AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-20-2013, 21:51   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Devletten 'Paralel Devlet'e 3 Koldan Kıskaç
Devletten 'Paralel devlet'e 3 koldan kıskaç



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç, kirli diye tabir ettikleri operasyon sonrası 'devlet içinde devlet'e operasyon sinyali vermişti.

Hükümet, "psikolojik harp" olarak nitelediği operasyon süreci ve sonrasındaki gelişmelere karşı stratejilerini devreye sokuyor. Bu çerçevede, üç koldan tedbirlerin hızla devreye sokulacağı konuşuluyor.

ARINÇ: OPERASYON MAKAMI DEĞİLİZ

İdari ve siyasi tedbirlerin yanı sıra, işin yargı ve güvenlik boyutu da mercek altına alındı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz operasyon ve yargı makamı değiliz." diyerek gerekli çalışmaları; MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Müsteşarlığı'nın yapacağını vurgulamıştı.

TEFTİŞ KURULU DEVREYE GİRİYOR

Türkiye gazetesinin ulaştığı bilgilere göre; idari adımlardan biri Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun harekete geçirilmesi olacak. Kurul, özellikle soruşturmaya konu edilen Halkbank'a dönük uluslararası yıpratma kampanyasını deşifre edecek.

DEVLET 'SIZINTI'NIN PEŞİNE DÜŞTÜ

İdari adımlardan bir diğeri, ihmali bulunduğu tespit edilen bürokratların görev yerlerinin değiştirilmesi işlemine devam edilmesi. Başka emniyet müdürleriyle ilgili de inceleme başlatılması gündemde. Hükümet operasyonun yargı boyutundaki adımları da gözden geçirmeye başladı. Gizli soruşturmanın görüntü, fotoğraf ve belgelerinin sızıntı kaynağının peşine düşüldü.

NEDEN 6 AY BEKLETİLDİ?
Aynı zamanda HSYK'nın UYAP'a bilgi verilmeden operasyonun nasıl yapıldığını incelemesi sağlanacak. Dinleme işlemlerinin hukuka uygun olup olmadığı, 14 aylık dinlemenin 6 ay önce sonuçlanmasına karşın bugüne kadar işlem yapılmaması gibi detaylar değerlendiriliyor.

MİT ARAŞTIRMA YAPIYOR
Soruşturmanın gizliliğini ihlâl eden savcılara dönük adımlar da atılacak. Olayın polisiye boyutunda ise, Emniyet'le birlikte MİT'in de kapsamlı bir araştırma yürüttüğü kaydediliyor.

EMNİYETTE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ DEVAM EDECEK

İstanbul'da 5 şube müdürüyle başlayan ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a kadar uzanan görev değişikliği sürecinin farklı illerle de devam edebileceği belirtiliyor.

Operasyon konusunda yaşanan "istihbarat" zafiyeti araştırılan konular arasında.

Kaynak

Haber 7 20.12.2013

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-20-2013, 21:57   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Hem yolsuzluk operasyonunda hem de devlet içindeki bu ahlâksız ve komplocu çetenin bitirilmesi için sonuna kadar gidilsin. Yolsuzluğa bulaşanların cezalandırılmaları için elimizden geleni yapacağımız gibi, devlet içindeki bu çeteyi bitirmek için de elimizden geleni yapacağız inşaallah. Devlet, ikilik kabul etmez. Ya devlet başa ya kuzgun leşe.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
3 koldan kıskaç, devlet içindeki çeteye, devletten, paralel devlete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta