AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-24-2013, 16:37   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Kuzey Kore'nin 2.000 Yetimine Türk Şefkati
Kuzey Kore'nin 2 bin yetimine Türk şefkati



Kuzey Kore'nin yardım talebi üzerine TİKA, 200.000 dolarlık gıda yardımı yaptı. TİKA, 2.000 yetime yardımı bizzat dağıttı.

Dünyadan izole bir şekilde yaşayan Kuzey Kore ile ilk temas... Başbakanlığa bağlı TİKA (Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı), geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız Kuzey Kore'ye giderek 2.000 yetime yardım dağıttı. Türk heyeti başkentte saygı duruşu ve resmî törenle karşılandı. Yardım, Kuzey Kore'den gelen talep üzerine gerçekleşti. Kuzey Kore Hükümeti, Bulgaristan'da bulunan elçilikleri yoluyla ülkelerinde bulunan fakir bölge Kangwon'da bulunan yetimhane ve çocuk yurtları için Ankara'dan insani yardım istedi. Ayrıca tarım ve kalkınma çalışmaları için "bize yol gösterin" dedi.

"BİZ DAĞITACAĞIZ" ŞARTI

Söz konusu yetimler olunca Ankara, Kuzey Kore'nin siyasi yapısını bir kenara koyarak talebi kabul etti; ancak "yardımı size vermeyiz gelip bizzat biz dağıtacağız" mesajı iletildi. Kuzey Kore'nin bu şartı kabul etmesi üzerine hazırlıklar tamamlandı. Kuzey Kore'de bankacılık sistemi olmadığı için yardım parasını transferde sorun çıktı. Bu sorun bavul yöntemiyle aşıldı. 2.000 çocuğa gıda yardımı yapmaya yetecek kadar meblağ çantalara konularak yola çıkıldı.

PARA, ÇANTAYLA GÖTÜRÜLDÜ

Başbakanlık yetkililerinin Kuzey Kore'li yetimler için yaklaşık 200.000dolarlık gıda malzemesi aldığı öğrenildi. TİKA heyeti Kuzey Kore'nin Kangwon bölgesinde yetim ve çocuklara gıda yardımını bizzat dağıttı; Kuzey Kore'nin istediği tarımsal kapasiteyi artıracak projeyi de gerçekleştirmek için alt yapı çalışmaları yapıldı. TİKA'nın yanı sıra geçtiğimiz aylarda Kızılay da Kuzey Kore'ye giderek çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunmuştu.

EL TURCO'LAR UNUTULMADI

TİKA diğer bir adımı Brezilya'da attı. Latin Amerika'da El Turco olarak anılan Osmanlı bakiyesi Müslümanlara yardım eli uzatıldı. Osmanlı pasaportuyla Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya göçen ve El Turco olarak anılan Brezilyalı Müslümanlar çeşitli ihtiyaçları için TİKA'ya başvururlarken TİKA, 600 bin TL'lik hibe ile Rio De Jenario'da bir kültür merkezi yapma kararı aldı.

ZENGİNLER KULÜBÜNE GİRİYORUZ

Ankara, zenginler kulübü olarak bilinen OECD'nin Kalkınma Yardımları Komitesi (DAC) üyelik teklifini kabul etme kararı aldı. Dünyanın çeşitli yerlerine yardım yapan donör ülkelerden oluşan DAC komitesi, Türkiye'nin dünya genelinde yaptığı yardımlar nedeniyle Ankara'yla iş birliği yapma kararı almış ve Erdoğan'a "bize üye olun" teklifinde bulunmuştu. Konuyla ilgili bir süredir inceleme yapan hükümetin DAC üyeliğini kabul etme kararı aldığı öğrenildi. Dünyadaki yardımların koordinasyonuyla görevli olan OECD Kalkınma Yardımları Komitesi DAC'ın üyeleri arasında; ABD, İngiltere, Almanya, Japonya, Kanada, Kore, Hollanda gibi ülkeler ve AB de yer alıyor. DAC'ın Türkiye'yi istemesinin arka plânında Ankara'nın kalkınma yardımlarında geliştirdiği yeni modelite olduğu vurgulanıyor. TİKA üzerinden yürütülen kalkınma çalışmalarında ülkelere sadece yardım götürülmüyor, kalkınmanın sürekliliği için aralarında üretim tesislerinin ve çeşitli tarım projelerinin de olduğu geniş çaplı çalışmalara imza atılıyor.

Kaynak

Sabah 13.01.2013

 


Konu Cihannur tarafından (03-24-2013 Saat 16:40 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-24-2013, 17:41   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Dertlere Derman AK Parti.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
2.000, 200.000 dolar, ak parti, kuzey kore, tika, türk milleti, türk şefkati, türkiye, türkiye cumhuriyeti, yetim, yetimler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta