AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-03-2012, 13:09   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Kalabalığı biz dağıtmadık!



1993’te gerçekleşen provokasyonu inceleyen Sivas Olaylarını Araştırma Komisyonu, dönemin Valisi Ahmet Karabilgin’i dinlerken şok bilgilere ulaştı. Karabilgin ifadesinde, “Otel önündeki kalabalığı bir arada biz tuttuk, dağılmalarını engelledik” itirafında bulunmuş...

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta gerçekleşen provokasyonla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül DDK'yı harekete geçirirken, mütedeyyin kesimin üzerine yıkılmak istenen olayların içyüzü ile ilgili şok bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Olaylarda ağır ihmal ve kusuru bulunduğu halde bugüne kadar hakkında hiçbir işlem yapılmayan dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin'in Sivas Olaylarını Araştırma Komisyonuna verdiği ifadede skandal sözler sarf ettiği öğrenildi. Provokatörlerin girişimiyle Madımak Oteli önünde toplanan kalabalığın dağıtılmasına Vali Ahmet Karabilgin'in engel olduğu, komisyon sorgusunda “Kalabalığı bir arada biz tuttuk. Dağılmalarına engel olduk. Amacımız mezhep çatışmasına engel olmaktı” dediği ifade edildi.

GÖSTERİCİLERİ KASITLI OLARAK BİR ARADA TUTMUŞLAR

2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta meydana gelen olayların sebep ve sorumluları ile olayların oluş şeklinin ortaya çıkarılması ve maddî zararların tespiti amacıyla oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu Raporunda dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin hakkında şok iddialara yer verildi. Raporun eklerinde bulunan sorgu tutanaklarında Karabilgin'in Ankara'ya çağırılıp sorguya alındığı ifade ediliyor. Sorgusunda Ahmet Karabilgin yaşanan olayları kronolojik bir şekilde aktarırken Madımak Oteli önünde bulunan ve hızla sayısı artan protestocu grubun arasında provokatörlerin bulunduğunu, gösterici grubun ilk etapta 500 kişinden fazla olmadığını vurguluyor. Fakat Karabilgin gösterici grup henüz küçük bir toplulukken neden dağıtılmadığı ile ilgili şok bir savunma yapıyor. Aralarında merhum Muhsin Yazıcıoğlu, dönemin ANAP Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Kayalar, Bülent Akarcalı, Refah Partili Abdüllatif Şener ve DYP'den İsmail Köse ile SHP'li Ziya Halis'in bulunduğu komisyon üyelerine ifade veren Karabilgin, “Kalabalığı bir arada biz tuttuk. Grubun bir arada durmasının daha faydalı olacağını düşünerek dağılmalarına engel olduk. Amacımız mezhep çatışmasına engel olmaktı” diye konuşuyor.

VALİDEN KOMİK GEREKÇE

Tutanaklara göre Karabilgin, bu duruma şaşırıp tepki gösteren komisyon üyelerine şu savunmayı yapıyor: “Kalabalığı bir arada tutmakta fayda gördük. Aksi taktirde Alevi vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Ali Baba Mahallesine gitme ihtimalleri vardı. Biz olası bir mezhep çatışmasına engel olmak istedik” diyor.

Komisyonun tutanaklarına göre gösterici grup birkaç tane gaz bombası ile dağıtılabilecek durumdayken kasten bir arada tutulduğu belirtiliyor. Göstericileri kasıtlı bir arada tuttuklarını itiraf eden Karabilgin, daha sonra ise çelişkili bir açıklamada bulunarak gaz bombası kullanıp göstericileri dağıtmak istediklerini ancak, sokak arasında kullanmanın etkili olmayacağı kanısına vardıklarını iddia ediyor.

Komisyonun tutanaklarına göre dönemin Valisi Karabilgin ve eski Bakan Bülent Akarcalı arasında geçen tartışma şöyle:
Bülent Akarcalı: Gözyaşı bombası var mıydı?
Karabilgin: Vardı
Akarcalı: Peki o zaman niye kullanılmadı?
Karabilgin: Bu bomba kapalı mekanlarda kullanılır, bina içinde. Caddelerde, sokaklarda bu bombanın etkili olmayacağı söylendi.

Akarcalı: O zaman bütün dünyada bildiklerimiz geçersiz. Orası dar bir sokak, başka sokaklardan giriş var. Gerek o binanın üzerinden gerekse yan sokaklardan atılacak bütün bombalar, beş tane değilse 15 tane, kesinlikle etkili olur. Şuraya 5-10 tane göz yaşartıcı bomba atalım düşünülmüyor. Emniyet Müdürü Doğukan Öner ise Vali Karabilgin'i yalanlayarak göz yaşartıcı bombaların tamamının olaylardan kısa süre araziye gönderilen özel harekat polislerine verildiğini söylüyor.
İşte Sivas olaylarını araştıran komisyonu tutanaklarındaki şok tespitlerden bazıları:
- Emniyet müdürü: “Gaz bombaları yoktu. Olaylardan önce Özel Harekat tarafından kırsala götürüldü”
-Vali: “emniyetin gaz bombası var fakat etkisiz olur diye kullanmadık”
- Vali tugaydan çağırdığı 10-15 kişi civarındaki askerle vilayeti çevirtiyor ve hiçbir şekilde de dışarı çıkmıyor. Güya durumu kontrol altında tutuyormuş gibi, esasında kendisini odanın içerisinde kontrolde tutuyor.”

- “Video kasetleri izledik, ayrıca Zabıt tutanakları da var. İstiklal Marşı okunmuyor. Karabilgin devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuyor.”
- “Pir Sultan Abdal Şenlikleri ile devrim şehitlerinin ilgisi nedir?!”

- “MİT Bölge Müdürü olayların olacağını soy ismini dahi bilmediği polis Ramazan diye birine bildirmiş”
Murat Alan / Yeni Akit

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi