AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-05-2012, 17:20   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Egemen BAĞIŞ:TÜRKİYE SURİYEYEİ BİR KAÇ SAAT İÇİNDE YOK EDEBİLECEK GÜÇTEDİR
'Türkiye Suriye'yi birkaç saat içerisinde yok edebilecek güçte'






Enver ALAS / İSTANBUL, (DHA)Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen Ekim ayı Kahvaltı Toplantısı'na katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tezkerenin meclisten geçmesiyle ilgili olarak yapılan eleştirilere karşı çıkarak, "Hükümetin tezkere alması savaşacağız anlamına gelmez. Hükümetin tezkere alması sadece bu ülkede en ufak bir saldırı karşısında hükümetin de gerekli adımları atabilecek, yetkiyle donatıldığını ortaya koyar" dedi.

Avantgarde Hotel'de düzenlenen toplantıda konuşan Bağış, KAGİDER üyesi bir kadının "Tezkereden başka formül bulunamaz mı? Biz savaş istemiyoruz" sorusuna, "Savaş konusundaki hassasiyetinizi saygıyla karşılıyorum. Ama şunu bilin ki Türkiye Cumhuriyeti'nin yöneticileri Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, bakanları, milletvekilleri, iktidarı, muhalefeti en az sizin kadar bu yükü üzerlerinde hissediyorlar. Bundan şüpheniz olmasın. Bu kolay bir karar değil ama zor olan kararları da birilerinin istişare etmesi gerekir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ASKERİ GÜCÜ SURİYE'Yİ BİRKAÇ SAAT İÇİNDE YOK EDEBİLİR"

Hükümetin tezkere almasının savaşa gireceği anlamına gelmediğinin altını çizen Bakan Bağış, "Biz bin yılı aşkın devlet geleneği olan ülkeyiz. O geleneğin içinde bizim her türlü senaryoya hazırlıklı olmamız gerekir. Türkiye eğer savaşmaya çok meraklı bir ülke olsaydı uçağı düşürüldüğünde onu bahane eder ve Suriye'yi yerle bir ederdi. Bugün Türkiye'nin askeri gücü Suriye'yi birkaç saat içerisinde yok edecek noktadadır çok şükür. Ama bizim Suriye halkıyla bir sorunumuz yok. Bizim komşularımızla dostlarımızla hiçbir ülkenin halkıyla bir sorunumuz yok" ifadesini kullandı.

"HÜKÜMETİN TEZKERE ALMASI SAVAŞACAĞI ANLAMINA GELMEZ"

Bakan Bağış, konuşmasında CHP ve BDP'nin tezkereyle ilgili olarak ortaya koydukları tutumu eleştirerek "Sadece dikta rejimini, Esed rejimini teşvik etmeye yönelik bir yaklaşımdır" dedi.


Egemen Bağış, "Dün eğer tezkereye hayır çıksaydı, bu Suriye'ye şu mesajı vermiş olurdu: Sen istediğin kadar havan topu salla benim vatandaşlarımı istediğin kadar öldür, benim Meclis'im Hükümet'e istediği yetkiyi vermediği için sana hiçbir tepki vermeyeceğiz. Burası her türle saldırıya açık bir alan anlamı çıkacaktı. Ne acıdır ki Cumhuriyet Halk Partisi'yle Barış ve Demokrasi Partisi'nin bu konuda ortaya koydukları tutum sadece dikta rejimini Esed rejimini teşvik etmeye yönelik bir yaklaşımdır. Bunun bireyle alakası yok. Hükümetin tezkere alması savaşacağı anlamına gelmez. Hükümetin kezkere alması sadece bu ülkede en ufak bir saldırı karşısında hükümetin de gerekli adımları atabilecek, yetkiyle donatıldığını ortaya koyar. Yani bunun bireysel haklarla ne alakası var. Tam tersine bireyleri korumak adına hükümetin o yetkiyi eline alması gerekir. Hükümet o yetkiyi eline almadan kendi yürütme erkinin yetkisiyle Genelkurmay'a gir içeri talimatını verirse işte o zaman yetkisini aşmış olur. İstediğimi yaparım anlayışı olur." ifadesini kullandı.

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-05-2012, 17:24   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Gereksiz bir açıklama olmuş ortamı germenin anlamı yok diye düşünüyorum...

Yine sivri dilini tutamamış...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2012, 17:33   #3
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
Oysa Bülent arıncın bir sözü kulaklarımda çınlıyor.İyiki bu orduyla savaşa girmemişiz...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi