07-11-2013, 22:44 | #1 |
Başörtülü Hamile Öğretmene Alçakça Saldırı
Başörtülü hamile öğretmene alçakça saldırı
Antalya'da 3 aylık hamile öğretmen 30 yaşındaki Neziha Şahin, işe giderken kimliği belirsiz bir kişinin önce sözlü tacizine, ardından yumruklu saldırısına uğradığını söyledi. Saldırganın yumruk vurduğu başörtülü Şahin'e küfrettiği de belirtildi. Olay, Antalya Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki bir otobüs durağında meydana geldi. Durakta otobüs bekleyen Neziha Şahin'in (30), yanına gelen 35 yaşlarında bir erkek önce hakaret etmeye başladı. Ağır küfür ve hakaretlere mâruz kalan Şahin, daha sonra aynı kişi tarafından darp edildi. Defalarca kafasına yumruk darbesi alan Şahin, durağa otobüs gelmesiyle saldırganın elinden kurtulabildi. Saldırgan, otobüsün geldiğini fark ederek duraktan kaçtı. Olayın şokunu atlattıktan sonra karakola giderek şikayetçi olan Şahin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Bebeğinde bir sorun olmayan Şahin, darp raporu aldı. Resmî işlemlerin ardından evinde dinlenmeye başlayan Şahin, yaşadığı olayı anlattı. Durakta beklediği sırada yürüyerek gelen bir kişin kendisini gördükten sonra hakaret etmeye başladığını söyleyen Şahin, "Bana dönüp 'Senin tuttuğun oruç kabul olmaz. Böyle giyinip sokağa çıkıyorsunuz.' dedi. Küfürler savurmaya başladı. Bana küfretti. Neye uğradığımı şaşırdım. 'Sen ne diyorsun?' dedim, ittirdim. Üzerime yürüdü küfür ve hakaret etti.Karnımı korudum. Kafamı onlarca, defalarca vurdu. Yardım istedim, çığlık attım. Durakta o sırada kimse yoktu. Etrafta da kimse yoktu. Sonra otobüsten inenler yardım etti. 'Takip edin yakalayın' dedim. Taksici peşinden koştu." diye başından geçen olayı anlattı. Saldırgan şahsı ilk defa gördüğünü belirten Şahin, olaydan önce bir konuşmaları veya atışmaları olmadığını söyledi. Kendisine bir anda saldırdığını kaydeden Şahin, "Bir anda yoldan geçerken hakaretler savurmaya başladı. Ben onu tahrik edecek bir şey yaparım öyle bunları hak ederim; ama öyle bir durum olmadı. Bunu hak edecek bir şey yapmadım." dedi. Olaydan sonra hastaneye gittiğini belirten Şahin, şu anda bebeğinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığını ifade etti. Şahin, yaşanan olayın başörtüsüne yapılan bir saldırı olduğunu kaydetti. Kaynak Haber 7 11.07.2013
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-11-2013, 22:48 | #2 |
|
|
07-13-2013, 00:43 | #3 |
Başörtülü Öğretmene Saldıran Zanlı Yakalandı
Başörtülü öğretmene saldıran zanlı yakalandı
Antalya'da dün sabah 3 aylık hamile öğretmen 30 yaşındaki Neziha Şahin'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla 32 yaşındaki G.E. yakalandı. Konyaaltı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde görevli zihinsel engelli öğretmeni Neziha Şahin, dün sabah iş yerine gitmek üzere Pınarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda otobüs durağında beklerken kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Türbanlı öğretmen Şahin'e yumruk atan ve küfür eden saldırgan, kaçarak izini kaybettirdi. Fatih Polis Merkezi'ne başvurarak şikayetçi olan Neziha Şahin, saldırganın başörtüsü nedeniyle kendisine saldırdığını ve küfür ettiğini ileri sürdü. Sağlık raporu alınan 3 aylık hamile Şahin, saldırgandan şikâyetçi olduğunu bildirdi. Polis merkezinde eşine destek olan Mustafa Şahin de, yapılan saldırının ideolojik olduğunu savundu. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ile Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olayın ardından başlattıkları arama çalışması gece boyunca sürdü. Öğretmene saldırıda bulunduğu ileri sürülen Trabzon nüfusuna kayıtlı G.E. bugün öğle saatlerinde yakalandı. Sağlık raporunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen ve işsiz olduğu öğrenilen G.E.'nin, ifadesi alındıktan sonra saldırıyı gerçekleştirme nedeninin öğrenileceği belirtildi. Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Dün yaşanan üzücü olay sonrasında Asayiş Şube'ye ve Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm bürolarımız büyük çaba sarf etti. Saldırgan G.E. yakalandı. Kendisi hakkında İstanbul'da 'Dini değerleri alenen aşağılama' suçundan açılmış bir dava var. Bu dava nedeniyle de aranıyormuş." dedi. Kaynak Haber 7 12.07.2013 Konu Cihannur tarafından (07-13-2013 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
alçakça saldırı, başörtülü öğretmene, başörtüsüne, chp zihniyeti, laikçi ideoloji, neziha şahin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|