

Haberde ise “Yüksek Seçim Kurulu kararını 7 saatlik uzun toplantıda 3'e karşı 4 oyla aldı. Erdoğan'la birlikte olan Necmettin Erbakan'a da olumsuz yanıt verildi. Böylece Erdoğan'a TBMM ve başbakanlık yolu tamamen kapanmış oldu” diye yazıyordu.

Bu noktada, dünyada meydana gelen olaylara ve insanın başına gelen hadiselere ibret nazarıyla bakan basiret sahibi inananların aklına ister istemez şu ebedi hakikat ve kıyamete kadar geçerli olan hüküm geliyor.

Eğer siz (Uhud'da) bir yara aldıysanız, şüphesiz o topluluk da (Müşrikler de Bedir'de) benzeri bir yara almıştı. İşte (iyi veya kötü) günleri insanlar arasında (böyle) döndürür dururuz. (Bazen bir topluma iyi ya da kötü günler gösteririz, bazen öbürüne.) Allah, sizden iman edenleri ayırt etmek, sizden şahitler edinmek için böyle yapar. Allah, zalimleri sevmez. (ali-İmran suresi 140.ayet)

Sahi bugün takvim yaprakları 21 Eylül…

Gündönümü yakın değil mi?


Habervaktim

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-21-2012, 15:57   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım