AK Gençliğin Buluşma Noktası
İmam Hatip (Ak Parti Forum) İmam Hatip okulları, öğrencileri, dersleri ve diğer paylaşımlar bu bölümde.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-23-2013, 15:55   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu

İmam hatip liselerinin dini hayattaki yeri küçümsenemez


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Gelinen noktada, imam hatip liselerinin dini hayattaki yeri, rol ve katkıları asla küçümsenemez' dedi.

Ensar Vakfı, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile İlim Yayma Vakfı tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen "100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Sempozyumun açılından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, imam hatip okullarının, geçmişten bugüne ortaya koyduğu kültürel sermaye, gündelik hayatın akışına müdahil olarak takdim ettiği insan tipolojisi ve ülkenin dini gerçekliğinin inşasında söze dahil olan nitelikli özellikleriyle herkesin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Görmez, imam hatip okullarının, gerek kurumsal yapısı gerekse ürettiği insan malzemesi açısından ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok akademik araştırmanın konusu olduğunu kaydetti.

Bu okulların dünyanın pek çok yerinde, İslam ile sahici ve bütünlüklü ilişkiler kurmak isteyen Müslüman toplumlar nezdinde de birer model olarak görüldüğünü vurgulayan Görmez, "Pek çok kardeşimiz hiçbir şekilde aşırılığa prim vermeyen, ifrat ve tefrit bataklığına sapmamayı başaran bu güzide kurumlarımızın müfredatına ilgi duymakta, kurumsal yapı ve işleyiş mekanizmalarını öğrenmek için de heyetler halinde ülkemizi ziyaret etmektedirler" dedi.

"Hiç kuşkusuz imam hatip okulları da birer devlet kurumudur"

Görmez, imam-hatip okullarının hangi gerekçeler toplamının ürünü olursa olsun, toplumsal hissiyat ağırlığını koymayı başardığını ve bugün bu okulların, atlattığı onlarca badire içinde milletin bir iftihar tablosu olarak yerini aldığını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelinen noktada imam hatip liselerinin dini hayattaki yeri, rol ve katkıları asla küçümsenemez. Bu okullar sayesinde dini hassasiyeti yüksek toplumla kendi arasına mesafe koymayı bir itiyat haline getirme çabası içinde olan devlet arasındaki buzlar erimiş, resmi okul sistemine karşı bir tür kayıtsızlık içinde olan halkımızın bu yöndeki tedirginlikleri giderilmeye başlanmıştır. Hüzünlü, sıkıntılı ve bir daha yaşanması asla istenmeyen çalkantılı batılılaşma evremiz belki bir başka şekilde yaşanabilirdi. Şimdi bu hikaye içinde kaybolmak yerine imam-hatip okullarının devlet-millet kaynaşması adına ortaya koyduğu ihtiyatlı iyimserlik damarını sevgiyle hatırlamamız gerekir. Hiç kuşkusuz imam hatip okulları da birer devlet kurumudur. Ancak bu okullar üzerinden oluşan hissiyat o kadar güçlüdür ki, halkımız bu okulların hemen her harcında pay sahibidir. Yapan, inşa eden, donatan, öğrencisini gönderen mütedeyyin halkımızdır ve devletten her zaman alacaklı olacak şekilde kurumlarını da evlatlarını da devlete teslim etmiştir."























timetürk

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım