AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 10-17-2012, 08:51   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart 'Medya desteği olmasa BÇG etkisiz kalırdı'

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci, medya patronlarının 28 Şubat Alt Komisyonu’nda kendini aklama çabası içine girdiklerini söyledi. Değirmenci, “Karargahta yatıp kalkan gazeteciler var, isimleri var. Bir medya patronunun bundan haberi olmama ihtimali var mı?” diye sordu.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 12 Eylül Alt Komisyonu, Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi As­lan Değirmenci'yi dinledi. Değirmenci, 12 Eylül'ün tanıkları ile yaptığı görüşmelerde bu kişilerin ortak görüşlerini komisyon üyelerine aktardı. Buna göre, 12 Eylül'ün toplumun temel kazanımlarını yok etti­ği ve bir Ergenekon operasyonu olduğunu ifade eden Değirmenci, “Bir başka ortak görüş, Süleyman De­mirel'in gizli aktör, yasa dışı olayların tertipleyicisi olduğudur” iddiasını ortaya attı. 12 Eylül dönemin­de yapılan işkencelere de değinen Değirmenci, “Diyarbakır cezaevinde devlet PKK'yı kurdurmuştur” dedi.
28 Şubat süreci ile ilgili savcıya sunduğu çok sayıda belge bulunduğunu söyleyen Değirmenci, BÇG ta­rafından tüm amirallerin fişlendiğini dile getirdi. Personel yerleştirilen özel işletmelerde de fişlemeler yapıldığını belirtti. Fişlemelerin, BÇG dışında MİT, Emniyet ve Jandarma İstihbarat tarafından da ya­pıldığını kaydetti. 28 Şubat sürecinde darbelere direnmesi muhtemel siyasiler hakkında karalama kam­panyaları başlatıldığını, bazı gazetecilere siparişle haber yaptırıldığını belirten Değirmenci, “Darbelere direnmesi muhtemel siyasilere canlı yayında sorulacak sorular bile hazırlanmış ve medyaya yollan­mış” şeklinde konuştu.

Değirmenci, 6 milyona yakın fişleme yapan BÇG'nin ödeneği nereden bulduğu, Encümen-i Daniş ile post modern darbe arasındaki ilişkinin ne olduğu, 2006 yılında oluşturulan Ulusal Birlik Hareketi'nin akıbetinin ne olduğu, bu hareket ile ‘5'li Çete' arasında bir ilişki bulunup bulunmadığı gibi sorulara ce­vap aranması gerektiğini söyledi.

“MEDYA AYAĞI OLMASAYDI, BÇG ÇABUK BOŞA DÜŞERDİ”

28 Şubat'ta medyanın rolünün sorulması üzerine Değirmenci, şu cevabı verdi: “28 Şubat'ta, medya ayağı olmasaydı BÇG çok çabuk boşa düşerdi. BÇG'nin karargahında yatıp kalkan gazeteciler biraz vic­danlı olsalardı, gelip kendileri gibi korkak olmayan gazeteciler ile BÇG'nin faaliyetlerini paylaşsalardı bugün Ergenekon, Balyoz'un önünü nasıl aldıysak o gün de önünü alabilirdik.”
28 Şubat Alt Komisyonu'na gelen medya patronlarına yönelik de bazı eleştirilerde bulunan Değirmen­ci, medya patronlarının öz eleştiri yaptıklarına inanmadığını dile getirerek, “Medya patronlarının ko­misyonda kendilerini aklama çabası içine girdiklerini düşünüyorum. Benim elimde belgeler var. Bunla­rı komisyonla paylaşıyorum. Karargahta yatıp kalkan gazeteciler var, isimleri var. Bir medya patronu­nun bundan haberi olmama ihtimali var mı? Bir programda bir medya patronu ‘sızma olmuş olabilir' demişti. Nasıl sızma olmuş olabilir. Ben sızdıysam senin içine, senin görevin beni atmaktır. Medya pat­ronları ve bazı gazetecilerimizin komisyona gelmelerini önemsiyorum, bilgi vermelerini önemsiyo­rum. Dilerim Cumhuriyet savcısı çağırdığı zaman burada anlatamadıkları şeyleri anlatacaklardır” şek­linde konuştu.

Kuruç: Subaylar halk gibi düşünmeye başlamış

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesindeki 12 Eylül darbesine ilişkin alt komis­yon, dönemin DPT Müsteşarı Bilsay Kuruç'u da dinledi. 1978 yılında, kendisini dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in aradığını anlatan Kuruç, “Evren, ‘Genelkurmay Başkanlığı'nın lojman ihtiyacı var. Subaylarım halkın arasında oturuyorlar, halk gibi düşünmeye başlıyorlar' dedi. Aradan bir süre geçti. DPT olarak hazırladığımız kalkınma planı taslak halindeyken ihtiyaç ve önerileri almak için işa­damları ile sendikalarla ve ilgili kurumlarla toplantılar yapıyorduk. Genelkurmay Başkanlığı'nda da sa­vunma ihtiyacına ilişkin talepleri de almak için bir sunum yaptık. Sunumun sonunda Evren, ‘Ben bura­da lojmanları göremedim' dedi. Biz de ‘Lojmanlar bu planın içinde ayrı olarak değerlendirilmez' demiş­tik.” diye konuştu.

Yeni Akit

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)