AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-28-2012, 09:49   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart RTÜK bambaşka düşünüyor

RTÜK bambaşka düşünüyor


Başbakan Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisine gösterdiği tepki, gözleri RTÜK’e çevirdi. RTÜK’ün MHP’li Üyesi Esat Çıplak, en fazla şikayet edilen dizinin Muhteşem Yüzyıl olduğunu buna karşın en az cezanın bu diziye verildiğini söyledi. Çıplak buna gerekçe olarak, RTÜK’ün AK Partili üyelerini ileri sürerek, “Hükümet’in seçmiş olduğu RTÜK üyeleri, Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında Başbakan gibi düşünmüyorlar. Dizinin tarihi şahsiyetlerini, kurgu olarak görüyorlar. Kurguda değişiklik olabilir diyorlar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirisi üzerine tekrar gündeme gelen Muhteşem Yüzyıl dizisi, kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Toplumda, diziye olan tepkiler çok fazla olunca gözler bir kez daha Radyo ve Televizyon Üst Kurumu'na çevrildi. RTÜK'ün MHP'li Üyesi Esat Çıplak, en fazla şikayet edilen dizinin Muhteşem Yüzyıl olduğunu buna karşın en az cezanın bu diziye verildiğini söyledi. Çıplak buna gerekçe olarak, RTÜK'ün AK Partili üyelerini ileri sürerek “Hükümet'in seçmiş olduğu RTÜK üyeleri Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında Başbakan gibi düşünmüyorlar. Dizinin tarihi şahsiyetlerini, kurgu olarak görüyorlar. Kurguda değişiklik olabilir diyorlar” dedi.

BAŞBAKAN'IN ÜYELERİ KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMÜYOR

Akit'e konuşan Çıplak, “Sayın Başbakan'ın diziler hakkında şikayetleri var; ancak Erdoğan'ın buraya seçtiği üyeler bu konuyu kurgu olarak nitelendiriyorlar” dedi. Çıplak, RTÜK üyelerinin tutumunu eleştirerek, “Başbakan Erdoğan'ın seçmiş olduğu RTÜK üyeleri Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında Başbakan gibi düşünmüyorlar. Dizinin tarihi şahsiyetlerini kurgu olarak görüyorlar. Kurguda değişiklik olabilir diyorlar. Ben öyle düşünmüyorum. Tarihi şahsiyetlerin isimlerini kullandığın an o kurgu olmaktan çıkmıştır. Tarihi belgeleri kurguladığın zaman belgelere uygun yapman gerekir diziyi” şeklinde konuştu.

BİZİM DİZİLERİ YAYINDAN KALDIRMA HAKKIMIZ YOK

Öte yandan, televizyon programlarıyla ilgili çok fazla şikayet olduğunu belirten Esat Çıplak, toplumda arasında yanlış bir algı olduğunu söyledi. Çıplak, “Dizilerin yayına konulması hakkında bizim izin verme durumumuz yok. Vatandaşlar da ‘işte buna RTÜK izin veriyor' gibi bir yanlış algı var. RTÜK'ün televizyonlardaki hiçbir programın yayınına izin verip-vermeme gibi bir durumu söz konusu değil. Böyle bir hakkımız yok. Biz sadece ekrana gelen yayınlar hakkında şikayet olursa onları değerlendiriyoruz. Öncesinde bir denetim yok” ifadelerini kullandı.

EN AZ CEZA MUHTEŞEM YÜZYIL'A

Kendilerine gelen şikayetleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyleyen RTÜK üyesi Esat Çıplak, “Biz şikayetleri en iyi şekilde değerlendirip, vazifemiz çerçevesinde olması gerekeni yapıyoruz” dedi. Çıplak, “Cezalar etkili oluyor mu?” sorusuna şu cevabı verdi: “Cezalar yeterli değil maalesef. Bugüne kadar Türkiye'de en fazla şikayet edilen dizi Muhteşem Yüzyıl dizisidir; ama en az cezayı da bu dizi almıştır. Dizileri genel konsept altında, yani bir bölümde yapılan hataya değil, dizinin kendisine de ceza verilebilmesi lazım. Cezalarında yetersiz olması yapımcılar için caydırıcı olmuyor.”

VİCDANİ DENETİM

Diziler ve programlar yayına girmeden önce bir denetimden geçmeli mi? sorusuna ‘hayır' diyen Çıplak, “Önceden bir kontrol olursa bu sansüre girer” dedi. Esat Çıplak, vicdani denetim olmasını gerektiğini savunurken şunları söyledi: “Bence televizyonlarda da, programları yapan arkadaşlarda da özdenetim ve manevi denetimin olması lazım. Yani, yapılan ürünler Türk aile yapısına uygun mu, çocuklara uygun mu, gibi vicdani denetim gerekli. Maalesef yayıncılar, toplumun değerlerini unutuyorlar. Sermaye amaçlı dizi yapıyorlar. Yapımcılar ve televizyoncular dizilere parasal olarak yaklaştığı için maalesef diziler istenen düzeyde olmuyor. Türkiye'deki sıkıntı buradan çıkıyor. Programı yapanla izleyen birbirinden çok farklı düşünüyor ve bu yüzden Muhteşem Yüzyıl gibi diziler var.

Yeni Akit

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi