AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-19-2013, 13:25   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart PKK/KCK’dan Birand’a Başsağlığı


Bölücü terör örgütü PKK/KCK, önceki gün ölen gazeteci Mehmet Ali Birand için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesaj dikkat çeken ifadeler içeriyor. Açıklamada Birand’dan “dost” diye söz edildi.

Örgüt adına yapılan açıklamada "Türkiye halkına ve bir dostunu kaybettiği için tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz." denildi.
Açıklamada Abdullah Öcalan'la röportaj yapan ilk Türk gazetecinin Birand olduğu hatırlatıldı.
Terör örgütünün Birand için yayınladığı başsağlığı mesajı şöyle: “Değerli Türk gazetecisi ve aydını Mehmet Ali Birand’ın elim bir hastalık sonucunda yaşamını yitirdiği haberini üzüntüyle almış bulunmaktayız. Türk aydınları ve Türk basını açısından çok önemli bir değer olan Mehmet Ali Birand’ın ailesine, çalışma arkadaşlarına ve Türk basın camiasına başsağlığı diliyoruz.
Türkiye’nin kendisi gibi insanlara en çok da ihtiyacı hissettiği bu dönemde Mehmet Ali Birand’ın yaşamını yitirmesi barış ve halklar adına önemli bir kayıptır. Türk sömürgeciliğinin geliştirdiği katı inkar ve yasak ortamını delerek Önder Apo ile röportaj yapma cesaretini ilk gösteren, bu yönüyle Türkiye’de gerçekleri ilk gören ve sorumlu yaklaşmayı bilen birisi olan Mehmet Ali Birand’ın bu zamansız vefatı yeri kolay kolay doldurulamayacak bir boşluk yaratacaktır.
Her şeyden önce barış isteyen bir insan olarak, Kürt sorununun demokratik çözümü, Önder Apo’nun özgürlüğü ve barışın gelişmesi için ciddi bir çaba sahibi olan, her türlü şovenist duygudan uzak gerçek bir aydın olan M. Ali Birand, özellikle son yılda yazdığı yazılarla Kürt sorununda demokratik çözümün çerçevesini ortaya koymaya çalışan bir yazar ve bir aydındı. Gerçeklere gözünü kapatmayan ve Kürt sorununun çözümünden yana tutumu yüzünden andıçlanmasına, kovuşturmalara ve sınırlamalara uğramasına rağmen o, vesayetçi yaklaşımlara ve baskılara boyun eğmeden alması gereken tutumu terk etmeyen demokrat bir aydındı. Mehmet Ali Birand’ı çok sevip, ona sahip çıkanların, onun düşüncesini ve taşıdığı amaçları da paylaşması önemli bir görev durumundadır.
Bu temelde barışı, demokratik çözümü ve halkların kardeşliğini geliştirerek Mehmet Ali Birandların düşüncesini ve hayallerini yaşatmak gerektiğini belirtiyor; tüm Türkiye halkına ve bir dostunu kaybettiği için tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”

Habervaktim

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-19-2013, 14:19   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Birand bildiğim kadarıyla türk değil, kürtçe bilmeyen bir kürt.
Hüdaverdi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta