AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bugün ve Sabah "Bugün" ve "Sabah" Gazetesi köşe yazıları.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-04-2013, 01:24   #1
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart Taraf Gazetesi çok konuşulacak yeni belgeler yayınladı!
Taraf Gazetesi çok konuşulacak yeni belgeler yayınladı!

Gündem
01 Aralık 2013 Pazar, 15:24




nPaylaşın




Taraf Gazetesi bugün yeni belgeler yayımlandı. Taraf'ın yayınladığı belgelerde milletin kurduğu okullar, yurtlar ve dershanelerle ilgili ifadeler tüyler ürpertiyor. Son fişleme belgesinin tarihi ise 2010.

Taraf Gazetesi 'nin haberine göre, “Yok hükmünde” denen MGK kararları, Aralık 2004’te uygulamaya konmuş. 2010’a kadar devam eden belgelere göre, cemaatin okul ve dershaneleri, “irticai gruplarla ilişkili” diye her ay fişlenmiş




Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK), 2004 yılının Ağustos ayında, 'cemaati’ bitirme
kararlarının imzalandığını gösteren belgeler, kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu. MGK’da imzalanan belgede, 'Fethullah Gülen Cemaati’nin faaliyetleri'nin Başbakanlık Uygulamayı Takip Koordinasyon Kurulu koordinesinde, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı ile diğer kurumlar tarafından denetlenmesi kararlaştırılmıştı. Belgede, 'Cemaat’in özel okullarının, öğrenci evlerinin, vakıf dernek ve yurtlarının, yurtiçi ile yurtdışı faaliyetlerinin, Abant toplantılarının yakın takibe alınması ve bunlarla ilgili eylem planları yapılması istenmişti.

Taraf dün MGK kararının hemen ardından konuyla ilgili görevlendirilen dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’in yazışmaları ve fişleme belgelerini yayımladı. Taraf’ın dün söz konusu belgeleri yayımlamasından sonra hükümet yetkilileri bu kez “Ömer Dinçer’in emriyle uygulamaya konan belgeler cemaatle ilgili değil, İrticayla Mücadele kapsamında hazırlanan çalışmalardı” açıklamasında bulundular.

GEREKÇE: İRTİCAYLA İLİŞKİ

Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’e bağlı Başbakanlık Takip Koordinasyon Kurulu, Ağustos MGK’sından hemen sonra cemaatin dershaneleri, yurtları, okulları, dernekleri dahil tüm kurumlarını fişlemiş. Gerekçe ise “İrticacı gruplarla ilişkilerinin olması.”

Ömer Dinçer’in emriyle, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının hazırladığı fişleme raporları, “gizli” damgasıyla Başbakanlığa gönderilmiş. Listeler yapılmış. Taraf ’ın elindeki belgelere göre, kurul her ay ayrı bir fişleme raporu oluşturmuş. Taraf'taki son fişleme belgesinin tarihi ise 2010.


RESMİN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ




'28 ŞUBAT'TA OLDUĞU GİBİ 2010 YILINA KADAR FİŞLENMİŞ'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının 28 Şubat döneminden bir farkı olmadığını ifade etti. Destici, "İnsanlar, özellikle bir cemaate mensup insanlar, 28 Şubat’ta olduğu gibi 2010 yılına kadar fişlenmiş. Bu dönemde milliyetçi insanlar, BBP’li insanlar da fişlendi biliyoruz. 2008 yılında MGK kararlarının altında kimlerin imzası var bunu bilmek istiyoruz.” dedi. Mustafa Destici, Kayseri programında, MGK’nın 2004 yılındaki kararları ile ilgili açıklama yaptı. Gazetede yayınlanan kararların gündem oluşturduğunu anlatan Mustafa Destici, şu açıklamalarda bulundu: “MGK kararı ile ilgili olarak hükümetten gelen ilk açıklama şu idi. Eylem planı kararı var ama uygulanmadığını ve uygulanmayacağını söylediler. Bunu Yalçın Akdoğan söyledi. Başbakan'ın en etkili baş danışmanı kişi bu. Bugün yine aynı gazete, 2010 yılına kadar fişlemenin devam ettiğini görüyoruz. 28 Şubat’ta başörtülü, imam hatip lisesine gidenler, babası sakallı olanlar, camiye gidenler, oruç tutanlar nasıl fişlenmişse, 2004’den 2010’a kadar bir cemaatin içinde bulunan öğretmeni ve öğrencisi aynı şekilde fişlendi. O zaman demokrasi açısından, milli irade açısından bana yapıldığı zaman haksız, sana yapıldığında haklı olmaz. Demokrasi herkes için olmalı. Milli iradeye herkes saygılı olmalı. 28 Şubat’taki uygulama ile bugün uygulamanın demokrasi açısından bir farkı var mı? Yok.”

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ İÇİN DE YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKACAK


“MGK karaları açıklansın, Türk milliyetçileri için de yapıldığı ortaya çıkacak.” diyen Genel Başkan Destici, milliyetçilerin PKK’dan daha zararlı olduğu gibi bir düşünce olduğunu anlatarak şunları söyledi: “PKK terör örgütü 30 senedir milletin başına bela oldu. Sebebi şu. PKK’ya göz yumuldu. Milletin menfaatine çalışanlar baskı altına alındı. Türk milletini yönetenler, tam bağımsız ülkeyi yönetselerdi, parti ve kendi geleceklerini ortaya koymasalardı, PKK 30 kez biterdi. Kendi menfaatleri, parti menfaatleri ortaya konuldu. Ben, partim ne olur diye düşünüldü. PKK’ya karşı biz şunu yapsak, Amerika, İsrail, Avrupa ülkeleri bize ne yapar denildi. Hesap yapmayan, yarınını düşünmeyen bir parti, ülke için, ülke iktidarı için şu an lazım. Bu da BBP’dir.”

2008'DE BİZİM HAREKETİMİZLE İLGİLİ NE YAPILDI?

Mustafa Destici, iki sorusuna hükümetten cevap beklediğini belirterek, “Daha öncede sordum ve şimdi de soruyorum. 2008 yılında bizim hareketimizle ilgili ne yapıldı? O zaman manşetlerde yayınlandı. Rahmetli Muhsin başkanımızın hayatta olduğu dönemde, böyle bir eylem planı yapıldı mı? Kimlerin imzası vardı? Bunu bilmek bizlerin hakkıdır. Bunun cevabını istiyorum.” diye konuştu. CİHAN

 

Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta