11-16-2012, 11:46 | #1 |
CHP'de 'Balyoz' krizi
İstanbul il örgütünün düzenlediği toplantı CHP’de krize neden oldu. Balyoz kararlarının açıklanmasından bir gün sonra yapılan toplantıda CHP’lileri eğlenirken gösteren fotoğraflar parti tabanından tepki gördü. CHP'de "darbe çağrısı" tartışmaları ile kamuoyu gündemine gelen İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i övmesinin ardından görevinden istifa etmek zorunda kalan eski İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu ile ilgili parti içinde "rakı ve Balyoz krizinin" yaşandığı ortaya çıktı. FOTOĞRAFLAR KALDIRILDI Bugün'ün aldığı bilgiye göre tartışmalar şöyle gelişti: 22 Eylül Cumartesi akşamı, İstanbul'da kadın kolları dayanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe bazı milletvekilleri ile İstanbul il yöneticileri katıldı. Yemekten bir gün önce; 21 Eylül Cuma günü, Balyoz davasının ana kararı açıklanmış ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı İstanbul Kartal'da barış mitingi düzenlenmişti. Parti içindeki rahatsızlık, yemek sırasında çekilen bazı fotoğrafların İstanbul'daki bazı ilçe örgütlerinin web sayfası ile partililerin facebook sayfalarına konulmasının ardından başladı. Bazı partililer, "Balyoz kararının açıklandığı ve şehit cenazelerinin tartışıldığı süreçte rakılar içerek neyi kutluyorsunuz" tepkisi gösterince fotoğraflar internetteki sayfalardan kaldırıldı. Konu, İstanbul İl Başkanı Salıcı'ya ve Genel Merkez'e de iletildi. RAHATSIZ OLMADIM Olayın taraflarından Salıcı, konuyla ilgili BUGÜN’ün sorularını yanıtladı. Bazı partililerin fotoğraflarla ilgili rahatsızlığı kendisine iletince “Fotoğraflarda ne var?” diye sorduğunu anlatan Salıcı, “Bu bir örgüt yemeği ve yemek Balyoz kararından çok önce planlanmış.Kararın çıkacağını kimsebilemez. Az sayıda rahatsızlık bana iletildi. Ben fotoğrafları gördüm, ben de rahatsızlık yaratmadı. Bu olayın Genel Merkez’de sıkıntı yarattığını düşünmüyorum” diye konuştu. Bakan Fatma Şahin’i övmesinin ardındanpartideki görevinden istifaetmek zorunda kalan Çavuşoğlu ile ilgili olarak da bu yemekte çekilen fotoğraflar nedeniyle parti içinde ayrı bir tartışma yaşandığı da ortaya çıktı. ‘O KİŞİ BEN DEĞİLİM’ Söz konusu yemeği organize eden Çavuşoğlu, BUGÜN’e yaptığı açıklamada, “Elinde rakı kadehi olan sarışın bir kadın” fotoğrafının bazı kadın kolları yöneticilerinin Facebook sayfasına istifasının ardından konulduğunu söyleyerek, “Benimle ilgili ‘işte istifa eden Çavuşoğlu böyle bir kadın’ gibilerinden fotoğraf altına mesajlar da yazılmış. Fotoğraflar çekilmezse dava açacağımı ilettim partililere.O kadınbendeğilim.Ben15 yaşında babama söz verdim. Ağzıma rakı, alkol sürmem. İçki içene saygı duyarımamaben içmiyorum. Karadeniz kızıyım. Ayrıca içki içmek suç mu” dedi. Balyoz’a göre mi yaşayacağız Yüksel Çavuşoğlu, İstanbul’daki yemeğin Balyoz kararının ertesi gününe denk gelmesinin parti içinde rahatsızlık yaratmasını ise, “Balyoz davası niye CHP davası haline geldi. Balyoza göre mi yaşayacağız? Yemek, bir ay önceden organize edildi. Eğlence yok, oyun yok, dans yok. CHP marşları söyleyen insanlar var o yemekte. Örgüt yemeğidir, kaynaşma yemeğidir. ‘Yemek ertelensin Balyoz kararı çıktı’ denilse ertelerdik de yemeği, ama o zaman kimse erteleyelim demedi” diye konuştu. Yüksel Çavuşoğlu, “Görevimden istifa ettim daha ne istiyorlar. Partiden de mi istifa edeyim? Bu bir karalama kampanyasıdır. Parti içinde bir grup, CHP’nin İstanbul’da bitmesini istiyor. Genel Merkez, bu kişileri araştırmalı ve gereğini yapmalı. Bu kişilerin partiden atılması lazım” dedi. BUGÜN GAZETESİ
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-16-2012, 14:48 | #2 |
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|