AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-04-2012, 14:53   #1
Kullanıcı Adı
_SoN_
Exclamation Suriye tezkeresi TBMM'den Geçti



Akçakale'deki saldırının ardından Meclis Suriye gündemiyle özel oturumda toplandı. Tezkere özel gündemli görüşmenin ardından meclisten geçti. Tezkere 320 oyla kabul edildi.

Güncelleme:04 Ekim 2012 13:19 Tezkere MHP'den de destek geldi.
Suriye tarafından atılan top mermisinin Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 5 can alması üzerine hareketlenen Ankara'da, Meclis'te kapalı oturuma geçildi.



Saat 10.00'da başlayan oturumda, hükümete Suriye için sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere okundu.
Muhalefet tezkerenin gerekçesinde usül hatası olduğunu belirterek itiraz etti. Muhalefetin 'kapalı oturum içn tüzüğe aykırı' itirazı kabul edilmedi. Meclis kapalı oturuma başladı.
Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu imzasıyla tezkerenin kapalı oturumda yapılmasını içeren dilekçe okundu.
Görüşme öncesinde usul tartışması yaşandı. CHP'li Muharrem İnce ve MHP'li Oktay Vural konuşmak için söz istedi.
Tezkere üzerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce söz alarak bir konuşma yaptı.
“BU TEZKEREYLE CİHAN SAVAŞI YAPABİLİRSİNİZ”
İnce: "Niye milletten saklayacağız bunu? Sizin çocuklarınız mı savşa girecek, fakir-fukara çocukları mı? Bu millet çocuklarını savaşa gönderecek ama ne için göndereceğini bilmeyecek. 8 kez tezkere aldınız, ne işe yaradıysa bir kez daha getiriyorsunuz. 1 Mart tezkeresindeki kapalı oturumda bulundum. Kapalı oturumda çok özel bilgi veriliyor zannedilmesin. Hangi özel bilgiyi paylaştı hükümet 1 Mart tezkeresinde. Tartışmalar halkın önünde yapılsın. Biz kapalı oturumda TRT Genel Müdürü'nün maaşını bile öğrenemedik. Kuzey Irak'la ilgili tezkere her şey net, şimdi ise bugün gelen tezkere. Bu tezkere Anayasa 92'ye aykırıdır. Karşımızda bir devlet mi yaptı bunu, bu kadar belli mi. Sınırı belli değil, siz bu tezkereyle cihan savaşı yapabilirsiniz. Sınırı belli değil. Siz bu ülkeyi en çapsız Dışişleri Bakanı'nın maceralarıyla başını belaya sokuyorsunuz. Türkiye'nin başını belaya sokmayın. 1 Mart tezkeresindeki gibi dik durun, onurlu durun, milletin vekili olun."
"Arınç 1 Mart tezkeresini kapalı oturumda yönetti. Ben orada bulunmuş bir vekilim. Kapalı oturumda çok özel bilgiler veriliyor sanmasın millet. Palavra. O zaman hangi özel bilgiyi verdiler. Bunlar olmadı. Tartışmalar halkın önünde yapılsın. Biz kapalı oturumda TRT Genel Müdürü’nün maaşını bile öğrenemedik."
İnce'nin ardından MHP'li Oktay Vural, tezkere aleyhinde söz aldı. Vural, "Dış politika başarısız olmuştur, iflas etmiştir" dedi.



mynet

 

_SoN_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-05-2012, 09:42   #2
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart
Tezkere çıkınca savaşacağız diye bir anlam çıkmaz. Tezkere bir tebdirdir.

Chp kendi askerini, hükümetini eleştireceğine kadar, Esed i.nesine bağırsın.

Bu adamın bazı sözlerini bende beğenirim ancak tezkere konusunda Chp haksızdır.

Kimse savaş istemiyor. Ancak Suriye yarın yine bir deği liki bomba düşse onlarca kişi ölse Muharrem İnce böyle bağırmaya cesaret edebilecek mi?

Chp ve avanesi yine günlük düşünüp, günlük şovunu yapıyor. Muharrem incenin böyle bağırması ileride Chp başkanlığın oynamasıdır. Bizim milletin aklında bağırırken pancar gibi kızaran adamlar kalır.

Muharrem İnce daha neye bağırdığını bilmiyor. Kendisi bu tezkere ile Türkiye Cihan savaşı yapabilir diyor. Yani sadece Suriye olsa sanki evet diyecekler. Bide önceki tezkereler çıktıda noldu diyor, savaşa mı girdiniz diyor. Ne dediği belli değil. Adam bağırıyor ya yeter bizim millete bağıran nasıl olsa doğru söyler.

Bakın size söylüyorum şu Muharrem inceyi alın Mhp ye koyun direk tezkereye evet der.

Muharrem İnce bir günde partisi Chp ini terör politkasını mecliste anlatırken bağırsında göreyim ben.

İNCE ŞOVMEN
Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2012, 15:42   #3
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Standart
Savaşa girdiğimizde bizim kârımız ne olacak?.Kocaman bir sıfır olacak.Bunun ceremesini yine biz çekeceğiz.Elin gavurunun emri ile savaşa girdiğimizde onlar şaraplarını zevkle içerek bizi seyredecekler.Büyük savaşa hazır olun.Hükümetimiz büyük hata yapıyor.Bütün bu tepişmeler İsrail'in ve AB'nin ve ABD 'nin işine yarayacaktır.

İran'ı devreden çıkarmaya çalışıyorlar.Oysa sırada Türkiye var.Bunları düşünemeyecek kadar akıl sahibi olmayan hükümetimiz halen Nato'dan medet umuyor.Ulan gavurun verdiği söz ancak orda kalır.Burada en çok sevinen İsrail olacaktır.

Biz şimdi oraya zulmü durdurmak için mi savaşacağız yoksa bu savaş genişlediğinde İsrail'in akibeti ne olacak?

Suriye'ye kafa tutan bu hükümet Mavi marmara gemiisinde yahudi askerlerin şehit ettiği 9 Türk'ün hesabını onlardan soramadı hatta özür bile dedirttemedi.Siyonistlere geldi mi çıt yok.Mırın kırın kem küm başka ne yaptılar ki?...

Esed'in yerine kim geçecek?.Siyonist bir lider mi yoksa yoksa gerçek bir müslüman lider mi?Senaryolar çoktaan hazırlandı.Tayyip Bey figüranlığı oynuyor.Filmin sonu nasıl bitecek bilmiyor.İşte siyonistlerin oyuncağı böyle çalıştırılıyor

AH BASİRETSİZLER AH!. ÜLKEME ÇOK YAZIK OLACAK.ÜSTELİK SAVAŞ ÇIKTIĞINDA SURİYE'DEN KAÇAN TÜRKİYE'YE SIĞINACAK.BİZ ONLARIN HİZMETİNİ VE HAMALLIĞINI YAPACAĞIZ.KÜFFAR ORDUSU İSE ZEVKLE BUNU ŞARAPLA KUTLAYACAKLAR.ONLARDAN DA BİZE ZIRNIK YARDIM GELMEYECEK.

AHA BURAYA YAZIYORUM TÜRKİYE BÜYÜK ZARAR GÖRECEKTİR.EKONOMİSİ İSE ÇÖKECEKTİR..
.

Konu MEÇHUL ADAM tarafından (10-05-2012 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir..
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-28-2012, 21:30   #4
Kullanıcı Adı
Engin Nalçakar
Standart
"Artık;Ne duraklarda bekle, Nede fincanlarda ara beni.Öyle bir gittim ki senden! Ne yollarına düşer bir adımım,Nede fallarında çıkar bir tek harfi adımın."
Engin Nalçakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım