AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-16-2012, 17:05   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Türkiye, Suriyeli Muhalifleri Suriye Halkı'nın Meşru Temsilcisi Olarak Tanıdı
Türkiye de Suriye Ulusal Koalisyonu'nu tanıdı



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye Ulusal Koalisyonu'nu Suriye halkının tek meşru temsilcisi olarak tanıdığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Davutoğlu, Cibuti'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşananlara dikkat çekerek, "Suriye'de 39 binden fazla kişinin katledildiğini, Suriye yönetiminin sivilleri hedef almaya devam ettiğini" kaydetti.

"Devam eden trajedinin nedeninin, Suriye halkının meşru taleplerini kabul etmeyi reddeden Suriye rejimi olduğunu" söyleyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Suriye rejiminin tüm meşruiyetini kaybettiğini" belirtti.

Davutoğlu, "Suriye muhalefetinin ve halkının daha fazla desteği hak ettiğini" vurgulayarak, uluslararası toplumu Suriye halkını desteklemeye çağırdı.

İsrail'e sert eleştiriler


Anadolu Ajansı, İsrail'in Filistin'de uyguladığı işgale de değinen Davutoğlu'nun, "İsrail'in Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim politikası, işgali ve saldırgan tutumunun, kalıcı barış yönündeki çabaları engellediğini" söylediğini aktardı.

"İsrail'in tutumunun iki devletli çözüm vizyonunu tehlikeye soktuğunu" kaydeden Davutoğlu, ''Kapsamlı, kalıcı ve adil bir barış, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinin ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın nihai hedefi olmaya devam etmektedir. Ama İsrail, anlaşmalı çözüme ulaşmak için bir ön koşul olan 1967 sınırları üzerindeki parametrelere saygılı değil.'' dedi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara değinen Davutoğlu, "İsrail'in acımasız bir şekilde masum insanları öldürdüğünü" ifade etti.

Davutoğlu, "Türkiye'nin İsrail'in saldırganlığına karşı ilkeli bir eylemde bulunmak ve bu saldırıları durdurmak için Birleşmiş Milletler'de uluslararası toplumu göreve çağırdığını" hatırlattı.

Kaynak

BBC Türkçe 15.11.2012

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
muhalefetini, suriye, tanıdı, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta