AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-11-2012, 00:11   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Thumbs up Askeri okullara Kur'an-ı Kerim dersi geliyor

Kur'an-ı Kerim ve Hz Muhammed'in Hayatı dersleri askeri liselerde de okutulacak.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, askeri liselerde okutulacak seçmeli derslere ilişkin çalışma yapıldığını söyledi.
Bakan Dinçer, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında, Özdemir Gürocak İlkokulu'nu ziyaret ederek, "Zenginleştirilmiş Kütüphane"nin açılışını yaptı. Kütüphaneyle ilgili bilgi alan Dinçer, öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Dinçer, kütüphanenin yapılmasına katkıda bulunan hayırsever Hasan Öztürk'e de teşekkür belgesi verdi.
Çocuklarla yakından ilgilenen Dinçer, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Askeri liselerdeki müfredat değişikliğine ilişkin Dinçer, askeri okulların yöneticileri ve öğretmenleriyle Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın çalışma yürüttüğünü, uygun görülen dersler hesap edilerek hazırlanacak programın tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Bakan Dinçer: Askeri okullara Kuran-ı kerim dersi geliyor

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/...-i-kerim-dersi

Ensonhaber

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-12-2012, 20:05   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Seçmeli dersler askeri liselerde

Talim Terbiye Kurulu 18 seçmeli ders için çizelge hazırlayarak askeri liselere yolladı. Seçtikleri takdirde askeri lise öğrencileri de Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Muhammed'in Hayatı derslerini alabilecek. Derslerde ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlattığı kitaplar okutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), askeri okul yönetici ve öğretmenleri ile yaptığı çalışma sonucunda askeri liselere de seçmeli derslerin getirilmesi kararını aldı. Bu kapsamda çalışmalarını sonlandıran Talim Terbiye Kurulu, askeri liselerde de okutulacak 18 seçmeli ders için çizelge hazırlayarak askeri liselere yolladı. Böylece artık askeri lise öğrencileri de, seçtikleri taktirde Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Muhammed'in Hayatı derslerini alabilecek.

OKULLARDA KADEMELİ OLARAK OKUTULACAK

Askeri lise müfredatına seçmeli derslerin de gireceği yönündeki haberleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in doğrulamasının ardından Talim Terbiye Kurulu da çalışmanın bittiğini açıkladı. Ortaokul ve liselerde verilmeye başlanan seçmeli dersler, artık askeri liselerin müfredatında bulunacak ve öğrenciler istedikleri dersleri seçebilecek. Bu kapsamda Talim Terbiye Kurulu, 18 derslik seçmeli ders çizelgesini hazırladı ve askeri liselere yolladı. Seçmeli dersler, askeri liselerde de Milli Eğitim Bakanlığı'nın, o dersler için hazırlattığı kitaplarla okutulacak. Seçmeli dersler, askeri okullarda da kademeli olarak okutulacağı için bu yıl sadece 9. sınıf öğrencileri ders seçebilecek.

KARARI ASKERİ OKULLAR VERECEK

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, seçmeli derslere ilişkin, 'Kanunda askeri veya sivil ayrımı yapılmaksızın düzenleme yapıldı. Orada temel dini bilgilerle ilgili dersler, seçimlik uygulamalar askeri liselerde de olsun diye düşünülüyor ama kararı verecek olan askeri kurumların temsilcileri. Biz hazırladıkları çalışmaları Talim Terbiye Kurulu'nda onay sürecinden geçireceğiz' dedi.
Akçakale'de cumartesi telafi eğitimi
Akçakale'deki temasları kapsamında ziyaret ettiği Süleyman Şah İlköğretim Okulu çıkışında Akçakale'de 3 haftaya yakın bir süredir eğitimin aksadığını aktaran Bakan Dinçer, bunun kendilerinin kontrol edebildiği faktörler nedeniyle olmadığını söyledi. Bakan Dinçer açıklamasında 'Öğretmenlerimizle ve yöneticilerimizle istişarede bulunduk. Eğitimin aksaması SBS gibi imtihanlara veya üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimiz için önemli bir sorun.
Eğitimimiz bir okul hariç bütün okullarımızda devam ediyor. Riskli yerlerde çocuklarımızı diğer okullarımıza taşıdık' dedi. İlçede eğitime ara verilmesi nedeniyle yapılamayan dersleri telafi için de dönem sonuna kadar cumartesi günleri eğitim yapmaya karar verdiklerini aktaran Bakan Dinçer, Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin isabet ettiği Yeni Mahalle'deki evi de inceledi, olayda hayatını kaybeden Timuçin ve Özen ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Yeni Şafak
Alt 10-13-2012, 04:45   #3
Kullanıcı Adı
ali1986
annem hep bana dökme suyla değirmen dönmez oğlum derdi içinde olacak adamın sen koysan ne yazar koymasan ne yazar anca millete propaganda yap tamam sen hepimizden çok seviyosun allahı kitabı bu dünyay kurtardn öteki dünyadada az bişey kaldı mesela devlet kurumlarının mesaisi sabah ezanıyle başlasın akşama ezanıyla bitsin bunu yap cennet garanti hadi bakalım
ali1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-13-2012, 04:53   #4
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
ali1986 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
annem hep bana dökme suyla değirmen dönmez oğlum derdi içinde olacak adamın sen koysan ne yazar koymasan ne yazar anca millete propaganda yap tamam sen hepimizden çok seviyosun allahı kitabı bu dünyay kurtardn öteki dünyadada az bişey kaldı mesela devlet kurumlarının mesaisi sabah ezanıyle başlasın akşama ezanıyla bitsin bunu yap cennet garanti hadi bakalım

Saçma sapan bişeyler yazmışsın aklınca yine...

Zorla güzellik olmaz diye ''seçmeli ders' zaten... Biraz bunun muhasebesini yapacak aklınız olsa keşke çok mu şey istiyorum...
Alt 10-13-2012, 04:55   #5
Kullanıcı Adı
ali1986
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Saçma sapan bişeyler yazmışsın aklınca yine...

Zorla güzellik olmaz diye ''seçmeli ders' zaten... Biraz bunun muhasebesini yapacak aklınız olsa keşke çok mu şey istiyorum...

iyi ozaman uykusuzluktan orayı okumadım ne yapalım
Alt 10-13-2012, 04:56   #6
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
iyi ozaman uykusuzluktan orayı okumadım ne yapalım

İşime gelmedi desene sen şuna...
Alt 10-13-2012, 05:04   #7
Kullanıcı Adı
ali1986
Alıntı:
İşime gelmedi desene sen şuna...

ne işime gelmicek öğrenmek isteyen gider öğrenir okulda öğrenmeyen camide öğrenir kursu var herşeyi var kışlayada kuranı biz soktuk davası bunlar onlar önceden kafirdi siz dine döndürüyosunuz allah razı olsun sevabınız büyük
Alt 10-13-2012, 05:09   #8
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
ne işime gelmicek öğrenmek isteyen gider öğrenir okulda öğrenmeyen camide öğrenir kursu var herşeyi var kışlayada kuranı biz soktuk davası bunlar onlar önceden kafirdi siz dine döndürüyosunuz allah razı olsun sevabınız büyük

Tamam isteyen camide isteyen kurta isteyen de okulda öğrensin...

Gavurdular diyen mi var onlara... İsteyen öğrenir bizde başkaları gibi zorlama yok tek tip insan yetiştirme isteği hiç yok...
Alt 10-13-2012, 05:12   #9
Kullanıcı Adı
ali1986
Alıntı:
Tamam isteyen camide isteyen kurta isteyen de okulda öğrensin...

Gavurdular diyen mi var onlara... İsteyen öğrenir bizde başkaları gibi zorlama yok tek tip insan yetiştirme isteği hiç yok...

evet diyosunuz asker kafirdir bilmem nedir dinsizdir diyen siz değilmisiniz asker cami bombalıcakmış diyen siz değilmisiniz tek tip olalım diyende sizsiniz herkes badem bıyık olsun başörtü taksın herkes akpli olsun içki içmesin sigara içesin hepimiz aynı olalım bu nedir
Alt 10-13-2012, 05:19   #10
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
evet diyosunuz asker kafirdir bilmem nedir dinsizdir diyen siz değilmisiniz asker cami bombalıcakmış diyen siz değilmisiniz tek tip olalım diyende sizsiniz herkes badem bıyık olsun başörtü taksın herkes akpli olsun içki içmesin sigara içesin hepimiz aynı olalım bu nedir

İspatla bakalım bunları...

Googleden kapatma davası açar gibi abuk subuk şeylerle gelme ama karşıma...

Getir varsa bildiğin muhasebesini yapalım hemen...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)