AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-22-2013, 23:35   #1
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart Heniyye: Obama uzlaşıyı sabote ediyor.
Heniyye: Obama uzlaşıyı sabote ediyor
Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniyye, ABD Başkanı Barcak Obama'nın Batı Şeria ziyaretiyle, ''Filistin uzlaşısını sabote etmeyi hedeflediğini'' öne sürdü.

22 Mart 2013 Cuma - 16:44

TIMETURK / Haber Merkezi

Gazze'de okuduğu Cuma hutbesinde Obama'nın Batı Şeria ziyaretini değerlendiren Heniye, ''Obama'nın ziyaretinin hedefi, Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı görüşmelerini sabote etmek, Filistin'deki bölünmüşlüğü sona erdirme çabaları önünde engel oluşturmak ve İsrail'in Filistin halkına karşı saldırganca tutumuna karşı yeşil ışık yakmaktır'' dedi.

Obama'nın İsrail'in yerleşim birimleri inşasını meşrulaştırmaya çalıştığını ileri süren Heniye, ''ABD, İsrail'e güvenlik, ekonomik ve siyasi açılardan destek veriyor. Obama, barış görüşmelerinin yeniden başlayacağı inancında olanları şaşırtan konuşmasında, İsrail'e verdiği desteği açıkça ortaya koydu'' şeklinde konuştu.

ABD'nin muhtemel tuzaklarına karşı uyarıda bulunan Heniye, Ramallah'taki Filistin yönetimi ile Fetih hareketini, ulusal uzlaşının sağlanması için adım atmaya çağırdı.

''SİNA SALDIRILARIYLA, FİLİSTİNLİ GRUPLARIN İLGİSİ YOK''

Geçen yıl 16 Mısır askerinin ölümüyle sonuçlanan Sina saldırılarına değinen Heniye, '' Hamas ve Filistinli grupların saldırılarla ilgisi olduğu iddialar kesinlikle yalandır. İleri sürülen iddialar, kötü niyetli odakların uydurmasıdır. Bu odaklar, hedeflerine asla ulaşamayacak'' ifadelerini kullandı.

Hamas'ın hiçbir zaman Mısır'ın içişlerine karışmadığını ve karışmayacağını vurgulayan Heniye, yapılan soruşturmalar sonucunda, söz konusu saldırılar ile herhangi bir Filistinlinin ilişkisi olmadığının ortaya çıktığını savundu.

Mısır, İsrail ve Gazze üçgeninde bulunan Refah bölgesinde 2012 yılı Ağustos ayında kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda 16 Mısır askeri ölmüş, 7 asker yaralanmıştı. (AA)

http://www.timeturk.com/tr/2013/03/2...te-ediyor.html

 

HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta