AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-13-2012, 10:13   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Bakanlık’tan Mescid Açıklaması


Tarım Bakanlığı bir açıklama yaparak, Yayımlar Dairesi’ndeki 10 yıllık mescidin kapatılmadığını, binanın bodrum katına taşınması çalışmalarının sürdüğünü, mescidin bir iki güne açılacağını bildirdi. Ancak Daire’de henüz herhangi bir çalışma dahi başlatılmış değil. Yaklaşık 300 personelli Daire’de çalışanlar karton üzerinde namaz kılıyor.

Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan mescidin kapatılması ile ilgili haberimiz üzerine bir açıklama yapan Tarım Bakanlığı, “Tarımsal eğitim, yayım ve yayın faaliyetlerinin tek daire başkanlığı çatısı altında toplanmasının ardından, faaliyetlerin tek bir idari binadan gerçekleştirilmesi amacıyla dairenin Yenimahalle'de bulunan 4 katlı binasının yeniden ele alındığını”, mescidin de bu bağlamda bulunduğu yerden ‘başka bir yere' taşınma aşamasında olduğunu bildirdi.

DÖRDÜNCÜ KATTAN BODRUM KATINA

Yeni düzenlemeyle birlikte binanın eski mescidinin de bulunduğu 4. katının Çiftçi Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığına tahsis edildiği belirtilirken, yeni mescit için belirlenen ‘başka bir yerin' binanın, farelerin cirit attığı iddia edilen ‘bodrum katı' olduğu öğrenildi.

“ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL İNŞA EDİLİYOR”

Bakanlık açıklaması şöyle devam ediyor: “Haberde iddia edildiği üzere ‘Mescidin kapatılması' söz konusu değildir. Mescit kapatılmamış, yeri değiştirilmiştir. Bodrum katta bulunan bir odanın mescit olarak tadilatına başlanmıştır. Eski mescitten daha güzel bir şekilde inşa edilen yeni mescit birkaç gün içinde hazır hale gelecektir. Dolayısıyla haberde yer alan ‘mescidin tadilat sebebiyle ve geçici olarak değil tamamen kapatıldığı' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.”

BU SORU YİNE CEVAPSIZ KALDI

Haberimizde geçen, ‘neden yeni mescid hazırlanmadan eskisinin kapatıldığı' yönündeki sorulara bir cevap içermeyen açıklamada, “Mescidin taşınmasında tek sebep, 4 katlı binaya yaklaşık 270 personelin en verimli şekilde yerleştirilmesinden başka bir şey değildir” denilirken, mescid olarak kullanılan sadece bir odanın, ‘270 personelin en verimli şekilde yerleştirilmesine' nasıl bir engel teşkil ettiği de bir açıklık getirilmedi.

PERSONEL KARTONLARIN ÜZERİNDE NAMAZ KILIYOR

Bakanlık yeni mescid yapımı için çalışmaların sürdüğü ve kısa bir sürede sonlandırılacağı belirtilirken, Daire'de henüz herhangi bir çalışma dahi başlatılmadığı görülüyor.

PERSONEL NAMAZINI KARTONLARIN ÜZERİNDE KILIYOR

Olayın üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen yeni mescidin bir türlü faaliyete sokulmadığı, eski mescidin de iadesinin sağlanmadığı, personelin odalarda kartonların üzerinde ilkel metotlarla namazlarını eda ettikleri öğrenildi. Personelin odalarda gizli saklı, kartonların üzerinde namaz kılma görüntülerini, kendilerine bir zarar ve cezalandırma yapılmaması için yayınlayamıyoruz.

PERSONEL BASKI ALTINA ALINDI

Bu arada, söz konusu mescit olayıyla ilgili bilgilerin basına nasıl ve kimler tarafından ‘sızdırıldığına' yönelik bir inceleme başlatıldığı, personelin bu bağlamda da psikolojik baskı altına girdiği belirtiliyor. Öte yandan İHH ve Mazlum Der komisyonlarının bugün itibariyle, kuruma bir ziyaret gerçekleştirerek, personelin bu sıkıntısı ile ilgili bilgi alacakları öğrenildi.

Habervaktim.com

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım