11-15-2012, 11:49 | #1 |
‘Atatürk’ün çelenge değil duaya ihtiyacı var’
CHP eski MKYK üyesi Savcı Sayan, CHP’lileri ve azgın Kemalistleri kızdıracak sözler sarf etti. Kon TV’ye konuşan Sayan, 10 Kasım’da Anıtkabir’e giderek çelenk koyan CHP’lilere tepki göstererek, “Atatürk büyük insandır ama peygamber değildir. Atatürk’ün çelenge değil duaya ihtiyacı vardır” dedi. CHP eski MKYK üyesi Savcı Sayan, CHP'lileri ve azgın laikçi Kemalistleri kızdıracak sözler sarf etti. Kon TV'de katıldığı bir programda konuşan Sayan, 10 Kasım'da Anıtkabir'e giderek çelenk koyan CHP'lilere sert tepki gösterdi. CHP'nin “Dine karşı” algısının partiyi küçülttüğünü belirten Sayan, DSP'lilerin bile Ecevit'in kabri başında Kur'an okuttuklarına dikkat çekti. 10 Kasım törenlerinde CHP'lilerin çelenklerle Anıtkabir'e çıktığını hatırlatan Sayan, “Atatürk'ü anacağız, seveceğiz, bileceğiz ama Peygamberden üstün görmeyeceğiz. Çünkü Atatürk Peygamber değildir. Atatürk'ü Peygamberden üstün tutarsak bu ülkede barışı sağlayamayız” dedi. Atatürk'ün çelenkten çok duaya ihtiyacı olduğunu belirten Sayan, şöyle konuştu: “Keşke CHP'li arkadaşlar, Atatürk'ün kabrinde de Kur'an okunsaydı. Atatürk büyük insandır ama Peygamber değildir. Atatürk'ün çelenge değil duaya ihtiyacı vardır. Bugün keşke Atatürk ve silah arkadaşları için mevlid okutulsa, Kur'an, Yasin okutulsa. Fena mı olur? Unutmayalım ki CHP'yi kuranlar ve Atatürk, Meclis'i dualarla açmıştır.” “ANITKABİR TAPINAK DEĞİLDİR” “Ben Anıtkabir'i tapınak olarak görenlerden değilim” diyen Sayan, şu ifadeleri kullandı: “Ben Anıtkabir'e dua etmeye giderim. Herkes dua etmek için gitmelidir. Ben gidip Fatiha okudum. Keşke başucunda Kur'an okuyanlar da olsaydı, çelenk koymaktan daha iyi olurdu. Atatürk'ü seviyorum diyenler acaba bugün onun için mevlid okutmayı hiç düşündü mü? Çiçeklerin, çelenklerin ve hazırola geçip dikkat diye bağırmaların şekilcilikten öte bir değeri, anlamı ve faydası yoktur.” “CHP, İKTİDAR OLMAYA BİLE KARŞI” Sayan, CHP yönetimine de ağır eleştirilerde bulundu. Sayan, “Camiye karşıyız, başörtüsüne karşıyız, eğitim sistemine karşıyız, cumhura karşıyız, Başkanlık sistemine karşıyız, Büyükşehir yasasına karşıyız, işçiye, emekliye, çiftçiye, trene, otobana, kavuna karpuza her şeye karşıyız... Komşumuza karşıyız. Allah aşkına biz nereden kimden oy alıp da iktidar olacağız. Bence CHP iktidar olmaya da karşıdır” dedi. “KILIÇDAROĞLU, LİDER DEĞİLDİR” Savcı Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olacak birisi olmadığını söyledi. Sayan, şu ifadeleri kullandı: “Bakın sayın Kılıçdaroğlu, iyi bir insandır, iyi bir bürokrattır, iyi bir grup başkanvekilidir, iyi bir personeldir, ama iyi bir genel başkan değildir, iyi bir lider değildir. Bunu artık herkes görüyor. Bütün CHP'liler de bunun farkında.” “HABERAL DA MHP'YE GİTSİN” Sayan, CHP'nin tutuklu milletvekilleri için harcadığı enerjiyi halk için harcamadığını söyledi. Sayan, “Biz sayın Haberal için Silivri önünde çadır kuruyoruz, oğlu gidip MHP'nin yönetimine giriyor. Demek ki sayın Haberal kendisi CHP'ye inanmıyor ki oğlunu ikna edememiş. Haberal için harcadığımız enerjiyi Doğu'da harcasaydık oraları alırdık. Sayın Haberal madem oğlunu ikna edemedi, o zaman oğlu babasını MHP'ye götürsün” diye konuştu. Yeni Akit
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|