01-08-2013, 11:25 | #1 |
BEKİR HAZAR "Artık üzümlü kek değiliz"
Yıllarca millet olarak... Üzümlü keklenme... Ve de afiyetle yenme... Moduna sokulduğumuz... İlginç bir olay var. Çocukluğumda duyuyordum. "Türkiye İran olacak" diyorlardı. Ben büyüdüm biraz.. Ergen falan oldum. Hala gıtlak yırtanlar vardı... "Türkiye İran olacak" diye. Bir türlü olmuyordu ama... Pompacılar hiç bitmedi. Çoluk çocuğa karıştık. Aynı terane devam etti. Yahu bir türlü dönmedik İran'a... İyi mi? Türkiye hızla batılılaşıyor... AB'ye girmek için kendini yırtıyor. Avrupalı olma anlamında... Cumhuriyet döneminde... En büyük çaba gösterildi ve de... En fazla yol... Şimdiki hükümet zamanında alındı. Dedim ki; "Hah tamam." Devam ettim; "Artık İran pompacıları... Meslek değiştirir." Nitekim hemen değiştirdiler. Bu defa da "Ne işimiz var AB'de?" Aynen böyle dedi Ulusalcı pompacılar. "Türkiye batan Avrupa'nın uşağı mı olacak? Çin-Rusya-İran hattına geçelim. Hükümet memleketi satıyor" diye... Gazel okumaya başladılar. Avrupa'yı istemenin... Vatan hainliği olduğunu söyleyen... Emme-basmalı tulumbacılar bile... Çıktı bu memleketten son dönemde. "Aman Ya Rabbi" dedim. Yıllardır bizi... "İran olacağız" diye kekleyenler... Ödümüzü patlatanlar... İran'ın da yer aldığı... Üçlü Pakt'a geçmek için... Çağrı yapıyorlardı. "Bu ne menem şey" derken... Bir kızımız çıktı ortaya. Yurtdışında Katolik lisesinde okumuş. Ama kendisi ateistmiş... Hiç umurumuzda değil. İsterse ineğe bile tapabilir. Kardeşi Arda ile evde... Çırılçıplak gezerler ama... Hiç utanmazlar falanmış. Öyle diyordu bir zamanlar röportajlarda. Onun hayatı sonuçta, bize ne? Adı Pelin Batu kızımızın. Kafama taktığım şey... Elinde pompa, diyor ki; "Ne İran'ı yahu... Bu gidişat gösteriyor ki... Türkiye İran'dan beter olacak..." Kafam iyice karıştı ha. "Türkiye İran olacak" diye... Yaygara yapanlar şimdi... Avrupa düşmanı ve İrancı oldu... Hükümet zaten İran ile... Hem PKK hem de Suriye yüzünden... Gerginlik yaşıyor. Avrupa Birliği için Bakanlık kurmuş. İran Bakanlığı diye bir şey yok. Bu Avrupa ve Amerika görmüş kızımız ise... "Türkiye İran'dan beter olacak" diyor. Yahu artık bu millet keklenmiyor kızım. Geçti artık o günler. Geride kaldı. Senin gibi düşünenlere... Şimdilerde "Gerici" deniyor. Derhal uyu, dinlen, topla kendini. Bir gün canlı yayında uyumuştun zaten. "Vücudum attı, ondan uyudum" demiştin. İran pompası yaparken... Vücudun attı yine sanırım. Seni anlıyorum. * * * ATAMIZIN BİRİ DEMİŞ Kİ; "Pompanız bozuksa... Yolda kalırsınız. Üfleyerek... Lastik şişmez." * * * REYTİNG DUŞU Televizyoncu bir dostum... Dedi ki; "Tuba Büyüküstün... Yeni dizisinde duşa girdi. Sıra Beren Saat'te."
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|