AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-15-2013, 07:17   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 'Ben Dilenci Değilim'
'Ben dilenci değilim'



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kızın cebine para koyup, ilaçları kendisinin almasını istedi ve 'düşürme' diye uyardı.

Kendisine dilenci muamelesi yapıldığını söyleyerek alınan üniversiteli kız, Selimiye Camii'nde namaz kılıp çıkan Bakan Bayraktar'a giderek, "Ben dilenci değilim, tedavim için yardım istedim." dedi ve cebine konulan parayı Bayraktar'ın eline tutuşturup ağlayarak uzaklaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iki günlük Trakya gezisi kapsamında bugün sabah saat 11.30’da karayoluyla Tekirdağ’dan Edirne’ye geldi. Bakan Bayraktar önce vilayete giderek Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Ardından AK Parti Edirne il Merkezi'ne giden Bayraktar, daha sonra da Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret etti. Başkan Sedefçi, Bakan Bayraktar'a kentin sorunları hakkında bilgi verdi.

İLAÇ YARDIMI İSTEYEN KIZIN CEBİNE PARA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, belediye binasından çıkarken yanına üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen kemoterapi gördüğü için saçları dökülen genç bir kız yaklaştı. Bakanın elini tutan genç kız, kanser hastası olduğunu söyleyerek yurt dışından ilaçlarını getirtemediği için yardım istedi. Bunun üzerine Bakan Bayraktar cebinden çıkardığı parayı yardım isteyen genç kızın hırkasının cebine koyarak, "Al işte bu parayı. Başka ne yapacağım? Onları sen kendin al. Parayı al, cebinden düşürme." dedikten sonra yoluna devam etti. Bakan Bayraktar, Edirne Valisi Hasan Duruer ve protokol üyeleri ile belediye binasının 300 metre uzağındaki Selimiye Camii'ne giderek öğle namazını kıldı.

CAMİYE GİDİP BEKLEDİ

Bakan Bayraktar'dan tedavisi için yardım isteyen, ancak cebine para konulması nedeniyle üzülen genç kız da Selimiye Camii'ne geldi. Bakanın namazda olduğunu öğrenince camii bahçesinde beklemeye başlayan genç kızın parayı iade edeceğini öğrenen polisler bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek onu vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştılar.

Polislerin ikna çabası sırasında Bakan Bayraktar’ın camiden çıktığını gören genç kız, "Bakanım bir şey diyeceğim, kimseye bir zararım yok" diye seslendi. Bu sırada koruma polisleri genç kızı tuttu, ancak bakanın talimatı ile bıraktılar.

"DİLENCİ DEĞİLİM"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanına giden ve elini tutan genç kız, cebine konulan parayı iade ettikten sonra ağlayarak, "Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda." dedi.

Genç kızın parayı iade etmesi ve sözlerine anlam veremeyip şaşıran Bakan Bayraktar, yanından koşarak ayrılmak isteyen kızı kolundan tutarak, "Yardım edeyim kızım, ne istiyorsun?" diye sordu. Ancak, ağlayan genç kız koşarak cami bahçesinden ayrıldı.

Genç kızın ilaçlarını getirtmek için kendisinden yardım istediğini söyleyen Bakan Bayraktar, "İlaçlarımı getirteceğim yurt dışından imkânım yok dedi. Biz de yardımcı olduk. Vali bey 'Ben ilgileneyim' dedi; ama kızcağız alındı. Biz yardımcı oluruz kendisine. İlaçlarını alma konusunda yardımcı oluruz." diye konuştu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kanser tedavisi gören üniversiteli kızla Bakan Bayraktar arasında geçen olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Edirne programı sırasında önünü kesen ve ağlayarak yardım isteyen kıza yardım etmiştir. Edirne Valisi Hasan Duruer'e de bu konuyla ilgili olarak talimat vererek, konunun çözülmesini istedi. Söz konusu öğrenciyi Valiliğe davet eden Hasan Duruer konuya çözüm bulmak için gerekenin yapılacağını ifade etmiştir. Sayın Bakanın yardım sözüne rağmen konunun basında 'Bakanın cevabı öğrenciyi ağlatmıştır' şeklinde yer alması üzüntüyle karşılanmıştır.”

Öte yandan, Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla, olaydan sonra ortadan kaybolan genç kızın kimliğini belirlemek için polis ekipleri çalışma başlatıldı. Ancak, henüz kıza ulaşılamadı.

VALİLİK GENÇ KIZLA TEMASA GEÇTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ilaç alabilmesi için yardım amaçlı verdiği parayı dilenci olmadığını belirterek iade eden genç kızın kimliği belirlendi. Bakan Bayraktar'ın talimatı üzerine valilik tarafından yapılan araştırmada kanser tedavisi gördüğü öğrenilen genç kızın, Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Dilek Özçelik olduğu öğrenildi. Valiliğin Dilek Özçelik'le temasa geçildiği belirtildi.

Kaynak

DHA 14.04.2013

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-15-2013, 07:23   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Kanser Hastası Kızdan, Bakana Yardım Tepkisi: Ben Dilenci Değilim

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-15-2013, 07:33   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Kanser Hastası Kız İçin Bakandan Teminat
Kanser hastası kız için bakandan teminat



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın verdiği parayı ağlayarak iade eden kanser hastası Dilek Özçelik'in ilaçları Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek. Özçelik, bugün Vali Duruer'i makamında ziyaret etti.


Vali Hasan Duruer ziyarette yaptığı konuşmada, devlet olarak her zaman hastaların ve ihtiyacı olan kişilerin yanında olduklarını belirtti.

Dün, Özçelik'in Bakan Bayraktar'dan ilaçlarının alınması için yardım istediğini fakat konunun yanlış anlaşıldığını ifade eden Vali Duruer, ''Dünkü hadiseyi biliyorsunuz. Biz sayın bakanımızla belediyeden çıkarken hanım kızımız geldi. Acele acele bir şeyler anlattı. Sayın bakanımızın ben yanlış anladığı kanaatindeyim. Hadiseye üzüldüğünü ifade etti bana. Biz devlet olarak kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresiyiz. Her konuda hastalarımıza dertlilerimize ve sıkıntısı olanlara yardım ediyoruz. Biz devlet olarak her konuda Dilek'in yanındayız. Hastalığının tedavisi konusunda her konuda yardım edeceğiz." dedi.

"BEN SAĞLIK BAKANIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUM"

Özçelik ise Trakya Üniversitesinde okuduğunu kendisine 3 hafta önce Tıp Fakültesinde lenf kanseri teşhis konduğunu anlattı.

Kanser olduğu için bazı ilaçları yurt dışından getirttirmek zorunda kaldığını, dün bu nedenle Bakan Bayraktar'dan yardım istediğini ifade eden Özçelik şunları söyledi:

''Doktorum bazı ilaçların devlet tarafından karşılanmadığını ve yurt dışından gelmesi gerektiğini söyledi. Doktorlar, "Zor bir süreç zor bir durum Allah kolaylık versin." dediler. Benim zaman kaybına lüksüm yoktu. Hâliyle ne yapacağımı bilemedim. Ailece çok zor günler geçiriyoruz. Ben ve benim gibi insanlar mevki ve makam sahibi değiliz. Hâliyle bazı şeylere çok kolay ulaşamıyoruz.

Ben, bakan beyi şans eseri gördüm. Kendisinin 1-2 dakika beni dinlemesini istedim. Ben "ilaç" dedim. O "para" dedi. Dün sadece kendim için yardım istemiştim; ama bugün anladım ki bir çok kanser hastasının bu ilaçlara ihtiyacı var. Ben mevki ve makam sahibi değilim; ama insanım. Benim de değer yargılarım var. Şu hayatta en değer verdiğim şeylerden biride minnet duygusudur. Ben size teşekkür ederim. Bakanımız dünkü yaptığı davranışın bilincine varmış ki üzüntüsünü dile getirmiş. Yarın sağlık bakanımız gelecek, sağlık bakanımız yardım ederse kabulümdür. Ben sayın Bayraktar'dan değil sağlık bakanımızdan yardım bekliyorum. Ama sayın Bayraktar beyin yardımını istemiyorum. Tüm mevki ve statü sahibi olan inanlar için şunu söylüyorum: İnsanlar çaresiz oldukları için yardım istiyorlar; boyun eğiyorlar. Yanınıza yardım amaçlı bir insan geldiğinde eliniz cebinize değilde vicdanınıza gitsin.''

"HASTANEDE TEŞHİS İÇİN AYLARCA BEKLEDİK"

Kendisine 3 hafta önce teşhis konduğunu fakat hastanede eylülayından bu yana sürekli gereksiz yere bekleme yaşadıklarını anlatan Özçelik, aylar sonra verilen randevu ve sonuçlarla erken teşhis koymanın mümkün olmayacağını belirtti.

''Her yerde bir dayınız olacak.'' diyen Özçelik, ''Bu süreç gerçekten benim için çok zor. Hastanede biyopsi sonucu 1 ay sonra çıkıyor. MR çektirmek için 1 ay sonraya randevu veriyorlar. Bir ay sonrada onun sonuçları çıkıyor. Gerçekten kanser çok zor bir hastalık. Ben de aylarca bekledim. Kanserde erken teşhis önemli diyorlar. Sizce kanserde erken teşhis böyle konur mu? Yapılan tahlillerin sonuçlarını beklerken aylar geçiyor. Araya hatır gönül, ''dayı'' girince süreç hızlı işliyor. Aylarca değil de birkaç gün içinde işleriniz bitiyor. Ben şimdiden çok yoruldum. Annem ve babam için bu mücadelemi veriyorum. Ben yetkililerden en azından kanser hastalarının randevu ve tahlil sonuçlarının hızlı çıkması için, erken teşhis konulması için bir yardım etmesini istiyorum.'' dedi.

Hastanede yer olmadığı için hematoloji servisi yerine başka bir serviste yatış yapacağını ifade eden Özçelik, bu sürecin kendisi ve diğer kanser hastaları için çok zor olduğunu söyledi.

Kaynak

Haber 7 15.04.2013
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-16-2013, 17:23   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Bakan Müezzinoğlu'ndan Dilek'e Ziyaret
Bakan Müezzinoğlu'ndan Dilek'e ziyaret



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de gözyaşlarıyla Türkiye'yi ağlatan lenf kanseri hastası Dilek Özçelik'i hastanede ziyaret etti.

Müezzinoğlu, Özçelik'i tedavi gördüğü Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, "Geçmiş olsun ziyaretinde bulundum. Sıkıntısını sordum, şu anda olağanüstü bir durum yok. Biz gerekeni yapıyoruz, zaten doktorlarımız da orada. Ne gerekirse yapacağız bütün hastalarımıza olduğu gibi..." dedi.

Bir gazetecinin,"Eksik ilaçları bulunabildi mi?"sorusuna Bakan Müezzinoğlu, "Eksik ilaç diye bir şey yok. Birileri bu ülkenin dinamikleriyle yani ilaç anlamında zaman zaman bizi tünele sokmaya çalışıyorlar. Bu anlamda hiçbir hastamız mağdur olmayacak." diye konuştu.

İnternet üzerinden ilaç satışının yapıldığı yönündeki başka bir soruya ise Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "İnternet üzerinden ilaç satımına zaten karşıyız. Onunla ilgili düzenleme de yapacağız." dedi.

Kaynak

Akşam 16.04.2013
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-17-2013, 10:12   #7
Kullanıcı Adı
Shaguj
Standart
Yanlış hatırlamıyor isem Osmanlı'da evin önünde kırmızı çiçeklerin bol bulunması evda hasta ve yaşlı insanların olduğuna dalalet imiş ve bunu gören eşraf ve satıcı evin önünden geçerken hal ve hareketlerine dikkat edermiş.Şimdi düşünüyorum böyle incefikirli böyle naif bir medeniyetin torunları devlet yöneticileri nasıl böylekaba olabildi ve en acısıda bu adamlar nasıl bu ülkeye bakan oldu vekil oldu amir oldu yönetici oldu aklım almıyor.Ama devir böyle işte Lider dahi olsa insan insandır hata yapabilir diyemeyen Lider ile alakası var diye illeri mübarek il diye övenler geldi ise başa zaten artık hak edenler değil yalakalar iktidarı çoktan başlamış demektir.

Konu Cihannur tarafından (04-17-2013 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Hakaret.
Shaguj isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-18-2013, 18:22   #8
Kullanıcı Adı
q.klavye
Standart
Alıntı:
Shaguj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yanlış hatırlamıyor isem Osmanlı'da evin önünde kırmızı çiçeklerin bol bulunması evda hasta ve yaşlı insanların olduğuna dalalet imiş ve bunu gören eşraf ve satıcı evin önünden geçerken hal ve hareketlerine dikkat edermiş.Şimdi düşünüyorum böyle incefikirli böyle naif bir medeniyetin torunları devlet yöneticileri nasıl böylekaba olabildi ve en acısıda bu adamlar nasıl bu ülkeye bakan oldu vekil oldu amir oldu yönetici oldu aklım almıyor.Ama devir böyle işte Lider dahi olsa insan insandır hata yapabilir diyemeyen Lider ile alakası var diye illeri mübarek il diye övenler geldi ise başa zaten artık hak edenler değil yalakalar iktidarı çoktan başlamış demektir.
q.klavye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
bakan bayraktar, çevre ve şehircilik, dilek özçelik, erdoğan bayraktar, kanser hastası kız, yardım istiyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım