AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-08-2013, 23:44   #1
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan intihar etti


Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan'ın (52), Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar ettiği öğrenildi. Metin Kaçan'ın intiharını sanatçı ağabeyi Hasan Kaçan da doğruladı.
1961 yılında İncesu Kayseri'de dünyaya gelen Metin Kaçan, 1988 yılında, çeşitli mizah dergilerine kısa öyküler yazarak yazın dünyasına katıldı.

İlk romanı Ağır Roman, 1990 yılında piyasaya çıktı. 1996 yılında, Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde sinemaya uyarlandı. Altın Portakal Film Festivali'nde, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında ödüle layık gördüldü. Ağır Roman, 2003 yılında Fransızca'ya çevrilerek bu ülkede de yayınlandı. Metin Kaçan, Ağır Roman'ın ardından, tiner ve uçucu madde kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı İstedikleri Yere Giderler adlı çizgiroman çalışmasına Kemal Aratan ile beraber imza attı.

Fındık Sekiz adlı ikinci romanı, 1997 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanmasından bir yıl sonra Almanca'ya çevrilerek bu ülkede de yayınlanan Kaçan, 9 yazar 9 öykü başlığıyla yayınlanan öykü antolojisi Yalancı Öyküler'in kadrosunda da yer aldı. Karikatürist, sinema oyuncusu ve yapımcı Hasan Kaçan'ın kardeşi olan Metin Kaçan'ın eserleri şöyle; Ağır Roman, Fındık Sekiz, Harman Kaplan, Cervantes'in Yeğeni, Yalancı Öyküler, Adalara
Vapur..
star

 

onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-13-2013, 01:33   #2
Kullanıcı Adı
NİSA
Standart
Geçtiğimiz günlerde Boğaz Köprüsü'nden atlayan Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan'ı arama çalışmalarına katılan ağabeyi Hasan Kaçan, bir mucize beklediklerini söyledi.

Köprüden atlayarak yaşamına son veren Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan'ı arama çalışmaları dün de devam etti. 7 gündür süren arama çalışmalarına Metin Kaçan'ın karikatürist, oyuncu ağabeyi Hasan Kaçan da katıldı. Kardeşini bulabilmek için 6 tane balıkçı teknesi kiralayan Hasan Kaçan, Vatan'a konuştu:
'İnsan hala içinde bir umut taşıyor ama yetkililerden aldığımız bilgiler öyle olmadığı yönünde. İnşallah bir mucize olur. Köprüden atlama görüntüleri çok bulanık.

(O görüntüleri izlediniz mi sorusuna) Yok ben görmek istemedim. (Arkadaşlarına yaşamak istemiyorum demiş sorusuna) Arada bir o espriyi yapar, herkes yapar. Ama öyle intihar edecek bir durumu yoktu. Ön bir hazırlık yapar, anlarsınız. Sabah uyanıyor, alışveriş yapıyor. Yeğeniyle evden çıkıyorlar. Bütün bunlara baktığınızda durum çok saçma, inanamıyoruz. Annem çok üzgün, sürekli ağlıyor.

Kadıncağız 84 yaşında, onu ayakta tutmaya çalışıyoruz. Metin'in intiharını bilmiyor, kayıp dedik. Kardeşimle en son bu olay olmadan 4 gün önce konuştuk. Hiçbir problemi yoktu, herkesi güldürüyordu. En son görüştüğü arkadaşıyla güle oynaya ayrılmış. İnşallah bir mucize bekliyoruz. Çıkmadık candan umut kesilmezmiş.'
NİSA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi