AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-25-2013, 19:19   #1
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart Türkiye'den büyük savunma atağı!



Son 10 yılda savunma sanayi atağına geçen Türkiye kısa sürede ithal eden ülkeden ihraç eden ülkeye dönüştü. TSK’nın ihtiyacı olan savunma araç ve gereçleriyle mühimmatı başarıyla üreten yerli sanayi bölgenin de önemli silah tedarikçisi oldu. ...

TÜRKİYE savunma sanayinde 2002 yılında başlayan millileştirme çalışmalarının meyveleri toplanmaya başladı. TAİ’nin ürettiği ilk insansız hava aracı ANKA, milli gemi MİLGEM göreve başladı, Fırtına obüsü düşmanı alan vermedi, ASELSAN’ın ürettiği milli yazılımlarla donatılan F-16’lar milli hale getirildi, ROKETSAN’ın Cirit füzesi uluslararası beğeni kazandı. Tüm bu projelere Ortadoğu, Uzakdoğu, Orta Asya ve Afrika’dan dost ve müttefik ülkelerden talep gelirken, başta ANKA ve ATAK helikopter olmak üzere ürünlerin bölge ülkelerine pazarlama görüşmelerine başlandı. Türkiye’yi bölgesinin savunma sanayi üssü haline getirecek milli projelerle savunma havacılık sektörü ihracatı 2012 itibariyle 1.3 milyar dolara ulaştı. 2011 rakamlarıyla sektörün cirosu 4.4 milyar dola oldu.

-CİRİT VE UMTAS FÜZELERİ: ROKETSAN tarafından Lazer güdümlü ilk yerli füze Cirit üretildi. Dünyanın ilk lazer güdümlü helikopter füzesi olan Cirit, 2010 yılında seri üretime geçti. Cirit, TSK’da Cobra helikopterlerin yanı sıra ATAK helikopterine de takıldı. CİRİT Eurocopter EC635 helikopterinin donatılması için de seçildi. İlk yurtdışı satışını Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapıldı. 196 milyon dolarlık anlaşma ile toplam 10 bin CİRİT füzesi teslim edilecek.

-TANKSAVAR FÜZESİ UMTAS: ATAK helikopterlerinin tanksavar füzesi olarak da kullanılacak olan UMTAS, diğer helikopterlere, insansız hava aracı, kara araçlarına da entegre edilebilecek. Füze, ileri teknoloji tank zırhlarına ve beton koruganlara karşı etkili olacak.

-ATAK HELİKOPTERİ: Milli helikopter ATAK’ın seri üretimine bu yıl ortasında başlanıyor. Bu helikopter için şimdiden Uzak Doğu, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika ülkeleriyle pazarlama görüşmelerine başlandı. ATAK, üzerinde Hydra ve Cirit füzelerinin yanı sıra uçaksavar füzesi Stinger atabilecek.

-T-155 FIRTINA OBÜSÜ: Fırtına Obüsü, her türlü arazide manevra yapabiliyor. 40 km menzilindeki Fırtına, bir dakika içinde 6 top atışı yapabiliyor.

-MİLLİ FIRKATEYN MİLGEM: Ada sınıfı korvet TCG Heybeliada (F-511), Türkiye’nin milli askeri gemisi. 12 adet üretilmesi planlanan milli gemilerin 3’ünün inşası ise devam ediyor. TCG Heybeliada, 99 metre boyunda, 14.40 metre genişliğinde. Gemilerin savaş yönetim ve harp sistemleri Aselsan ve Havelsan tarafından geliştirildi.

-İNSANSIZ HAVA ARACI-ANKA: TAİ mühendislerince geliştirilen Türkiye’nin ilk milli insansız hava aracı ANKA, 30 Aralık 2010’da ilk uçuşunu yaptı. Halen ilk üretimleri doğu ve güneydoğuda TSK’nın istihbarat ihtiyacını karşılamak üzere kullanılan ANKA’lar bu yıl seri üretime başlıyor.

-HÜRKUŞ: Milli Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı. Uçak TUSAŞ tesislerinde üretildi, birkaç ay içerisinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek.

-MİLLİ TANK ALTAY: Türkiye’nin geliştirdiği 3+ nesil ana muharebe tankı. Seri imalatına 2016 yılının sonunda geçilmesi planlanan Altay’dan ilk etapta 250 adet üretilecek.

-F-16’YA MİLLİ YAZILIM: ASELSAN savaş uçakları ve gemilerinde ‘dost-düşman’ ayrımı yapan yazılımın yerlisini hayata geçirdi. Sistem F-16’lara monte edildi. Buyazılımla F-16’ların hafızalarından ABD’nin dost ve düşmanları silinerek Türkiye’nin dost ve düşman ülkeleri işlenmiş oldu.

-MİLLİ JET: İlk yerli savaş uçağı için TAİ ile sözleşme imzalanmıştı. Milli savaş uçağının 2023’te uçurulması hedefi doğrultusunda çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Star

 

onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-26-2013, 16:00   #2
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Standart
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım