AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-04-2012, 11:37   #1
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart AKP Batman Milletvekili: Umarım BDP’lilere dokunulmaz
03 Aralık 2012
HÜSEYİN ÖZKAYA

Gaip Ensarioğlu’nun, vekillerin dokunulmazlığı oylanırsa “ hayır” diyeceğini açıklamasının ardından Ziver Özdemir de Taraf’a konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içinde dokunulmazlık fezlekelerine karşı çıkan vekilleri dinlemek için yarınki Meclis grup toplantısını iptal edip AKP Genel Merkezi’ne almasının yankıları sürüyor. Taraf ’a konuşan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, “Sadece bir siyasi partiye mensup milletvekillerinin dokunulmazlıklarının Türkiye gündeminde tartışılıyor olması güzel bir şey değil” dedi.



Hakkâri’de yollarını kesen PKK’lılarla kucaklaşan 10 vekil hakkında “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan TCK ve TMK uyarınca soruşturma açılması için izin verilmesi talebini içeren dokunulmazlık dosyasının, TBMM Adalet ve Anayasa Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyona havale edilmesinin ardından gözler, siyasi partilere ve özellikle de AKP’ye çevrildi. MHP, söz konusu vekiller için “Dokunulmazlıkları kaldırılsın” derken, CHP ise buna karşı çıkıyor.

1994 hâlâ zihinlerdeyken...
AKP’deki genel eğilim ise şimdilik, söz konusu vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması, ancak milletvekilliklerinin düşmemesi yönünde. Ayrıca, birçoğu Doğu ve Güneydoğu illerinden olmak üzere 60 vekil, “1994’teki DEP örneğinin yarattığı tahribat ortadayken BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması hata olur” görüşünde. Bu vekillerden biri de, Ziver Özdemir. Taraf ’a konuşan Özdemir, “1994 yılındaki, vatandaşın beyninde ve zihninde bıraktığı o kötü izlenim, o kötü kareler hâlâ zihinlerde. Dokunulmazlık konuşulduğunda bölgedeki vatandaşın aklına ilk o görüntüler geliyor. Umarım böyle bir kareyle Türkiye bir daha karşılaşmaz. BDP’li vekillerin davranışları kabul edilebilir değil ama yine de bir siyasi partinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hoş değil. Genel olarak dokunulmazlık konusunda elbetteki gelecekse bütün siyasi partilerin dosyası, fezlekesi olan bütün milletvekillerinin gelmeli.”

Bu konuda grup kararı almayız
Başbakan Yardımcısı Arınç, AKP’de tartışma konusu olan BDP’lilerin dokunulmazlık fezlekelerini yorumladı: Grup kararı alınacağını zannetmiyorum. Vekillerimiz en doğru kararı verecektir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’ye gönderdiği, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP’li dokuz milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekenin AKP’de yarattığı tartışma dün de siyasetin gündemindeydi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Taraf ’ın “AKP’de 60 vekil hayır oyu kullanacak” haberini hatırlatan gazetecilere, “Her milletvekili işin bir yargı boyutunu bir de siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir grup kararı alınacağını da zannetmiyorum. Milletvekillerimiz kendi düşünceleriyle oylarını göstereceklerdir ve sonucu da hep beraber göreceğiz” dedi.
Arınç, Tarihî Tahtakale Kapısı’nın açılış töreninin ardından gazetecilerin ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, ‘BDP’li ve bağımsız 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezleke Meclis’e gelirse benim rengim belli’ diye açıklama yaptı ve bunu bazı gazeteler, yaklaşık 60 AK Partili’nin ‘hayır’ oyu verebileceği şeklinde yorumladı. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz’’ şeklindeki sorusu üzerine Arınç, dokunulmazlıklar konusunda son günlerde herkesin fikrini ifade ettiğini söyledi.

Farklı düşünenler elbet olacaktır
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle devam etti: “Galip Ensarioğlu da kendi şahsi fikrini söylüyor. Ama içeride ‘şu kadar kişi bu kadar kişi’ bunlar tahmine dayalı, spekülatif konuşmalardır. Bir insan kendi ağzıyla konuşursa fikrini öğrenebiliriz. Dolayısıyla Ensarioğlu kendi şahsi fikrini söylemiştir. Buna da saygı duymak gerekir. Dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında bir prosedür var. Bu prosedür yine Meclis’te cereyan ediyor. Sayın Ensarioğlu’nun kendi şahsi fikrini söylemesinin, bir endişe doğurması AK Parti içerisinde farklı düşünceler var, ‘şu kadar bu tarafta, bu kadar bu tarafta’ diye dedikoduya konu olmasını şahsen doğru bulmam. Her milletvekilimiz hem vicdani kanaati, hem de dokunulmazlığın kalkmasının sonuçlarını en iyi şekilde düşünür ve ona göre kararını verir. Emin olun başka siyasi partilerde de farklı düşünenler mutlaka olacaktır. Ama sonucu hep beraber göreceğiz.”

AKP grubunda tartışılacak
AKP, dokunulmazlık konusunu önümüzdeki günlerde partinin yetkili kurullarında masaya yatırıyor. İlk etapta, basına kapalı gerçekleştirilecek olan yarınki TBMM grup toplantısında konu gündeme gelecek. “BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmaması” gerektiğini ifade edecek olan vekiller, “bölgedeki hassasiyeti, temkinli davranmak gerektiğini ve 1994 yılında yaşananları” dile getirecek. “BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması” gerektiğini ifade edecek olan vekiller ise, “Türkiye perspektifinde halkın beklenti ve taleplerini de karşılamak gerektiğini” belirtecek.

03 Aralık 2012, Taraf

 

Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi