08-01-2013, 12:07 | #1 | |||
Hristiyanım oruç tutuyorum! Yasak mı?
Kanal 7'de Mustafa Karataş'la İftar Saati programına telefonla bağlanan bir kadın, ‘Hristiyanım ama oruç tutuyorum Günah mı?' diye sordu… İşte Karataş'ın cevabı… 17 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve 2 yıldır oruç tuttuğunu söyleyen kadına Karataş, ‘Öncelikle saygı açısından sevap kazanıyorsunuz. Müslümanların bu ibadetine katılarak siz de ortak oluyorsunuz. Bunun rahatlığı ve huzuruna da erişiyorsunuz' dedi. Karataş, bazı Müslümanların, Müslümanlığın güzelliğini farkında olmadığını diyerek ‘Burada dikkatimi çeken şu var. Ben oruç tutmuyorum. Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayacağım diyerek, kasıtlı olarak milletini gözünün önünde yiyen ve sigara üfleyenlere de sizin bu davranışınız bir saygı örneği teşkil ediyor. Sizin de orucunuzun bir günahı olmaz. Allah bunların karşılığını verir' dedi.
|
||||
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-01-2013, 21:00 | #2 |
Mustafa Karataş hocaefendi yanlış fetva vermiştir.Hıristiyanların itikadı bozuk olduğu için onların bütün amellleri, boşa çıkmıştır.Kendisinin iç dünyasını bilmeyiz ama belkide o kadın gizli bir müslümanda olmuş olabilir.Lakin zahiri anlamda, bugünkü hıristiyanların oruç tutması maalesef boşunadır.Eğer bu kadın hz.İsa zamanında yaşayıp da oruç tursaydı bu olurdu.Zira oruç tutmak sadece müslümanlara ait değildir.Önceki ümmtlere de oruç tutulması Allah tarafından emredilmişti.Lakin İslam dini geldikten sonra eski dininde kalanların ibadeti batıl olmuştur.Delil olarak sizlere birkaç ayet vereceğim:
Al-i İmran Suresi- 22.Onlar, amelleri, dünyada da, ahirette de boşa gitmiş kimselerdir. Onların hiç yardımcıları da yoktur. Maide Suresi-5.....Her kim de inanılması gerekenleri inkar ederse bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır. AL-İ İMRAN SURESİ 115.İNCİ AYETTE BAHSEDİLENLER İSE GİZLİ MÜSLÜMAN OLUP DA KENDİLERİNİ GİZLEYENLERDİR.ASIL OLAN İSLAM DİNİ GELİNCE DİĞER DİNLERİN BATILLIĞI KALMIŞTIR VE GEÇERSİZDİR.Nitekim şu ayet buna açıkça delildir. ALİ İMRAN 85.Kim İslam’dan gayri bir din ararsa artık o, ondan asla kabul edilmeyecektir.Ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardandır. Netice olarak diyebiliriz ki, o hıristiyan kadının gizli bir müslüman olmasıyla ancak ibadetleri Allah katında geçerli olur. Konu MEÇHUL ADAM tarafından (08-01-2013 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|