10-20-2012, 14:37 | #1 |
Tesettüre Sahip Çık!
Tesettüre Çağrı Platformu (TES-ÇAĞ) üyesi Vefa-Der`in düzenlediği "Tesettüre Sahip Çık" konulu konferansta yapılan konuşmalarda tesettürün Müslüman kadının ahdi olduğuna dikkat çekildi. Tesettürün her alanda serbest olması için faaliyette bulunan Tesettüre Çağrı Platformu` (TES-ÇAĞ)na üye derneklerden Vefa-Der, Diyarbakır`ın Bismil İlçesi "Tesettüre Sahip Çık" konulu bir konferans düzenlendi. Bayanlara yönelik düzenlenen konferansa Mazıdağı Tesettüre Çağrı Platformu Kadın Kolları komisyonundan Tuba Tuna, Meryem Tuna, Gülsüm Tuna, Susa Dağ ve Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sümeyye Ürük konuşmacı olarak katıldı. Çocuklarınıza Tesettür Bilincini Verin Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sümeyye Ürük`ün konuşmasıyla devam etti. Tesettürün bir ahd olduğunu, vefanın da takva ile yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Ürük, Allah`ın Kur`an-ı Kerim`de kadına bir tesettür modelini çizdiğini ve Müslüman kadının da bu modelin dışına çıkmaması gerektiğini söyledi. Anne ve ablalara seslenen Ürük, "çocuklarınıza tesettür bilincini verin" dedi. Şiir ve ilahilerin okunduğu programda kısa bir skeç oyunu sahnelendi. Program dua ile sona erdi. (Hasan Gündüz - İLKHA) Doğru Haber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-20-2012, 23:43 | #2 |
Mahale gazetesi gibi...
"Bu hafta sohbet Ayşe abladaydı. Hocamız tesettürün öneminden bahsetti" 30 kişi toplanmış bari adına konferans demeyin Kardeşim tamam sahip çıkalım da her 30 kişi toplanınca da haber yapılmaz ki... Yerel gazeteler bile böyle komiklikler yapmıyor.Adını dernek koyunca sohbete de konferans deyince millet yutuyor mu zannediyorsunuz? Yada hitap etmeye çalıştığınız size göre teseddürsüz bayanlar sizleri beğeniyle takip edip feyizleniyor mu zannediyorsunuz? Anlamıyorum... Sadece gözleri görünen bayanlarla neyin teseddürüne çağırıyorsunuz.Kim gelir?Var mı gelen? Tabi ki yok. Milletin beynine öyle bir işlenmişki çarşaf başörtülüler bile altan altan bakıyor... Buradan teseddürü filan küçümsediğim yada çarşaflı ablalara laf ettiğim yok.Olayı sunuş şekillerinin bir komediden ibaret olduğunu söylüyorum. |
|
10-20-2012, 23:48 | #3 |
bu resimde tesettür değil çarşaflılar galiba
|
|
10-21-2012, 00:31 | #4 |
|
|
10-21-2012, 00:36 | #5 | |
Alıntı:
Konuyu kavramak önemli bu konuda... Bir doğrunun imanı bin eğriyi düzeltir unutulmamalıdır 30 da olsa 300 de olsa güzel işlere vesile olabilecek insanları ve yapılan işi veya haberi küçümsememek gerekir sanırım...1 Kişi bile olsa... Konu Necip Fazıl tarafından (10-21-2012 Saat 00:51 ) değiştirilmiştir.. |
||
10-21-2012, 01:13 | #6 | |
Alıntı:
30 kişinin toplanmasınını "sohbet bu hafta Ayşe teyzelerdeydi "gibi mahalle haberciliğiyle verenlerle dalga geçiyorum.Sokağa çık haberi al eline vatandaşa göster "bu sizce haber olmalı mıdır?" diye.İşte burada gülmek en doğal hakkım.Ha büyük çaplı olan konferansları çalışmaları duyursunlar bunlara diyecek bir sözüm olamaz ama 30 kişi Ayşe teyzelerde toplanınca da haber olmasın değil mi yani? |
||
10-21-2012, 01:17 | #7 | |
Alıntı:
Bende bu işin büyüğü küçüğü olmaz diyorum... Senin mantığına göre o zaman tv ler başbakanın artvin mitingini vermesin istanbul, ankara gibi büyük yerlerde yaptığı büyük mitingleri versin aynı şey dimi... Kimse bu haberleri okumak takib etmek zorunda da değil ayrıca... bu iş bu şekilde duyulup büyüyebilir şimdi onlar 30 kişi olabilir ama bu haberlerde dolayı bu 300'e de çıkabilir unutmamak gerekir... Küçümsenecek veya gülünecek o kadar haber varken buna gülmek bana göre hoş değil vesselam... |
||
10-21-2012, 01:23 | #8 | |
Alıntı:
Yaptığın kıyas olmadı vesselam... Gülme konusuna gelince senin görüşün sana benimki de bana... |
||
10-21-2012, 01:30 | #9 | |
Alıntı:
Sana göre olmadı bu da senin görüşün... Sana göre başbakanın konuştukları daha önemli olabilir bana göre de burada konuşulan şeyler daha önemlidir... Bence çok güzel bir örnek anlamak isteyen için vesselam...Ayrıca o makamlarda dünyevi şeyler konuşulmuyor vesselam... Önemi burada... Gülme konusunda elbette serbestsiniz ama hoş değil bana göre... |
||
10-21-2012, 01:38 | #10 | |
Alıntı:
Dediğim tek bir şey var dernek, platform, konferans diyorsun bakıyorsun 30 kişi Babam yapsa yine gülerim. |
||
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|