AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-07-2013, 01:01   #1
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart Kürdistan İlk Kez Mecliste
"KÜRDİSTAN" İLK KEZ MECLİS'TE





Siyaset - 06 Aralık 2013 16:50
Türkiye’nin Doğu-Güneydoğu bölgelerini Kürdistan olarak niteleyen ifade, BDP aracılığıyla 2014 Bütçe Kanunu Tasarısı’na girdi.

TBMM Başkanlığı, Bütçe Tasarısı’nı, BDP’li komisyon üyelerinin bölgeyi Kürdistan olarak tanımladığı muhalefet şerhiyle birlikte bastırdı ve gelecek hafta Genel Kurul’da görüşülmek üzere dağıtımını yaptı.

17 KEZ KULLANILMIŞ
Hürriyet'in haberine göre, TBMM Genel Kurulu’nda salı günü görüşülmeye başlanacak Bütçe Tasarısı ve Plan-Bütçe Komisyonu Raporu’nda 17 kez Kürdistan ifadesi geçiyor.

ÖCALAN DA GEÇİYOR
Komisyonun BDP’li üyeleri Hasip Kaplan ve Adil Zozani’nin imzasıyla yer alan muhalefet şerhinde, ‘Kürdistan’da eşitsiz gelişim ve ekonomik sömürü’ başlıklı bir bölüme yer verildi ve “Kürt halk önderi Sayın Öcalan”, “Türkiye Kürdistanı”, “Türkiye ve Kürdistan’ın dört bir yanı” ifadeleri yer aldı.
Tasarıdaki muhalefet şerhi özetle şöyle:

“10 bin Kürt, siyasi tutsak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve barış görüşmelerinin tekrar başlaması talebiyle açlık grevine girince Türkiye ve Kürdistan’ın dört bir yanında halk isyanları başlamıştı. Bahar ve direniş bayramı Newroz’da Diyarbakır/Amed’de 2 milyona yakın kişinin katıldığı mitingde BDP milletvekilleri Öcalan’ın bahar mesajını okudu. Süreç yasal bir zemine oturtulurken PKK gerillaları da Türkiye Kürdistanı’nın sınırlarının dışına çekilecekti. İşte Gezi Parkı direnişi böyle bir bağlamda büyük bir enerji ve öfke ile patlak verdi. Kanıksanmış mevzisini, yani Kürdistan’ı aşarak Taksim ve çevresinde doğallaşan polis şiddeti ve devlet terörü meselesi vardı.”
Hürriyet

 

Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta