AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 10-31-2012, 09:43   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Darbe Ekşi'ye yaramış!

Meclis 28 Şubat Alt Komisyonu’nun dinlediği Oktay Ekşi, DP ve AK Parti iktidarlarına ağır eleştirilerde bulunurken, İnönü, MBK ve üyesi olduğu Kurucular Meclisi’ne övgüler yağdırdı. Ekşi, askerden talimat almadığını izah etmeye çalışırken adeta itirafta bulunarak, “Hayatım boyunca bana talimat verecek bir babayiğit daha görmedim. Tavsiyedir, ricadır o ayrı” dedi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komis­yonu bünyesinde oluşturulan 28 Şubat Alt Komisyonu, dönemin Hürriyet Gazetesi Baş­yazarı olan CHP Milletvekili Oktay Ekşi'yi din­ledi. Tüm darbe süreçlerine şahitlik ettiğini belirten Ekşi, muhalif olduğu için Demokrat Parti iktidarınca cezalandırıldığını öne sürdü. Hikayeler anlatarak kendini mağdur olarak göstermeye çalışan Ekşi, DP ve AK Parti ikti­darlarına ağır eleştirilerde bulunurken, “Milli Şef” İsmet İnönü, Menderes ile arkadaşlarını alçakça astıran Milli Birlik Komitesi (MBK) ve üyesi olduğu Kurucular Meclisi'ne övgüler yağdırdı.

ŞEREF DUYUYORMUŞ

27 Mayıs darbecilerinin oluşturduğu Kurucu Meclis'e üye olmaktan her zaman gurur duy­duğunu dile getiren Ekşi, “Kurucu Meclis'te 10 buçuk ay kaldım. Bunu özel yaşamımın ve mesleğimin bir şeref payesi olarak kaydettiğimi belirt­mek istiyorum” dedi. Ekşi, darbecilerin paravan kuruluşu Kurucu Meclis'in Menderes tarafından orta­dan kaldırılan yargı bağımsızlığını yeniden geri getirdiğini savundu.

DARBE EKŞİ'YE YARAMIŞ!

Komisyonun AK Parti'li üyesi Enver Yılmaz, Ekşi'ye darbe sonrası Londra'ya elçilik katibi olarak gön­derilmesinin normal olup olmadığını sordu. Kurucu Meclis'ten ayrıldıktan sonra Londra'ya gönderildi­ğini doğrulayan Ekşi, bu teklifi kendini geliştirmek ve dil öğrenmek amacıyla kabul ettiğini söyledi. AK Parti'li Cengiz Yavillioğlu'nun, DP aleyhine asparagas haber üretmesi için askerin basına verdiği bri­fingleri hatırlattığı Ekşi, Türk Silahlı Kuvvetleri Birliği adlı cunta oluşumunun iktidarın sivil iradeye devrine karşı çıktığını, buna direnmek isteyen MBK lideri Cemal Gürsel'in basını toplayarak yardım ta­lebinde bulunduğunu iddia etti. Yavillioğlu'nun tekrar soru yönelttiği Ekşi, bu sefer de DP aleyhine bri­fing verilip verilmediğinden haberdar olmadığını savundu.

YALANLARKEN DOĞRULADI: RİCA AYRI

Basının 28 Şubat'taki rolüne çok fazla girmemeye ve soruları geçiştirmeye çalıştığı gözlenen Ekşi, Re­fahyol hükümeti aleyhine yayın yapılması konusunda cuntadan herhangi bir talimat almadığını ileri sü­rerek, “Hayatım boyunca bana talimat verecek bir babayiğit daha görmedim. Buna patronum dahil. Tavsiyedir, ricadır o ayrı. Patronlar düzeyinde bir şey olduysa bilmiyorum” diye konuştu.

KAVAKÇI'YA YİNE KÜSTAHÇA SALDIRDI

1999 seçimlerinde milletvekili olan yazarımız Merve Kavakçı İslam'a çirkin ifadelerle saldıran Ekşi, “Kavakçı, Erbakan tarafından sistemi provoke etmek için getirilmiş biriydi. Hala da öyle düşünüyo­rum. Meclis'in bir geleneği vardır. O geleneklere uymalıyız” dedi. Komisyon Sözcüsü AK Parti'li İdris Şahin, Ekşi'ye Kavakçı'yı canlı bombaya benzettiği yazısının, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş tarafından Fazilet Partisi'ne açılan kapatma davasının iddianamesinde delil olarak gösteril­diğini hatırlatarak, Kavakçı konusunda vicdanının rahat olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Ekşi, sözlerinin arkasında olduğunu belirtirken, makalesini delil olarak kullanan Savaş'a ise tepki gösterdiği­ni öne sürdü.

DARBECİYE KEDİ AK PARTİ'YE ASLAN

Darbe aktörlerini eleştirmekten imtina eden Ekşi, AK Parti iktidarında yargının geçmiş dönemlerin en vahimini yaşadığını iddia etti. Komisyon Başkanı Nimet Çubukçu'nun yargının 28 Şubat sürecindeki du­rumunu anlatmasını istemesi üzerine ise Ekşi, “28 Şubat'ta yargı iyiydi demiyorum” karşılığını vererek daha fazla eleştiri getirmekten kaçındı.

TÜRKEŞ'İN GAZETESİNE DE KAPAĞI ATMIŞ!

İfade verdiği komisyonda birtakım itiraflarda da bulunan Ekşi, ABD'nin desteği olmadan hiçbir darbe­nin başarılı olacağına inanmadığını söyledi. Türkiye'de artık darbe dönemlerinin kapandığını ifade eden Ekşi, “Türkiye'de darbeler tarihe gömülmüştür. Bundan sonra herhangi birisinin bunu zihninden dahi geçiremeyeceğini, cesaret edemeyeceğini düşünüyorum” dedi. 12 Eylül darbesi sonrası kurulan Danışma Meclisi'nde görev almak için çok sayıda kişinin başvuru yaptığını belirten Ekşi, bugün olsa da­ha basının, aydınların ve siyasetçilerden yana tavır alacağını kaydetti. 61'den sonra MBK üyesi ve MHP'nin eski lideri Alparslan Türkeş'e yakın Öncü gazetesinde çalıştığını itiraf eden Ekşi, “Kurucu Mec­lis'ten ayrılmıştım. İşsizdim. Ankara'da kendime iş arıyordum. Ziya Tansu bana teklif edince yeni kuru­lan Yeni Haber gazetesinde başladım. Daha sonra Öncü diye imtiyaz aldık. Tansu ile Türkeş arasında bir ilişki vardı. Öğrendikten sonra buna karşı çıktık” şeklinde kendini savundu.

Yeni Akit

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)