AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-27-2012, 11:34   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow Özal'ın suikastçisi 24 yıl sonra açıkladı!

Özal'ın suikastçisi 24 yıl sonra açıkladı!


Merhum Özal'ın "Kimin yaptırdığını biliyorum ama bende kalsın" diyerek sakladığı sırrı suikastın tetikçisi Kartal Demirağ anlattı.

Kartal Demirağ , 18 Haziran 1988 tarihinde dönemin Başbakanı Turgut Özal 'a, ANAP kongresinde tabanca ile iki el ateş ederek suikast girişiminde bulunan tetikçi. Bu eyleminden dolayı 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak Özal, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra onu affetti. Olayın perde arkası ise hiçbir zaman açığa çıkmadı. 1993'te vefat eden Özal'a 19 yıl sonra otopsi yapıldı. Zehirlendiği iddiaları gündemde. Kimilerine göre 1988'de düzenlenen suikastla öldürülemeyen Özal, zehirlenerek öldürüldü. Her iki olay arasında bağlantı kuranların sayısı az değil. Özal affıyla tahliye olduktan sonra başka suçlardan tekrar cezaevine giren Kartal Demirağ hem suikast olayı hem de zehirlenme iddiaları için neler söyledi?

Hapis yattığı İzmir F Tipi Cezaevi'nden gönderdiği mektup aracılığıyla açıklama yapan Kartal Demirağ, suikast olayından dolayı çok pişman, "geriye baktığımızda neler kaybettik neler. Suikast olayı hayatımın en kötü hatasıydı. Şimdiki aklım olsa, o olayı asla yapmazdım. Pişmanım tabii ki ama pişman olsam ne fayda. Zindanlarda geçti 19 yılım. Yaşanacak en güzel günleri bu mapushanelerde çürüttük" diyor.

Suikast eyleminde yalnız olduğunu iddia eden Kartal Demirağ askerler tarafından eğitildiğini ise gizlemiyor. "Gençlik yıllarımda, Denizli Güney ilçesi Kanlı Göl civarında ilk eğitimimizi aldık" diyen Demirağ "Daha sonraları bazı illerimizde komando kamplarına gönderildim. Subaylar tarafından bize komando eğitimi verildi. Bilindiği üzere o zaman komünizm tehlikesi vardı. Ülkemizi bu tehlikeden korumak için ve terörist saldırılardan korumak amacıyla genellikle emekli subaylar bizlere eğitim verdiler" açıklamasında bulunuyor.

Kartal Demirağ şu aralar gündemde olan zehirlenme iddialarına ise inanmadığını belirtiyor: "Rahmetli Özal'ın ölümünü şüpheli bulmuyorum. Zehirlenip öldürüldüğüne hiçbir zaman inanmadım. Son sözü adli tıp söyleyecek. Bu günlerde adli tıp yetkilileri rahmetlinin cesedinde zehirli ilaç bulguları olduğunu söylediler. Ancak bu zehir bulguları hepimizde var. Yediğimiz meyveler, sebzeler hep tarımsal ilaçlarla dolu."

Türkiye Gazetesi

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi