![]() |
#1 |
![]() Anayasa Mahkemesi'nin 8 Kasım Perşembe günü yapılacak olan mahkeme toplantısında görüşülecek olan 15 maddenin 8'ini CHP İstanbul Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın mahkemeye taşıdığı ortaya çıktı. Tarhan, 8 kanunda yüzlerce madde, fıkra, ifade ve listenin yürütmesinin durdurulmasını istiyor. Anayasa Mahkemesi 8 Kasım'da toplanarak mahkemeye taşınan 15 kanun maddesi hakkında görüşecek. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu, Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nun, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanunu gibi yasaların çeşitli maddelerinde TBMM tarafından yapılan değişikliklerin incelenerek karara bağlanacak. 09:30'da toplanacak olan mahkeme 15 madde görüşecek. Anayasa Mahkemesi'nin görüşeceği 15 maddenin 8'ini ise mahkemeye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Emine Ülker Tarhan taşıdığı öğrenildi. Tarhan'ın da aralarında bulunduğu CHP'li vekiller 8 kanunda 128 madde, geçici madde, liste, fıkra ve ibarenin yürütmesinin durdurulmasını istiyor. CHP'nin "Militan" vekili Mersin'de doğan Tarhan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir sü re avukatlık yaptıktan sonra yargıçlık, ve Yargıtay'da tetkik hâkimliği yaptı. Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin kurucu üyesi olan Tarhan, 12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Geçmiş dönemlerde yaptığı "Yargı bağımsızlığının militanıyım" açıklaması çok konuşulan" Tarhan geçtiğimiz gün katıldığı bir söyleşide, "Evet, ben anneliği de militanca yaptım. Ben birçok şeyi militanca yaptım. Onun bir parçası hissederek kendimi ve o davanın uğruna, feda geleneğine inanarak yaptım. Annelik de militanlıkla yapılabilir, Atatürkçülük de militanlıkla yapılabilir ve bir yargı bağımsızlığı savaşı da cumhuriyet savaşı da militanlıkla yapılabilir. Buna gerçekten inanıyorum" dedi. Milli Gazete
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|