AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-03-2012, 16:50   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Lightbulb 'FATİH projesiyle 480 bin sınıf akıllı tahtaya kavuştu'


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, FATİH projesiyle öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyi en üst düzeyde kullanılmasının sağlandığını belirterek, "Projeyle 480 bin sınıfa akıllı tahta koyuldu.

Teknoloji, tek başına hiçbir şey değildir. Asıl olan, teknolojiyi doğru kullanmaktır. Bu iş öğretmenlerimize düşüyor. Ayrıca z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) üzerine TÜBİTAK ve üniversiteler çalışıyor. Ülkemizin en uzak köşesindeki bir öğrencimiz de en iyi öğretmenden ders alma imkanına kavuşuyor. Bu da fırsat eşitliği sağlayacak." dedi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Yeni Eğitim Sistemi ve Din Ahlâk Değerler Öğretiminde Yöntem" konulu konferans, Balıkesir Lisesi salonunda verildi. Konferansa Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, İl Müftüsü Turgut Açari, Milli Eğitim ilçe müdürleri ve öğretmenler katıldı. Konuşmalar, e-konferans sistemiyle 18 ilçeden de takip edildi.

Dünyayla rekabet edebilebilmesi için güçlü ve iyi eğitilmiş insan kaynağına ihtiyaç duyulduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Yılmaz, bu sebeple eğitimin öneminin her geçen gün daha da arttığını söyledi. Teşkilattaki yeniden yapılanmanın, 2011 yılında 652 sayılı kanun hükmünde kararnameyle başladığını hatırlatan Yılmaz, getirilen düzenlemenin kapsamı ve önemi hakkında bilgi verdi. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'nda 36 birim olduğunu ifade eden Zübeyir Yılmaz, "Bunlar ya genel müdürlük ya da bağımsız başkanlık düzeyindeydi. Milli Eğitim Bakanlığı, bu hantal yapısıyla artık iş yapamaz ve idare edilemez hale gelmişti. Birimler arasında koordinasyon çok zayıftı. İşler çok ağır yürüyordu. Kararlar çok ağır alınıyor ve uygulanmasında sorunlar yaşanıyordu, çünkü bu yapılanma çağa uygun değildi. Yukarıdan aşağıya çok hiyerarşik bir yapılanma, çok büyük bir yapı, 3 bin 500 kişilik bir merkezî yapı düşünün. Bakanlık, bu süreçte önce kendisine neşter vurdu. Bu 36 birim, öncelikle 16 birime indirildi. İzleme ve değerlendirme, okul kütüphaneleri ve okuma alışkanlığı gibi yeni grup başkanlıkları oluşturuldu." şeklinde konuştu. Eski yapılanmada bir yazı ya da onayın bakanın önüne gidene kadar sekiz paraftan geçtiğine dikkat çeken Yılmaz, yeni yapılanmada bunun dörde indirildiğini vurguladı: "Yeni yapılanmada daire başkanlıkları, genel müdür, müdür yardımcısı, şube müdürleri ve şeflikler kaldırıldı. Yerlerine uzman yardımcılığı, uzman, grup başkanı ve genel müdür geldi. Artık dünyada tek bir insanın karar aldığı yönetim şekli yok. Takım, grup ve ekip çalışması var."

FATİH projesi hakkında da bilgi veren Müsteşar Yardımcısı Yılmaz, teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığını kaydetti. Eskiden okullarda bilgisayar sınıflarının çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Okul müdürlerimiz, bilgsayar sınıfları oluşturmak için büyük gayret gösterirlerdi. Artık bir değil bütün sınıflar, bilgisayar sınıflarından çok daha ileri seviyede teknolojik haline getiriliyor."


F5 Haber

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta