10-11-2012, 04:02 | #1 |
Aaa avukatları da darbeci çıktı! / Ali Karahasanoğlu - Yeni Akit
Biz sadece Güven Erkaya'nın darbeye merakı var sanıyorduk.
Meğerse, ailenin avukatı da darbeye meraklı imiş! Güven Erkaya'ya "Hakkımı helal etmiyorum" denildiği gerekçesi ile, Dilipak'a tazminat davası açan Av. Şevket Çizmeli'nin, Adnan Menderes ile ilgili bir kitabı varmış! Kitabın ismini vermeyelim. Reklam olmasın.. Kitapta, alttan girilmiş, üstten çıkılmış, Menderes'e karşı yapılan darbenin haklı olduğu gösterilmeye çalışılmış! Eeee. Darbeci, darbeciyi buluyor işte böyle.. Sonra da çıkıyorlar, "Niye hakkınızı helal etmiyorsunuz" diyorlar. Niye edelim ki? Darbecilere, niye hakkımızı helal edelim? Avukatı, Menderes'in devrilmesini masum göstermeye çalışıyor. Asili de, Erbakan'ı devirmeye kalkıyor. Al birini, vur ötekine.. Sadece Menderes karşıtlığı değil. Sadece Erbakan karşıtlığı değil. Tayyip Erdoğan karşıtlığı da var, bu darbeci çizgide. Bakın Cumhuriyet gazetesinde, 2010 yılında, anayasa değişikliklerinin referanduma gitmesi öncesinde neler yazmış, darbeci Erkaya'nın, darbeci avukatı: "Yandaş sözcüğünün çok hafif kaldığı bir aşağılık basın ve kiralık sözcüler korosu ise ayrı bir hicran yarasıdır. 27 Mayıs'tan bir kaç gün önce tehlike çanları çalarken bile Menderes'in aklını başından alan düşünce sistemi onu havaya sokarak üniversite hocalarına 'Kara Cüppeliler' diye bağırtmıştır. Bugün de benzer tabloyla karşı karşıyayız. Gerçek demokrasilerde bilinçli aydınlar ve bilinçli seçmen, dengelerini bulmakta güçlük çeken kızgın siyasilerin küplerine zarar vermesini duruşlarıyla önlerler. Çünkü sonunda çatlayacak küp, kendileridir. Bu yandaş basına naçiz tavsiyemiz yangına körükle gitmemeleri ve 'milli irade' kavramındaki gerçek demokrasi vurgusuna layık sağduyuyu göstermeleri için şapkalarını önlerine koymalarıdır." Nasıl tehdit ediyor, hem iktidarı, hem basını.. "Kendinize zarar verirsiniz" diyor. Yani "Darbe olur, devirirler sizi. İçeri tıkarlar hepinizi" demeye getiriyor.. Anayasa değişikliği yapılıyor. Referandumda bilinçli seçmen değişikliği onaylıyor.. Darbeci avukat ibret alıyor mu? Ne gezer.. Bu da, darbeci avukatın, Cumhuriyet'te, 4+4+4 yasası ile ilgili yazdıkları: "Türk yasa koyucusunun çocuğun din eğitiminde ebeveyne tanıdığı geniş yetki, her türlü yasal dayanaktan yoksundur. Hele hele 'Ben çocuğumu dilersem İmam Hatip liselerine gönderirim' diyen ve bunu serbestçe uygulayan anne-babaların kararlarını öncelikle bu açıdan gözden geçirmeleri hukukun zorunlu gereğidir." Beyefendi öyle bir yasakçı kafaya sahip ki, bize göre yasakçı olan bugünkü düzenlemeyi bile, fazla özgürlükçü buluyor.. Din eğitiminde, ebeveyne geniş yetki verilmiş, bu yetki aslında yasal dayanaktan yoksunmuş! Milli Eğitim bu adamın eline geçse, çocuklara, hatta çocukları bırakın ana-babalara 40 yaşına kadar "Allah" demeyi bile yasaklatır! Böyle bir kafa işte, Erkaya'nın avukatı.. Menderes'in askeri darbe ile devrilmesine alkış tutan, Erdoğan'ı "Kendinize zarar verirsiniz" diyerek darbe ile tehdit eden, 4+4+4 yasasındaki kısmi iyileşmeyi bile ebeveynlere din eğitim konusunda fazla hak verdiğini ileri sürerek eleştiren Şevket Bey, dünkü Erkaya- Dilipak duruşmasına gelememiş. Yerine, genç avukatlardan Yalçın Selamoğlu'nu göndermiş. Merak ettim, "Tanıyor muyum" diye.. Tanımıyormuşum. Ama internette kısa bir gezinti ile, kendisini tanımış oldum. Tanıyınca, Erkaya ailesinin Dilipak'a karşı savunmalarının tümü ile çöktüğünü gördüm. Niye? Önce Şevket Bey'in imzaladığı dava dilekçesinden, Dilipak için isnat ettikleri ifadeyi aktarayım: "Hıristiyanlar için yapılan 'Toprağın bol olsun' duasını tekrarlıyor." Evet, Şevket Bey'in Dilipak'a yönelik isnadı, "'Hakkımı helal etmiyorum" denildi. Ayrıca Hıristiyanlara yönelik 'Toprağı bol olsun' ifadesi kullanıldı." Bakın, Şevket Bey'in yanındaki avukat, mezun olduğu Bilkent'in kurucu rektörü için taziye mesajında ne demiş: "Ülkemizin aydınlık geleceğine yaptığı katkılardan ve eğitime verdiği önemden dolayı kendilerini bir kez daha saygıyla anıyorum. Mekanı cennet, toprağı bol olsun." Davayı, çökertir bu avukat! Gerçekten çökertir. Ama aynı zamanda Yeni neslin de çöktüğünün resmidir bu! Eserinizle övünebilirsiniz Şevket Bey. Bakın sizin dava dilekçenizi, yanınızdaki avukat, nasıl çökertmiş! Buna siz bile tahammül edemeyeceksiniz. Eminim!.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|