AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Videolar Dini Videolar, İlahiler, Ezgiler buraya.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-01-2013, 11:07   #1
Kullanıcı Adı
yolcumustafa
Standart Hristiyanım oruç tutuyorum! Yasak mı?
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


Kanal 7'de Mustafa Karataş'la İftar Saati programına telefonla bağlanan bir kadın, ‘Hristiyanım ama oruç tutuyorum Günah mı?' diye sordu… İşte Karataş'ın cevabı…

17 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve 2 yıldır oruç tuttuğunu söyleyen kadına Karataş, ‘Öncelikle saygı açısından sevap kazanıyorsunuz. Müslümanların bu ibadetine katılarak siz de ortak oluyorsunuz. Bunun rahatlığı ve huzuruna da erişiyorsunuz' dedi.

Karataş, bazı Müslümanların, Müslümanlığın güzelliğini farkında olmadığını diyerek ‘Burada dikkatimi çeken şu var. Ben oruç tutmuyorum. Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayacağım diyerek, kasıtlı olarak milletini gözünün önünde yiyen ve sigara üfleyenlere de sizin bu davranışınız bir saygı örneği teşkil ediyor. Sizin de orucunuzun bir günahı olmaz. Allah bunların karşılığını verir' dedi.

 

yolcumustafa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-01-2013, 20:00   #2
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Standart
Mustafa Karataş hocaefendi yanlış fetva vermiştir.Hıristiyanların itikadı bozuk olduğu için onların bütün amellleri, boşa çıkmıştır.Kendisinin iç dünyasını bilmeyiz ama belkide o kadın gizli bir müslümanda olmuş olabilir.Lakin zahiri anlamda, bugünkü hıristiyanların oruç tutması maalesef boşunadır.Eğer bu kadın hz.İsa zamanında yaşayıp da oruç tursaydı bu olurdu.Zira oruç tutmak sadece müslümanlara ait değildir.Önceki ümmtlere de oruç tutulması Allah tarafından emredilmişti.Lakin İslam dini geldikten sonra eski dininde kalanların ibadeti batıl olmuştur.Delil olarak sizlere birkaç ayet vereceğim:

Al-i İmran Suresi- 22.Onlar, amelleri, dünyada da, ahirette de boşa gitmiş kimselerdir. Onların hiç yardımcıları da yoktur.


Maide Suresi-5.....Her kim de inanılması gerekenleri inkar ederse bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır.
AL-İ İMRAN SURESİ 115.İNCİ AYETTE BAHSEDİLENLER İSE GİZLİ MÜSLÜMAN OLUP DA KENDİLERİNİ GİZLEYENLERDİR.ASIL OLAN İSLAM DİNİ GELİNCE DİĞER DİNLERİN BATILLIĞI KALMIŞTIR VE GEÇERSİZDİR.Nitekim şu ayet buna açıkça delildir.

ALİ İMRAN 85.Kim İslam’dan gayri bir din ararsa artık o, ondan asla kabul edilmeyecektir.Ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardandır.

Netice olarak diyebiliriz ki, o hıristiyan kadının gizli bir müslüman olmasıyla ancak ibadetleri Allah katında geçerli olur.

Konu MEÇHUL ADAM tarafından (08-01-2013 Saat 20:03 ) değiştirilmiştir..
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım