AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-27-2012, 12:55   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Dini eğitim eksikliği suça teşvik ediyor

Türkiye’de cezaevinden tahliye olan mahkûmların yüzde 30’unun yeni bir suç işleyerek tekrar hapse düştüğü tespit edilirken, cezaevlerinde dini eğitimin önemine vurgu yapılıyor. Son dönemde cezaevlerine din görevlileri yerleştirilmeye başlandı. 374 cezaevinde kadrolu olarak çalışan din görevlilerinin verdiği dini eğitim, geri dönüşlerin engellenmesi noktasında çok önemli görülüyor.

Türkiye'de cezaevinden tahliye olan mahkûmların yüzde 30'unun tekrar hapse düşmesi cezaların caydırıcılığını akıllara getirirken, uzmanlara göre, şu an 374 cezaevinde kadrolu olarak çalışan din görevlilerinin verdiği dini eğitim geri dönüşleri engeller.
Son dönemde cezaevlerine din görevlileri yerleştirilmeye başlandı. 374 cezaevinde kadrolu olarak çalışan din görevlilerinin verdiği dini eğitim, geri dönüşlerin engellenmesi noktasında çok önemli görülüyor.

GERİ DÖNÜŞLERİN ORANI YÜZDE 30

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği'nin yaptığı açıklamalara göre, tahliye olan mahkûmların yaklaşık yüzde 30'u tekrar hapse giriyor. Tekrar hapse giren kişilerin yaş aralığının ise, 15-25 olduğu kaydedilerek, bu kişilerin daha çok uyuşturucu madde, gasp veya kısa cezalı suçlar işleyen kişiler olduğu dile getiriliyor. Ceza işleyenlerin ise, sokakta yaşayanlar, anne ve babası ayrı olanlar veya toplum tarafından dışlanmış gençler olduğu belirtiliyor.

“DİN GÖREVLİLERİ VE PSİKOLOGLAR GERİ DÖNÜŞLERİ ENGELLER”

Akit'e konuşan Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kıraç, AK Parti hükümeti ile cezaevlerine birçok kadrolu din görevlisi yerleştirildiğini belirterek, “Bu kişiler eğitim görmek isteyen mahkûmlara din eğitimi veriyor. Din görevlileri ve uzman psikologların verdiği eğitimlerle beraber geri dönüşlerin engelleneceğini düşünüyorum” dedi. İlk defa suç işleyen gençlerin ağır ceza almış mahkumlarla aynı yerde kalmasını eleştiren Kıraç, “Gençler dışarı çıkınca ellerinde birçok telefon numarası ve adres oluyor. Ağır cezalı alan mahkumlar gençleri kendi arkadaşları ile tanıştırıyor ve gençler tekrar cezaevine dönüyor. Bunun önüne geçilmeli. İlk defa suç işleyip hafif ceza alanlar ile ağır ceza alanlar kesinlikle aynı yerde kalmamalı” dedi.

“DİN EĞİTİMİNİN MÜSPET FAYDALARI VAR”

Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Alanoğlu ise, dini eğitimin geri dönüşleri ne kadar engellediği konusunda araştırma yapılmadığını hatırlatarak, “Ancak bizim gözlemlerimize göre, dini eğitimin her zaman hükümlüler üzerinde müspet yararları var. Görüştüğümüz din görevlileri ve mahkûmlar bunu bize anlatıyor” ifadelerini kullandı.

“MAHKUMLAR BU UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da, arkadaşlarının cezaevlerinde başarılı işlere imza attığını söyleyerek, “Hapishanelerde birçok kişi ile dini sohbetler yapılıp dersler veriliyor. Ayrıca uzman psikologlar da hükümlülere yardımcı oluyor. Din görevlileri ve psikologlar geri dönüşleri engelleyecek, çünkü mahkumlar bu uygulamadan çok memnun. Bu dersleri alan suçlular, dışarı çıktıktan sonra inşallah bir daha cezaevine dönmeyecek” açıklamalarında bulundu.

Yeni Akit

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-27-2012, 12:56   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-28-2012, 03:40   #3
Kullanıcı Adı
ali1986
Standart
günaydın efendim sabah şerifleriniz hayır olsun inşallah bunun farkına yenimi vardınız 4+4+4+4 ile zaten bunu insanları tarif ederken söyler allahtan korkan vicdan sahibi insan diye siz yeni uyandınız işe tabi tekrar günaydınlar
ali1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-28-2012, 03:40   #4
Kullanıcı Adı
ali1986
Standart
ayrıca din eğitimi ailede başlar okulda değil
ali1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım