AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-15-2012, 21:51   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart `İlkel Yasak Diri Tutuluyor`


Manisa`da faaliyet yürüten MANA-DER tarafından yapılan basın açıklamasında, MEB`e bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esasları belirleyen yönetmeliğe tepki gösterilerek, yönetmeliğin hukuksuz bir yasağı halen diri tuttuğu ifade edildi.

Manisa`da faaliyet yürüten Manisa Araştırmalar Derneği (MANA-DER), yaptığı basın açıklamasında MEB`e bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esasları belirleyen yönetmeliğe tepki gösterdi. Dernek binasında yapılan açıklamayı Zeynep Günhan okudu.


İlkel Yasağı Diri Tutma Gayreti İçerisindeler

Yönetmeliğin ilkel bir yasağı halen diri tutma gayreti olduğuna dikkat çeken Günhan, "Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan, "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık Ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik" bir takım iyileştirmeler yanında, ilkel başörtüsü yasağını halen diri tutma gayretinin somut bir örneği olarak karşımızda durmaktadır" dedi.


Yönetmelik Akıl Tutulmasının Ürünüdür

Yönetmeliğin ülk Müslümanlarının taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu belirten Günhan, "Ülke Müslümanlarının taleplerini karşılamaktan uzak olan bu yönetmelik bir akıl tutulmasının ürünüdür. Düzene uygun kafalar yetiştirmekten öte bir anlam taşımayan, Tevhidi Tedrisat Kanunu ile tek tipleştirilmiş zorunlu eğitim ile her çocuk cendereye alınmaktadır. Hem belli bir ideolojinin kirli gömleği ailelerin inançları hilafına zorla çocuklara giydirilmeye çalışılmakta hem de en makul talepler bile yok sayılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Başörtüsüyle okumak isteyen kız çocuklarına yapılan zulümleri hatırlatan Zeynep Günhan, "MANADER olarak, verilen zorunlu eğitime Başörtüsü ile katılmak isteyen çocukların, öğretmen ve idare baskısına maruz kaldığı, tecrit edildiği, yıldırma amaçlı olarak başka okullara sevk edildiği, arkadaşlarının önünde küçük düşürüldüğü tehditlere maruz bırakıldığı bir sistemde fiilen zaten uygulanan ufak tefek iyileştirmelerin birer nimet bahsi olarak sunulmasını kınıyoruz" şeklinde konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)





Doğru Haber

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi